Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ή θάνατος – Συγκομιδή παραγωγής ή θάνατος;


Τα οικονομικά δεδομένα λένε ότι το ¼ του ΑΕΠ συσχετίζεται με τον τουρισμό μας.

Αλλά και οι ευθύνες των αρμοδίων συσχετίζονται με την Εθνική ασφάλεια του αγαθού της κοινωνικής υγιεινής και της εθνικής αυτάρκειας.

 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 

Σε μια χρονική συγκυρία που οι γεωπολιτικές εξελίξεις σημαδεύουν πρώτα το ΑΙΓΑΙΟ και μετά την Βόρειο Ελλάδα( δυτ. Θράκη – Μακεδονία – Ήπειρο ) εμείς διαβάζουμε και ανατριχιάζουμε.

« Χιλιάδες πέρασαν από την Κακαβιά χωρίς έλεγχο για τον κορονοϊό

Χιλιάδες άτομα από την Αλβανία πέρασαν σήμερα από την Κακαβιά, χωρίς κανένα έλεγχο. Όπως κατέγραψε η κάμερα του Μega, φτάνουν στα σύνορα με λεωφορεία και στη συνέχεια περνούν πεζοί τα σύνορα.

Παρά το γεγονός ότι οι διελεύσεις από την Αλβανία αυξάνονται, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αναχώρησαν. Κανένας δειγματοληπτικός έλεγχος δεν πραγματοποιείται πλέον στην Κακαβιά.

Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής είναι ανάστατοι και φοβούνται τα χειρότερα. Έως τις 18 Ιουλίου, 8 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Κακαβιά και 170 στον Προμαχώνα.

Η αύξηση των διελεύσεων την τελευταία εβδομάδα στις 12 χερσαίες πύλες της χώρας, σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές αρχές. Συγκεκριμένα 20.331 διελεύσεις έγιναν από Αλβανία, 8049 από Βουλγαρία, 16358  ( από σκοπιανούς) και 4235 από Τουρκία, χωρίς σε αυτές να υπολογίζονται εκείνες από Προμαχώνα.» https://www.capital.gr/epikairotita/3469458/xiliades-perasan-apo-tin-kakabia-xoris-elegxo-gia-ton-koronoio

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στα ΒΑΛΚΑΝΙΑ;

Ακοές πανδημίας- ακοές φυλετικών διενέξεων , ένα παράδοξο πάζλ σηματοδοτεί μη διαχειρίσιμες καταστάσεις.

 

 

 « Αυξήθηκαν τα θύματα από τη μόλυνση του κορωνοϊού, τόσο στο Κοσσυφοπέδιο, όσο στη Σερβία και την Κροατία.


Κοσσυφοπέδιο

 

Τις τελευταίες 24 ώρες, τέσσερα ακόμη θύματα κορωνοϊού και 142 νέα θετικά κρούσματα καταγράφηκαν στο Κοσσυφοπέδιο.

 

Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν από τον διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας στο Κοσσυφοπέδιο,  Νάσερ Ραμαντάνι, ο οποίος δήλωσε ότι έχουν εντοπιστεί 142 νέες περιπτώσεις Covid-19 και έχουν επίσης 101 αναρρώσει.

 

Με τα τελευταία στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών περιπτώσεων φτάνει τα 5.877 και ο αριθμός των θυμάτων σε 139, ενώ συνολικά 3.069 ασθενείς έχουν θεραπευτεί.

Κροατία

 

Στην Κροατία, αναφέρθηκαν σήμερα 2 θύματα και 25 νέες περιπτώσεις λοίμωξης.

 

Από τις 25 Φεβρουαρίου 2020, όταν εμφανίστηκε η πρώτη περίπτωση Covid-19 στην Κροατία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με αυτόν τον ιό είναι 4370. Η μέση ηλικία των ασθενών που έχουν προσβληθεί είναι 47,1 έτη. Συνολικά έχουν ανακάμψει 3.098 άτομα, εκ των οποίων 80 ανακτήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Ο συνολικός αριθμός λοιμώξεων στη χώρα είναι 4370 και αυτός των θυμάτων 122.

 

 

Σερβία

 

Στη Σερβία σήμερα, οι αρχές ανέφεραν 359 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού και 10 θανάτους, ενώ συνολικά  έχουν καταμετρηθεί 482 νεκροί από την έναρξη της έκτακτης ανάγκης για την υγεία και περίπου 21.300 επλήγησαν από τη μόλυνση. 

Υπάρχουν 4762 ασθενείς σε νοσοκομεία στη χώρα, εκ των οποίων οι 190 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Shqiptarja.com»

https://www.echedoros-a.gr/2020/07/530-16.html#more

 

« Σκόπια. Ιούλιος 20, 2020. 22:31

 

 

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν πραγματοποιηθεί 724 τεστ, καταγράφηκαν 96 νέες περιπτώσεις μόλυνσης με κορωνοϊό, ενώ έχουν πεθάνει δέκα άνθρωποι στην περιοχή αυτή.

 Από τους δέκα νεκρούς, οι τέσσερις είναι από τα Σκόπια, δύο από το Κουμάνοβο και ένας ασθενής από Στίπ, Τέτοβο, Γκοστιβάρ και Κίσεβο.

 

 

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας ανέφερε ότι σήμερα 61 ασθενείς θεραπεύθηκαν.

Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων από κορωνοϊό που διαγνώστηκαν στην ευρύτερη περιοχή , από την αρχή της επιδημίας είναι 9.249, ο αριθμός των ασθενών που έχουν αναρρώσει είναι 4.871, ο αριθμός των θανάτων είναι 432, και επί του παρόντος ο αριθμός των ενεργών περιστατικών στη χώρα είναι 3.946. Mkd.mk»

--The Hellenic Information Team

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

https://www.echedoros-a.gr/2020/07/96-covid-19.html

 

« Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, η είσοδος στην Ελληνική Επικράτεια για ουσιώδεις μετακινήσεις θα επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων. Οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής και οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται να συμπληρώνουν το PLF καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης.

Τέλος οι εργάτες γης, σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020, δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου.»

https://www.capital.gr/epikairotita/3469458/xiliades-perasan-apo-tin-kakabia-xoris-elegxo-gia-ton-koronoio

 

ΚΑΙ οι άλλοι που πέρασαν έτσι χαλαρά τις προηγούμενες μέρες τι γίνεται;

Φοβερόν το δίλλημα « τουρισμός ή θάνατος;» θέτει τις κόκκινες γραμμές  πρωτόγνωρων καταστάσεων που έρχονται.

Το πιο ουσιαστικό  όμως ερώτημα θα ήταν « καλλιέργεια γης – παραγωγή – συγκομιδή ή θάνατος;»

Πρέπει να βγούνε ακόμα και οι επιστήμονες και οι γραμματιζούμενοι ΓΙΑ να μαζέψουν τους καρπούς της γης, γιατί όπως λένε πολλοί φέτος μπορεί να πεινάσουμε ;

Να βάλουμε όμως και λάχανα στα γκαζόν μας για να τραφούμε όπως επιβίωναν οι πρόγονοι μας αλλά  και  να οριοθετήσουμε χρονικά πόσο καιρό θα κρατήσουν οι Ρώσοι την ΠΟΛΗ κατά το σχήμα της προφητείας ότι « οι Ρώσοι θα κρατήσουν την Κωνσταντινούπολη όσο κάνουν για να βγουν τα λάχανα»

Μπορεί κάποιοι να πουν " σιγά τα λάχανα " αλλά τα γεγονότα που σκάζουν  καθημερινά δεν πάνε καθόλου σιγά.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας