Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Τι θα κάνουν οι Ρώσοι αν " κοπεί" το διαδίκτυο; για να το σκέφτονται σοβαρά αυτοί κάτι γνωρίζουν. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Φώτο από https://english.pravda.ru/new

ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.
ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΗΔΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΗΛΟ ΑΥΡΙΟ.
ΕΔΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΕΤΕΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.
ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΔΙΑΚΟΠΉ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΗΚΑΜΕ ΆΡΑΓΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ ΑΥΤΆ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΜΑΣ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΊΓΕΣ ΩΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΟΎΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ- ΔΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

" Η Ρωσία είναι πλήρως προετοιμασμένη για πιθανή αποσύνδεση από το Διαδίκτυο" μας λέει η pravda από το Κρεμλίνο

" Η αποσύνδεση της Ρωσίας από τον παγκόσμιο ιστό μπορεί να είναι δυνατή, αλλά οι αρχές έχουν ένα ειδικό σχέδιο δράσης σε αυτήν την περίπτωση, δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας, επί του παρόντος - Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η Ρωσία είναι πλήρως προετοιμασμένη για πιθανή αποσύνδεση από το Διαδίκτυο
"Το Διαδίκτυο, όπως γνωρίζετε, εμφανίστηκε σε μια συγκεκριμένη στιγμή και, φυσικά, τα βασικά δικαιώματα για τον έλεγχό του είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Επομένως, ενδεχομένως, εάν συμβεί κάτι εξαιρετικό, εάν κάποιος χάσει εντελώς το μυαλό του αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τέτοια πιθανή εξέλιξη
Γι 'αυτό και τα κλειδιά για αυτό το σύστημα είναι στο εξωτερικό », δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μεντβέντεφ αναφέρθηκε επίσης σε προηγούμενες εκφράσεις απειλών για αποσύνδεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας από το διεθνές σύστημα διευθέτησης SWIFT.

"Αυτό δεν είναι το Διαδίκτυο στην καθαρή του μορφή, είναι μέρος των τραπεζικών δραστηριοτήτων, αλλά μας απειλούν συνεχώς με αυτό. Αναγκάσαμε να δημιουργήσουμε το δικό μας σύστημα για τη μετάδοση πληροφοριών, για κάθε περίπτωση, ώστε να μπορούμε να ανταλλάσσουμε ηλεκτρονικά μηνύματα «Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στο Διαδίκτυο και τότε δεν θα έχουμε πρόσβαση στους κύριους κόμβους αυτού του δικτύου», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, οι ρωσικές αρχές υιοθέτησαν νόμο για το ρωσικό τμήμα του Διαδικτύου, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχεται αυτόνομα.

"Δεδομένου ότι η διακυβέρνηση ολόκληρου του κράτους σήμερα εξαρτάται από το Διαδίκτυο, δεν θα μπορούσαμε να το αφήσουμε αυτό χωρίς έλεγχο. Επομένως, υπάρχει ένας τέτοιος νόμος και, εάν είναι απαραίτητο, θα τεθεί σε ισχύ", κατέληξε ο Μεντβέντεφ.

Το Σύστημα Χρηματοοικονομικών Μηνυμάτων (FMS) δημιουργήθηκε ως απάντηση στους κινδύνους πιθανής αποσύνδεσης της Ρωσίας από το SWIFT - το διεθνές σύστημα, στο οποίο οι τράπεζες διαβιβάζουν πληροφορίες και πραγματοποιούν πληρωμές μεταξύ τους. Περισσότερες από 11.000 μεγαλύτερες τράπεζες σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου συνδέονται με το SWIFT. Η Δύση συνεχίζει να εκφράζει απόψεις σχετικά με την ανάγκη αποκοπής των ρωσικών τραπεζών από το σύστημα ως μέρος των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο νόμος για την κυριαρχία του ρωσικού Διαδικτύου (Runet) που παρέχει ευρείες εξουσίες στη Roskomnadzor (ένα ομοσπονδιακό εκτελεστικό όργανο που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο και την εποπτεία στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών μέσων και των μαζικών επικοινωνιών) τέθηκε σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου 2019 Σύμφωνα με το νόμο, το ομοσπονδιακό εκτελεστικό όργανο είναι υπεύθυνο για τον "συντονισμό της παροχής σταθερής, ασφαλούς και ολοκληρωμένης λειτουργίας του Διαδικτύου στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας".

Σε περίπτωση απειλών για τη σταθερή λειτουργία του Διαδικτύου στη Ρωσία, η Roskomnadzor μπορεί να ασκήσει «κεντρική διαχείριση του δημόσιου δικτύου επικοινωνιών». Το έγγραφο αναφέρει ότι οι φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιών θα πρέπει να διασφαλίζουν την εγκατάσταση τεχνικών μέσων για την αντιμετώπιση απειλών για σταθερή λειτουργία (TSPU), την ασφάλεια και την ακεραιότητα της λειτουργίας του Διαδικτύου στη Ρωσία. Αφορά τον εξοπλισμό φιλτραρίσματος της κυκλοφορίας με τη χρήση της τεχνολογίας DPI, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον αποκλεισμό απαγορευμένων ιστότοπων με πιο αξιόπιστο τρόπο." ΠΗΓΗ :Читайте больше на https://english.pravda.ru/news/russia/147213-russia_internet/