Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Από την ΘΡΑΚΗ ξεκινάει και την Αλεξανδρούπολη - εκεί που είναι και το πρώτο εκκλησάκι που κτίστηκε στην μνήμη του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ



Ο ΑΓΙΟΣ ήταν κατηγορηματικός " οι τούρκοι δεν θα μπουν στην Αλεξανδρούπολη." 

Είναι πρώτα η παρουσία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ εκεί αλλά και η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ από ότι γνωρίζουμε από πατέρες φρόντισε να βάλλει εκεί στις επάλξεις δικά της παιδιά , όπως το έκανε ήδη σε όλη την συνοριογραμμή μας. 

Σήμερα   γιατί  είναι ανησυχητικό που  "τουρκικά  UAV παρακολουθούν τις Αμερικανικές κινήσεις στην  Αλεξανδρούπολη"; 

 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Για  μεγάλο διάστημα η επικαιρότητα μιλούσε για το κορυφαίο ενδιαφέρον του αμερικανικού παράγοντα για την περιοχή της Δυτ. Θράκης και ειδικά για την κρίσιμη γεωπολιτικά Αλεξανδρούπολη  με επισκέψεις επισήμων και με πρωτοβουλίες για την κατασκευή βάσεως επιδιόρθωσης στρατιωτικών ελικοπτέρων και ενδιαφέρον για την πλωτή εξέδρα αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου ανοικτά της πόλης.

Με την νέα ηγεσία των ΗΠΑ το ενδιαφέρον αυτό αναβαθμίστηκε σε ελάχιστο διάστημα γεγονός που δείχνει  που πάει το πράγμα.

Η Αλεξανδρούπολη δίπλα στα στρατηγικά ΣΤΕΝΑ στην είσοδο των ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΩΝ συνιστά  κόμβο γεωπολιτικής αναβάθμισης της Ελλάδος, αλλά δίχως κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα , μόνο μπελάδες δημιουργεί  προς το παρόν με τους τούρκους που δεν παραλείπουν να δείχνουν τα δόντια τους και την θρασύτητα τους. Έτσι σήμερα βγήκε ένας τούρκους ναύαρχος και μας κατηγόρησε πάνω - κάτω  ότι γίναμε κράτος υποκατάστατο των ΗΠΑ .

Το 1990 ένας φίλος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ δάσκαλος από τα Ιωάννινα  διέσωσε την γνωστή μαρτυρία σε όλους μας " ότι η εμπλοκή με τους τούρκους  θα ξεκινήσει από ένα διπλωματικό επεισόδιο στην Θράκη που δεν θα λύνεται και επισήμανε πέραν των άλλων αυτό που σήμερα είναι άκρως επίκαιρο, ότι οι Δυτικοί θα μας βοηθήσουν γιατί το μυαλό τους είναι στην Ευρωπαικό τμήμα της τουρκίας ( βλ. Αν. Θράκη) και στα ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ " 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Αυτό που  συμβαίνει και  που πρόκειται να συμβεί στο ΑΙΓΑΙΟ ( τώρα επικεντρώνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, βλ. ερευνητικό Τσεσμέ δέσμευσε περιοχή απέναντι σχετικά  με τα Δαρδανέλια ) φαίνεται να έχει  άμεση σχέση με αυτά που ετοιμάζονται στην Μαύρη Θάλασσα και στην Γεωργία και σχετίζεται άμεσα με την αναγκαστική επικείμενη παγκόσμια κολοτούμπα του σουλτάνου προς τον Αμερικανικό παράγοντα, αφού θελήσει να πάρει την αντιπαροχή του Αιγαίου λόγω κουρδικού και μετά θα κλείσει τα ΣΤΕΝΑ, κάνοντας έξαλλους τους Ρώσους.

Μόλις εχθές αρθρογραφούσαμε:

 "όλα τα γεγονότα ξεκινούν από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και συγκλίνουν πάλι στην ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑ" βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/02/blog-post_424.html

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας