Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

η αναστατωμένη τουρκία με την υγεία του σουλτάνου ξεσπάει με οργή στην Ελλάδα και δεσμεύει το ΑΙΓΑΙΟ μέχρι τέλος Αυγούστου

 





" Σε νέα πρόκληση προχώρησε η Τουρκία που ανεβάζει τις τελευταίες ημέρες τους τόνους στην πολεμική της ρητορική. Εξέδωσε notam από την Δευτέρα μέχρι και το τέλος Αυγούστου για να δεσμεύσει περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου μέσα στο FIR Αθηνών.

Την ίδια στιγμή εντείνεται η φημολογία για την υγεία του Προέδρου Ερντογάν. Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα στην Τουρκία κάνουν λόγο για μερική παράλυση του προσώπου του Τούρκου Προέδρου, ενδεχομένως πάρεση στην αριστερή πλευρά από εγκεφαλικό επεισόδιο, σε μια προσπάθεια να εξηγήσουν τη ματαίωση προγραμματισμένης ομιλίας του χθες στην Προύσσα. Κυβερνητικός βουλευτής πάντως κάνει λόγο για απλό κρυολόγημα, ενώ η τουρκική Προεδρία δεν έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση."
  Του Νικόλα Βαφειάδη


ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ 
ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 


" Ο Κάγκρι Ερχάν (Cagri Erhan), ένας από τους συμβούλους του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για θέματα ασφαλείας και εξωτερικών θεμάτων, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο TRT αμφισβήτησε την κυριαρχία των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε: «Τα νησιά του Αιγαίου, των οποίων η κυριαρχία αμφισβητήθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση Ερντογάν, στην πραγματικότητα ανήκουν στους Τούρκους. Το καθεστώς τους δεν αμφισβητείται καθόλου».

«Αν πούμε ότι δεν μεταφέραμε ποτέ την κυριαρχία των νησιών, που για αιώνες επικρατούσαν οι Οθωμανοί, τότε τα νησιά του Αιγαίου στην πραγματικότητα ανήκουν στην Τουρκία. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’αυτό», πρόσθεσε ο Ερχάν" ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr/ellinotourkika/toyrkia-xefeygei-i-propaganda-stin-kratiki-tileorasi-ta-nisia-toy-aigaioy-anikoyn-mono-stoys-toyrkoys/470664/

ήδη σημειώσαμε 
Αν μέχρι το βράδυ δεν έχουμε νέα για τον σουλτάνο τα πράγματα δυσκολεύουν... ήδη η Τουρκία με τις φήμες που διαδίδονται για την υγεία του είναι στο ένα πόδι και εμείς και  στα δύο γιατί δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν οι γείτονες. 
Στα τουρκικά νέα υπάρχει σιγή ασυρμάτου.
Όμως η αντιπολίτευση της τουρκίας καραδοκεί.
Περισσότερο νοιάζεται η Ρωσία μήπως αλλάξουν τα δεδομένα της περιοχής 
και φυσικά οι δυτικοί ετοιμάζονται για να διαχειριστούν την μετά ερντογάν περίοδο που θα είναι ιδιαίτερα σκληρή για  την Ελλάδα. - Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΥΓ σήμερα έγινε κάτι συγκλονιστικό και ανάλογα με την πληροφόρηση πάνω σε αυτό το θέμα υποσχόμαστε να επανέλθουμε