Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

ΕΜΠΟΛΑ και ΕΜΒΟΛΙΟ παράλληλοι βίοι;


ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΗΛΘΑΜΕ ΣΤΟΝ ΧΟΡΌ ΤΩΝ ΠΑΝΔΗΜΙΩΝ.

ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΛΟΙΜΟΙ  και ΟΙ ΛΙΜΟΙ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

ΦΥΣΙΚΆ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ο  γνωστός ιός ΕΜΠΟΛΑ που ταιριάζει με την Ελληνική λέξη ΕΜΒΟΛΙΟ η οποία προέρχεται ετυμολογικά από τα  αρχαία ελληνικά με το  ἔμβολον < ἐμβάλλω βρίσκεται πάλι στο προσκήνιο.

Μία σειρά πρόσφατων πληροφοριών δείχνουν ότι και άλλοι ανησυχούν για ένα νέο κύκλο ασθενειών σε παγκόσμια κλίμακα.

" Η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσουν τα ξεσπάσματα του Έμπολα στην Αφρική, προτού εξελιχθεί σε μεγάλη επιδημία".

Πηγή:  https://www.iefimerida.gr/kosmos/ipa-kybernisi-katapolemithei-empola-afriki

ΔΗΛ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ  ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΡΑΓΕ;

" Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα αναπτύξει γρήγορα όσα μέσα διαθέτει, όπως εμβόλια, για να βοηθήσει τη Γουινέα να αντιμετωπίσει την επανεμφάνιση του ιού Έμπολα, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπός του από το Κόνακρι"  https://www.bbc.com/news/world-africa-56060728

" Ο καθηγητής Άλφρεντ Τζορτζ Κι-Ζέρμπο, μετά τη συνάντηση που είχε με στελέχη των υγειονομικών αρχών της χώρας, επισήμανε ότι η Γουινέα έχει ήδη «μεγάλη εμπειρία», αφού από εκεί ξεκίνησε το 2013 η χειρότερη μέχρι σήμερα επιδημία του Έμπολα στον κόσμο.

«Το οπλοστάσιό μας είναι σήμερα μια εκτεταμένο και πρέπει να επωφεληθούμε για να περιορίσουμε αυτήν την κατάσταση το συντομότερο δυνατόν. Ο ΠΟΥ έχει τεθεί σε συναγερμό, σε όλα τα επίπεδα», πρόσθεσε. Ο Έμπολα, που προκαλεί υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο, εμετούς και διάρροια, εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1976 στο Ζαΐρ, τη σημερινή Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Σήμερα υπάρχουν δύο εμβόλια για τον ιό, όχι όμως και αποτελεσματική θεραπεία."  https://www.iefimerida.gr/kosmos/poy-boitheia-goyineas-epanemfanisi-toy-empola

Ο μεγιστάνας και φιλάνθρωπος, συνιδρυτής της Microsoft και γνωστός για τις μάλλον "σκοτεινές" προβλέψεις του, Bill Gates, είχε προειδοποιήσει ήδη από το 2015 για την πιθανότητα μιας μεγάλης πανδημίας και πλέον προχωρεί σε νέες προβλέψεις για το ποιες δύο μελλοντικές καταστροφές ενδέχεται να απειλούν την ανθρωπότητα.

"Η πρώτη είναι η κλιματική αλλαγή. Για κάθε χρόνο, οι θάνατοι από τη συγκεκριμένη αιτία θα ξεπερνούν ακόμη και τον φόρο σε ζωές που έχουμε πληρώσει από την πανδημία του κορονοϊού", τόνισε ο Gates.

Ο δεύτερος, όπως είπε, είναι μια απειλή για την οποία οι άνθρωποι δεν συνηθίζουν ή φοβούνται να μιλούν.

"Πρόκειται για την βιο-τρομοκρατία. Κάποιος ο οποίος θέλει να προκαλέσει ζημιά δημιουργεί έναν ιό και, στην περίπτωση που αυτό συμβεί, το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από μια πανδημία που δημιουργήθηκε με φυσικό τρόπο, όπως η σημερινή", υπογράμμισε ο Gates.

Η δε απάντηση του πάμπλουτου πρώην επιχειρηματία για το κατά πόσον οι άνθρωποι μπορούν να σταματήσουν μία επόμενη πανδημία, ήταν ένα μεγάλο "όχι".

"Θα υπάρξουν περισσότερες πανδημίες στο μέλλον", ανέφερε.

https://www.capital.gr/diethni/3524232/nea-profiteia-mpil-gkeits-poies-einai-oi-duo-katastrofes-pou-apeiloun-amesa-tin-anthropotita

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΩΡΙΌ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΊΧΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ - ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕ ΑΦΆΝΤΑΣΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΝΕΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ.

ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΣΥΝΌΡΩΝ ΈΝΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌ ΘΑΥΜΑ ΤΗΝ ΕΣΩΖΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΖΕΙ ...ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας