Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Τζον Μπόλτον: «Όταν άκουγα τον Ερντογάν νόμιζα ότι μιλούσε ο Μουσολίνι»! Και το τέλος του Μουσολίνι ποιο ήταν; ΡωτάμεΟ Μουσολίνι έλεγε από τα δυτικά  «mare nostrum» δηλ.η θάλασσα δική μας.

Μετά από χρόνια ο Ερντογάν λέει από τα ανατολικά  « mavi vatan» δηλ. η γαλάζια πατρίδα μας.

Μην σπρώχνεστε, θα τους λέγαμε,   όλοι θα πάρετε από αυτό που αναλογεί στον καθένα πνευματικά.

Διαβάσαμε τα παρακάτω  και ήταν η αιτία να συσχετίσουμε αυτά τα δύο πρόσωπα:  

 Αποσπάσματα από το The Hellenic Information Team
Ιούνιος 30, 2020. 22:05
Regnum.ru


«Η συνάντηση με τον Ερντογάν είναι μια ξεχωριστή εμπειρία», γράφει ο Μπόλτον στα απομνημονεύματά του.

 « Όταν τον άκουσα, και ήταν πάντα με μεταφραστή, μου φάνηκε ότι άκουγα τον Μουσολίνι να μιλάει από το μπαλκόνι του στη Ρώμη. Η μόνη διαφορά ήταν ότι δεν ήταν ο Μουσολίνι που μίλησε στο τηλέφωνο, αλλά ο Ερντογάν».


Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Μπόλτον, δημοσίευσε το βιβλίο «The Room Where it Happened», στο οποίο μιλά για τους 17 μήνες που πέρασε υπό την καθοδήγηση του Ντόναλντ Τραμπ. 


Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να εμποδίσει τη δημοσίευσή του, με βάση το γεγονός ότι δεν είχε ακόμη ολοκληρώσει τον έλεγχο και αποκάλυπτε μεγάλο αριθμό διαβαθμισμένων πληροφοριών. Ωστόσο, τα δικαστήρια απέρριψαν την ένσταση.


Τα απομνημονεύματα δημοσιεύθηκαν και κατέκτησαν την πρώτη θέση στη λίστα των best-seller της Amazon σε πολλές χώρες όσον αφορά τον αριθμό των παραγγελιών που ελήφθησαν πριν από την κυκλοφορία.


 Οι ειδήσεις που εμφανίστηκαν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πριν από τη δημοσίευση του βιβλίου κάλυψαν ευρέως τις συνομιλίες μεταξύ του Τραμπ και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα της τουρκικής κρατικής τράπεζας Halkbank.»  Ο Μπόλτον έφτασε στην Τουρκία τον Ιανουάριο του 2019 λίγες εβδομάδες μετά από αυτήν τη συνάντηση. Στο βιβλίο του, σημείωσε ότι ο Ερντογάν ακύρωσε μια συνάντηση μαζί του με το επιχείρημα ότι μιλούσε στην Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση.


 «Στο δρόμο της επιστροφής, ενημέρωσα τον Πομπέο για τις επαφές μου με την Τουρκία. Συμφωνήσαμε ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε τις απόψεις μας με την Τουρκία για το κουρδικό ζήτημα και ότι η Τουρκία πρέπει να ενεργήσει «πολύ προσεκτικά», έγραψε ο προεδρικός σύμβουλος.


Αρνητικές κριτικές για τον Ερντογάν


Ο Μπόλτον χρησιμοποιεί αρνητικά επίθετα, μιλώντας για τον Ερντογάν, τον αποκαλεί «ριζοσπάστη ισλαμιστή». 

Ο Μπόλτον ήταν ο κύριος μεσολαβητής μεταξύ του Τραμπ και του Ερντογάν στο τηλέφωνο αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους. 


«Η συνάντηση με τον Ερντογάν είναι μια ξεχωριστή εμπειρία», σημειώνει ο σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ.
« Όταν τον άκουσα, και ήταν πάντα με μεταφραστή, μου φάνηκε ότι άκουσα τον Μουσολίνι να μιλάει από το μπαλκόνι του στη Ρώμη. Η μόνη διαφορά ήταν ότι δεν ήταν ο Μουσολίνι που μίλησε στο τηλέφωνο, αλλά ο Ερντογάν».


Ο Μπόλτον ανέφερε ότι ορισμένοι ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, ηγέτες των συμμάχων των ΗΠΑ στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή προειδοποίησαν τον Τραμπ για τον Ερντογάν, αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έλαβε σοβαρά τα λόγια τους.

« Είναι ενδιαφέρον ότι τα μέσα ενημέρωσης περιγράφουν τον Τραμπ ως ισλαμοφάγο, γιατί τότε δεν μπορούσε να καταλάβει ότι ο Ερντογάν είναι ένας ριζοσπάστης ισλαμιστής, αν και πολλοί ηγέτες των συμμαχικών χωρών και οι δικοί του σύμβουλοι του είπαν για αυτό.


 Ο Ερντογάν προσπάθησε να μετατρέψει την Τουρκία από ένα κοσμικό κράτος που δημιουργήθηκε από τον  Κεμάλ Ατατούρκ σε ένα ισλαμικό κράτος. 

Υποστηρίζει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και άλλες ριζοσπάστες στη Μέση Ανατολή, παρέχει οικονομική υποστήριξη στη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ, εξαιρετικά εχθρικό προς το Ισραήλ και βοηθά το Ιράν να σπάσει τις αμερικανικές κυρώσεις. 
Αλλά κανένα από αυτά δεν επηρέασε τον Τραμπ », σημειώνει ο Μπόλτον.» Regnum.ru

Στις 28 Απριλίου 1945, κοντά στη λίμνη Κόμο, γράφτηκε το τέλος του Ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, που ξεκίνησε τη θυελλώδη διαδρομή του ως αναρχοσοσιαλιστής, έγινε επικεφαλής της ριζοσπαστικής πτέρυγας του Σοσιαλιστικού κόμματος, διηύθυνε την ιστορική σοσιαλιστική εφημερίδα AVANTI, για να καταλήξει ιδρυτής του Φασιστικού κόμματος και σύμμαχος του Χίτλερ.

Συνελήφθη από παρτιζάνους, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στην Ελβετία με την ερωμένη του Κλάρα Πετάτσι, κρυμένος  σε φορτηγό γερμανικής αυτοκινητοπομπής. Ήταν ντυμένος με γερμανική στολή και παρίστανε τον μεθυσμένο.
Η Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης έδωσε εντολή να εκτελεστεί αμέσως, ενώ ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού κόμματος Παλμίρο Τολιάτι απέρριψε το αίτημα να παραδοθεί στους Συμμάχους. Εκτελέστηκε, μαζί με την ερωμένη του, από τρεις παρτιζάνους.
Οι σοροί τους εγκαταλείφθηκαν σε πλατεία του Μιλάνου και η Πυροσβεστική  τις κρέμασε από τα πόδια για να τις προφυλάξουν από το μαινόμενο πλήθος.

«mare nostrum» δηλ. η θάλασσα δική μας

 « mavi vatan» δηλ. η γαλάζια πατρίδα μας.

Και εμείς λέμε ότι το ΑΡΧΙΠΈΛΑΓΟΣ ΑΙΓΑΙΟ, Ιόνιο   και Κρητικό είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ από πολύ παλαιά και ασφαλισμένα με ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥΣ πολύ στενά.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας