Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

ΕΞΕΛΙΞΗ για το ΤΣΕΣΜΕ η τουρκία επικαλείται το " ΠΡΑΚΤΙΚΟ της ΒΕΡΝΗΣ". Από που το ξέθαψε για να δικαιολογηθεί;


"το ΤΣΕΣΜΕ ως ερευνητικό είναι Πολεμικό  σκάφος  με το διακριτικό Α559 και φέρει ότι προβλέπεται ως πολεμικό. " 

ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  

 " Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu επικαλούμενο πηγές στο τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το ερευνητικό σκάφος "TCG Çeşme" θα πραγματοποιήσει επιστημονικές και τεχνικές μελέτες στο βόρειο Αιγαίο μέχρι τις 2 Μαρτίου στο πλαίσιο ενός  από προηγουμένως προγραμματισμένου ετήσιου προγράμματος.

Οι πηγές επεσήμαναν ότι οι προαναφερθείσες μελέτες δεν περιλαμβάνουν τον πυθμένα της θάλασσας και διεξάγονται πλήρως σύμφωνα με το «Πρακτικό της Βέρνης» του 1976." πηγή  https://www.echedoros-a.gr

https://www.echedoros-a.gr/2021/02/blog-post_984.html#more

ΠΟΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΞΕΘΑΨΑΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ;

" Το «Πρακτικό της Βέρνης» αποτελεί το διαδικαστικό πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας και υπεγράφη στις 11 Νοεμβρίου του 1976 από τους πρέσβεις Τζούνη και Μπιλγκέ.

Το πλήρες κείμενο της:


1. Τα δύο μέρη συμφωνούν ότι η διαπραγμάτευση θα είναι ειλικρινής, εμπεριστατωμένη και θα πραγματοποιηθεί με καλή πίστη, έτσι ώστε να καταλήξει σε συμφωνία με κοινή συναίνεση σε ό, τι αφορά στην οριοθέτηση της μεταξύ τους υφαλοκρηπίδας.


2. Τα δύο μέρη συμφωνούν πως η διαπραγμάτευση αυτή θα είναι αυστηρά εμπιστευτική.


3. Τα δύο μέρη διατηρούν τις θέσεις τους, όσον αφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.


4. Τα δύο μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μην χρησιμοποιήσουν σε καμία περίπτωση τις διατάξεις του παρόντος εγγράφου και τις προτάσεις που υποβάλλει η κάθε πλευρά κατά τη διάρκεια αυτής της διαπραγμάτευσης, έξω από το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.


5. Τα δύο μέρη συμφωνούν να μην υπάρξουν δηλώσεις ή διαρροές στο Τύπο για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, εκτός αν αποφασίσουν διαφορετικά με κοινή τους συμφωνία.


6. Τα δύο μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να απέχουν από κάθε πρωτοβουλία ή πράξη σχετική με την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, η οποία θα μπορούσε να παρενοχλήσει τη διαπραγμάτευση.


7. Τα δύο μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση, σε ό, τι αφορά στις διμερείς τους σχέσεις, να απέχουν από κάθε πρωτοβουλία ή πράξη η οποία θα μπορούσε να μειώσει το κύρος του άλλου.


8. Τα δύο μέρη συμφωνούν να μελετήσουν την πρακτική των κρατών και τους διεθνείς κανόνες γι΄ αυτό το θέμα, με σκοπό να αποκομίσουν ορισμένες αρχές και πρακτικά κριτήρια τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην περίπτωση της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας μεταξύ των δύο χωρών


9. Για το σκοπό αυτό θα συσταθεί μικρή επιτροπή από εθνικούς αντιπροσώπους. Τα δύο μέρη αποδέχονται να συμφωνήσουν στο ρυθμό που θα ακολουθήσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, μετά από μεταξύ τους διαβουλεύσεις." https://www.flash.gr/greece/1594/to-praktiko-tis-bernis

ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ 

" ΤΟΥΡΚΙΚΆ ΜΕΣΑ -  πηγές επεσήμαναν ότι σε αντάλλαγμα για τις συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, ακόμη και υπό το φως των συμβουλευτικών συνομιλιών, η Τουρκία διατηρεί τη θέση της βασισμένη στην υπομονή, τη σταθερότητα και τη σοφία για να επιτύχει μια δίκαιη, διαρκή και βιώσιμη λύση στα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων που βασίζονται σε σχέσεις καλής γειτονίας, βασιζόμενοι σε μια σοβαρή και ειλικρινή προσέγγιση.

Η Τουρκία περιμένει, σε αντάλλαγμα για τη συνεχή εποικοδομητική της θέση από την αρχή, την Ελλάδα να εγκαταλείψει την απαράδεκτη θέση, τις ενέργειες και τη ρητορική της που θα κλιμακώσει την ένταση και να καταβάλει προσπάθειες για την επίλυση προβλημάτων μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων σύμφωνα με μια ειλικρινή προσέγγιση, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα στην αραβική." Turk Press https://www.echedoros-a.gr

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΟΜΙΛΙΏΝ;

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας