Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ανοίγει σαν τζαμί και πασίγνωστο εκκλησέλι του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ σφραγίζεται στην συνοριογραμμή που εποφθαλμιούν οι τούρκοι.


Σημεία των Καιρών πολλά- μα πάρα πολλά.

Ο Νόμος είναι νόμος και φέρει την ανθρώπινη δικαιοσύνη  και ο πνευματικός νόμος  είναι  ΑΓΑΠΗ και  φέρει την ΘΕΙΑ  Δικαιοσύνη.

« Το ΣτΕ έκρινε ότι ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως υποχρεούται από τον νόμο με «ιδιαίτερη νομική υποχρέωση και δεσμία αρμοδιότητα» να σφραγίσει το Παρεκκλήσιο

ΗΙερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ενημερώνει με ανακοίνωσή της ότι το Παρεκκλήσιο του Οσίου πατρός ημών Παϊσίου του αγιορείτου, την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, σφραγίστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρουπόλεως, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 598/2020 Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες του.

 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή των ιδιοκτητών του Παρεκκλησίου επειδή το «άνοιξαν» σε δημόσια λατρεία ενώ ήταν ιδιωτικός ναός, ο οποίος, σύμφωνα με τον νόμο (τις διατάξεις των άρθρων 1 και 6, παρ. 1 του Α.Ν. 200/1940, καθώς και την διάταξη του άρθρου 13 του υπ’ αριθμ. 8/1979 Κανονισμού), έπρεπε να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πνευματικές ανάγκες της οικογένειάς τους.

Επίσης, το ΣτΕ έκρινε ότι ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως υποχρεούται από τον νόμο με «ιδιαίτερη νομική υποχρέωση και δεσμία αρμοδιότητα» να σφραγίσει το Παρεκκλήσιο εφόσον αυτό πανθομολογουμένως ετέθη σε δημόσια λατρεία.

Βάσει, λοιπόν, της Αποφάσεως 598/2020 του Συμβουλίου της Επικρατείας, η προσέλευση και η είσοδος πιστών στο Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου απαγορεύεται και για τον λόγο αυτό θα παραμένει κλειστό, καθότι εμπίπτει στη Νομοθεσία περί ιδιωτικών Παρεκκλησίων.»  https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/6952861_symboylio-tis-epikrateias-sfragizei-parekklisi-toy-agioy-paisioy

Σεβόμενοι τους νόμους, αλλά υπάρχει και η οικονομία λήψης ώριμων και πνευματικών αποφάσεων που μπορούν να αναπαύσουν το θρησκευτικό φρόνημα  που απαιτούν οι κρίσιμες συγκυρίες των ημερών μας.

Το γνωστό εκκλησάκι του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ( από τα πρώτα που ανοικοδομήθηκαν στον Ελλαδικό χώρο και παγκοσμίως) γνωστό σε χιλιάδες προσκυνητές που ο καθένας έχει να πει κάτι ξεχωριστά θαυμαστό για αυτό, σφραγίζεται με απόφαση νόμου .

Την ίδια στιγμή απέναντι του στην Βασιλεύουσα βεβηλώνεται η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

Αυτά τα δυο γεγονότα είναι μια αξιοθρήνητη συγκυρία.

Μόνο με το πνεύμα  της αγάπης και της ομόνοιας μπορούμε να κρατήσουμε κάποια άμυνα σε αυτό που μας ετοιμάζουν τα θηρία στην Ανατολή και την Δύση.

Πολλοί προσκυνητές με δεκάδες μαρτυρίες είδαν και αισθάνθηκαν την παρουσία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ σε αυτό το ευλογημένο μέρος που είναι σιμά με την συνοριογραμμή  μας που την εποφθαλμιούν οι βάρβαροι.

https://youtu.be/vcBg0V-YnuI

ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ – ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ  ΜΗΤΕΡΑ  ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΑΚΥΛΙΝΑ ΤΗΣ Ι Μ ΣΕΪΔΑΝΑΓΙΑΣ

Κάντε επιτέλους κάτι εσείς οι αρμόδιοι.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας