Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

« Υπάρχουν νησιά που δεν έχει κριθεί η κυριαρχία τους» δηλώνει ο Χουλουσί Ακάρ και ώρα με την ώρα πλησιάζουμε τις κόκκινες γραμμές.


Το μυαλό του τούρκου προαναγγέλλει πλαίσιο διαλόγου και φυσικά εμείς τα διαψεύδουμε. Αυτό είναι όχι προαναγγελία διαλόγου αλλά σύγκρουσης.

« Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας την οποία έδωσε μάλιστα από τη Λιβύη, υποστήριξε ότι στο Αιγαίο υπάρχουν νησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν είναι καθορισμένη.

«Υπάρχουν νησιά, βραχονησίδες και νησίδες που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους. Σε αυτό το θέμα χρειάζεται προσοχή. Σε ορισμένα από αυτά, οι γείτονες μας οι Έλληνες, σε ανώτερο επίπεδο πραγματοποιούν επισκέψεις με υπερβολικές τελετές» είπε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ στο βρετανικό δίκτυο που χαρακτηρίζει την Τουρκία σαν «τη νέα δύναμη στη Λιβύη». https://www.iefimerida.gr/politiki/prokalei-akar-yparhoyn-nisia-den-ehei-krithei-kyriarhia

Όλο και πλησιάζουμε τις κόκκινες γραμμές. Μετά η Μεσόγειος θα αρπάξει φωτιά. Και πλησιάζουμε στην εορτή  της μνήμης του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ.