Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

" μην φοβάστε" να πείτε ότι σήμερα φοβήθηκαν οι τούρκοι;


" ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ - μη σας φαίνεται παράξενο¨- ΔΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ 


Διαβάζουμε από το χρονικό https://www.militaire.gr/

 " Οι ισχυρισμοί των τουρκικών μέσων ενημέρωσης περί δήθεν παρενόχλησης του πλοίου «Τσεσμέ» από ελληνικά αεροσκάφη δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, τονίζουν πηγές του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

 Ίσως θα ήταν προτιμότερο η διάψευση να γίνει μέσω επίσημης ανακοίνωσης του ΓΕΕΘΑ ή και του ΥΠΕΘΑ και να διαψεύδεται ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ.Ακάρ, γιατί από εκεί έχει προκύψει το θέμα.

 Υπογραμμίζουν, δε, ότι στην ευρύτερη περιοχή του κεντρικού Αιγαίου διεξήχθη, σήμερα, άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας για την οποία είχε εκδοθεί ΝΟΤΑΜ (Α0350/21) από τις 9 Φεβρουαρίου 2021, δηλαδή πέντε ημέρες πριν την ημέρα έκδοσης της παράτυπης τουρκικής NAVTEX.

 Στη συγκεκριμένη άσκηση συμμετείχαν 29 αεροσκάφη τα οποία απογειώθηκαν στις 13:30 και ολοκλήρωσαν τη δραστηριότητα στις 14:40.Τα ελληνικά αεροσκάφη δεν έφεραν CHAFF ή FLARES.

Η άσκηση διεξήχθη μεταξύ Αγίου Ευστρατίου- Κυρά Παναγιάς και νότια μέχρι τα Ψαρά ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης το «Τσεσμέ» έπλεε στη βόρεια πλευρά της περιοχής του, δυτικά της Λήμνου.

 Το πλησιέστερο ίχνος ελληνικού αεροσκάφους από το τουρκικό πλοίο απείχε 10 ν.μ. και το ύψος πτήσης του ήταν 19.000 πόδια." 

ΠΗΓΗ https://www.militaire.gr/to-geetha-diapseydei-meso-pigon-ta-toyrkika-mme-gia-ti-dithen-parenochlisi-toy-tsesme/