Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ - Δέκα περίπου τουρκικά πολεμικά πλέουν κοντά στις ακτές της Τουρκίας απέναντι από Λέσβο και Σάμο- Συνεχίζουν να βγαίνουν από τα Δαρδανέλια σκάφη πολεμικά.


« Τούρκικα Πολεμικά κατεβαίνουν & από τα Δαρδανέλλια

 

Εκτός των Τούρκικων Πολεμικών που εντοπίστηκαν να αποπλέουν απο τον Ναύσταθμο του ΑΚΣΑΖ  …Τούρκικα ΜΜΕ ανεβάζουν τον αριθμό στα  20 , εντοπίστηκαν και  άλλα πολεμικά που φτάνουν κοντά στο στενό του DALAMAN

Turkish Navy MEKO200TN IIA/B Barbaros class frigates TCG Kemalreis F247 in the Med, near Dalaman #AçıkDenizlereDoğru @lecetin pic.twitter.com/bNfdu4OQ0P

— Yörük Işık (@YorukIsik) July 21, 2020

Επίσης υπάρχουν αναφορές για Τούρκικα πολεμικά που συνεχίζουν να περνάνε τα Στενά του Βοσπόρου προς το Αιγαίο και την Μεσόγειο θάλασσα!

Turkish Navy Kılıç class fast attack craft TCG Kılıç P330 (#HızlıGüçlüKeskin) transited Dardanelles towards Aegean. @LeCetin pic.twitter.com/DaMpcLvmhX

— Yörük Işık (@YorukIsik) July 21, 2020

 

@pagrup @temmuz1919 @YorukIsik #Akdeniz#OrucReis

Kos açıkları Bugünkü 3. Savaş gemisi Akdeniz’e doğru seyir alıyor… pic.twitter.com/wm1W288GST

— F. ilker (@feritilker) July 21, 2020» https://veteranos.gr/tourkika-polemika-katevenoun-apo-ta-dardanellia/

« Πληροφορίες που ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, άλλα δέκα περίπου τουρκικά πολεμικά πλέουν κοντά στις ακτές της Τουρκίας απέναντι από Λέσβο και Σάμο.»

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/aigaio-toyrkika-ploia-kinoyntai-pros-attaleia

« Πηγές υπουργείου Αμυνας: Δοκιμάζουν τις αντοχές μας

 

Πηγές του υπουργείου Άμυνας εκτιμούσαν ότι πρόκειται για «πόλεμο νεύρων» από την πλευρά Ερντογάν. «Έρχονται να δοκιμάσουν τις αντιδράσεις μας και να ζυγίσουν τις αντοχές μας», έλεγε επιτελικό στέλεχος του Πενταγώνου. Μάλιστα, ορισμένοι εκτιμούν ότι ο πόλεμος νεύρων θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιουλίου, οπότε έχει προγραμματιστεί η πρώτη προσευχή στην Αγιά Σοφιά, που μετετράπη με απόφαση Ερντογάν σε τζαμί.

Την ίδια ώρα, στο υπουργείο έρχονται πληροφορίες για συγκέντρωση στρατευμάτων Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας και φουσκωτών σκαφών στο λιμάνι του Κας, απέναντι από το Καστελόριζο. Προς το παρόν οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν διασταυρωθεί και δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για φουσκωτά των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας, ή αν πρόκειται για φουσκωτά που πιθανόν να μεταφέρουν μετανάστες σε μία κίνηση αντιπερισπασμού. Και σε αυτή τη περίπτωση ωστόσο, η κατάσταση παρακολουθείται από τις ειδικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα 19 τουρκικά πολεμικά πλοία που πλέουν στο νότιο Αιγαίο, φέρονται να κινούνται με κατεύθυνση προς την Αττάλεια, όπου, έχει ναυλοχήσει το ωκεανογραφικό πλοίο «Oruc Reis». Με αυτό τον ρυθμό που πλέουν τα τουρκικά πολεμικά αναμένεται να φτάσουν σε 3-4 ώρες στην Αττάλεια. Από εκεί και μετά, υπολογίζεται πως απαιτούνται 24 ώρες για το Oruc Reis, προκειμένου να πλεύσει από την Αττάλεια ως την «δεσμευμένη» - με την παράνομη τουρκική NAVTEX - στη θαλάσσια περιοχή, ανατολικά της Κρήτης.»

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/aigaio-toyrkika-ploia-kinoyntai-pros-attaleia

« Αερομαχίες στο Καστελόριζο. 82 παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη -μαχητικά και ηλεκτρονικού πολέμου- καταγράφηκαν. 14 απ΄αυτές ήταν υπερπτήσεις.»  https://www.militaire.gr/82-paraviaseis-sto-aigaio-apo-toys-toyrkoys/

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΑΔΑ – Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ