Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Ας ετοιμαστούμε. Ο Ερντογάν το κατάλαβε καλά ότι οι ΗΠΑ φτιάχνουν το κουρδικό κράτος

 


Οι παρακάτω εξελίξεις δρομολογούν άλλα που μας ακουμπούν άσχημα και επιταχύνουν γεγονότα στην περιοχή μας.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ο σουλτάνος το εμπέδωσε πλέον καλά ότι η στρατηγική της νέας ηγεσίας των ΗΠΑ αποβλέπει στην δημιουργία νέου κράτους στην Μεσοποταμία.

Να πως έρχεται και δένει εκείνη η μαρτυρία από την Κύπρο που κατέθεσε σε ανύποπτο χρόνο προσκυνητής που επισκέφτηκε τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ και του είπε " 'όταν ακούσετε ότι γίνεται ένα νέο κράτος στην Κουρδία τα γεγονότα είναι στην πόρτα" 

Και πόσες άλλες μαρτυρίες του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ότι οι Έλληνες , οι Αρμένιοι και οι Κούρδοι θα πάρουν τα δικά τους μέρη και χαρακτηριστικά έλεγε ο ΑΓΙΟΣ από τότε " ότι το Κουρδικό δρομολογήθηκε" 

Είναι να μην ανεβαίνει η πίεση του Ερντογάν;

" Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ενώπιον οπαδών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τους κούρδους αντάρτες που, σύμφωνα με την Αγκυρα, «εκτέλεσαν» 13 Τούρκους στο βόρειο Ιράκ και χαρακτήρισε «αστείο» την ανακοίνωση με την οποία η Ουάσινγκτον καταδικάζει το συμβάν.

«Οι δηλώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών είναι απαράδεκτες. Λέτε ότι δεν υποστηρίζετε τους τρομοκράτες, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεστε στο πλευρό τους», είπε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της Τουρκίας

Ο Ερντογάν δήλωσε στους οπαδούς του ότι η αμερικανική ανακοίνωση δείχνει ότι η Ουάσινγκτον υποστηρίζει το PKK και τις συροκουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), τις οποίες η Αγκυρα θεωρεί παρακλάδι του PKK.

«Αν είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ και αν θέλετε την διαφύλαξη της ενότητας του ΝΑΤΟ, πρέπει να ενεργείτε με ειλικρίνεια. Δεν μπορείτε να τάσσεστε με τους τρομοκράτες. Αν θέλετε να είστε με μία πλευρά, να είστε στο πλευρό μας», είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στην Ουάσινγκτον." 

https://www.militaire.gr/erntogan-kata-ipa-quot-ypostirizete-tromokrates-quot-leei-gia-toys-koyrdoys-machites-toy-pkk/

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΩΝ ΗΠΑ 

" Ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αγκυρα εκλήθη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με θέμα την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τον θάνατο 13 Τούρκων πολιτών στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωση που προκάλεσε την δυσαρέσκεια της τουρκικής ηγεσίας." 

ΟΜΩΣ ΗΔΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΕΙ με κάθε τρόπο από σήμερα το πρωί  την Ελληνική πλευρά.

" Οι Τούρκοι επιχειρούν να ακυρώσουν τη δέσμευση περιοχής από την Ελλάδα , ανατολικά της Κρήτης, υποστηρίζοντας ότι η περιοχή τους ανήκει! Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική πρόκληση στην οποία προχώρησαν.

Οι Τούρκοι “ακυρώνουν” τη περιοχή ανατολικά της Κρήτης, επειδή αυτή “πατάει” στον τουρκολυβικό “διάδρομο” που αυθαίρετα δημιούργησαν με τη γνωστή συμφωνία.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο όμως η Άγκυρα έκανε και κάτι ακόμη που προβληματίζει. Τουρκική φρεγάτα παρακολούθησε και προσέγγισε ιταλικό ερευνητικό πλοίο ,το οποίο βρίσκεται στην περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης και εκτελεί εργασίες για λογαριασμό της κοινοπραξίας του East Med! Η τουρκική φρεγάτα βρισκόταν διαρκώς κοντά στο ιταλικό πλοίο ,το οποίο έφθασε μέχρι δυτικά της Καρπάθου." 

https://www.militaire.gr/oi-toyrkoi-quot-akyronoyn-quot-elliniki-kyriarchia-notia-tis-kritis-kai-parenochloyn-ereynitiko-skafos/ 

Βρισκόμαστε σε κομβικό χρονικό σημείο και φυσικά στην χειρότερη ιστορική  συγκυρία.

Ένα πράγμα μας σώζει αν επιθυμούμε να σωθούμε και να σώσουμε 

" το ιστορικό φιλότιμο και ο πατριωτισμός και μακάρι να μην εξέλειπαν" 

" η ΠΙΣΤΗ μας στον ΑΓΙΟ ΘΕΟ και η προσευχή μας στην Αρχιστράτηγο του Έθνους την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ να προστρέξει προς άμεση βοήθεια την ώρα  που βλέπει τους ναούς της κλειστούς για τα παιδιά  της και κλαίει τόσο καιρό"  

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας