Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Έσπασε ο βόθρος του ψευτορωμαίικου, ούτε με διπλή μάσκα γλιτώνουμε την δυσωδία.

ΦΏΤΟ ( ακόμα αυτή η διαύγεια του γαλάζιου που περιβάλλει την πατρίδα μας σώζει το μυαλό μας για να μπορεί να διακρίνει και να επιλέξει) 
 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Καθόλα τυχαίο ότι σήμερα κολυμπάμε μέσα στα λύματα.

Ανοίξαμε  τον υπολογιστή και δεν αντέξαμε  , ανοίξαμε αμέσως  το παράθυρο για να μπει καθαρός αέρας ,μια ανυπόφορη δυσωδία γέμισε τον χώρο μας  από αυτά που διαβάζαμε.

Παρόλο το κρύο δεν ήθελα να κλείσω το παράθυρο γιατί ότι διάβαζα βρωμούσε.

Τόσες μέρες  μαζί με το μετεωρολογικό δελτίο μας δίνουν παράλληλα και το ιικό φορτίο του κορονοιού στα αστικά λύματα των μεγαλουπόλεων και μετά με κάποιες αφαιρετικές παραμέτρους αποφασίζουν αν θα φυλακίσουν ή θα ελευθερώσουν τις ζωές μας με lockdown ή άλλα επιπρόσθετα μέτρα.

Για λίγο μπορεί να άσπρισε ο ορίζοντας της καθημερινότητας μας με το αφράτο χιονάκι που μας έστειλε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ (σήμερα μάλιστα λένε, ότι το πρόσφατο χιόνι που έπεσε στην πατρίδα μας ήταν υγρό και αφράτο , άλλωστε το διαπιστώσαμε μικροί και μεγάλοι, καθότι αυτό δεν συνοδεύτηκε από αντίστοιχες πολικές θερμοκρασίες που μας ενημέρωναν τις προηγούμενες μέρες για να μείνουμε μέσα)

Λοιπόν αυτό το αφράτο χιονάκι μόλις για λίγο ομόρφυνε την ζωή μας καθότι  ήρθαν πιο βαριά καθημερινά δελτία άλλων « λυμάτων» όχι αυτή την φορά με ιικό φορτίο, αλλά με δαιμονικό φορτίο και αναφερόμαστε στην καθημερινή ενημέρωση μας επί των σκανδάλων.

Ρωτήσαμε ένα παππούλη και του είπαμε:

-        Γέροντα , μήπως σε αυτήν την συγκυρία συμβαίνουν και λέγονται αυτά γιατί τρέχουν γύρω μας πολλά κρίσιμα θέματα , όπως οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις που προκαλεί η πανδημία, το πιστοποιητικό υγειονομικής ασφάλειας που πρόκειται να διαχωρίσει τους ανθρώπους, ακόμα και ο τούρκος που τα τελευταία 24ωρα δείχνει τα δόντια του;

Μας είδε στα μάτια ο Γέροντας και σιωπούσε λες και δεν ήθελε να μας απαντήσει.

Κάναμε και εμείς σιωπή και ευχή μαζί του.

Εκεί που λέγαμε ότι δεν θα λαμβάναμε απάντηση , μας λέει:

-        Ξεχειλίζει ο βόθρος του ψευτορωμαίικου

-         Ακόμα δεν είδαμε τίποτε, μόνο αισθανόμαστε τώρα την δυσωδία γιατί κάπου έσπασε ο υπόνομος της ανομίας και της διαστροφής.

-        Πόσο μας ανεχόταν ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ τόσα χρόνια, όταν εμείς δεν μπορούμε να αντέξουμε αυτά που λέγονται και αποκαλύπτονται.

-        Και όμως πάλι ΧΑΡΗ  μας κάνει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ που στο τέλος αυτής της ιστορίας του ψευτορωμαίικου του Πατρό – Κοσμά μας λέει

«δείτε που ζούσατε παιδιά μου εσείς και τα παιδιά σας και πάντα σας έσωζα από τα χειρότερα»

« τώρα ΕΙΜΑΙ  αποφασισμένος να τα καθαρίσω όλα και όλους με πολλούς τρόπους»

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας