Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

"Προσδοκώ Ανάσταση νεκρών" "Προσδοκώ Ανάσταση Προφητειών"

(φώτο ο κεντρικός τρούλος της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ με τον επιχρισμένο με κονίαμα ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ)
Η Χριστοκεντρική πορεία αυτής της πατρίδος δεν γνωρίζει θάνατο κατά το "η Ελλάδα πότε δεν πεθαίνει..." γιατί πιστεύει βιωματικά μέσα από τα ιστορικά δρώμενα της την ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δώστε εντολή στο τάφο σας να γράψουν:
Ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος (1916 – 1982) μνήμη ανδρός 13 Φεβρουαρίου 1982

”Προσδοκώ Ανάσταση νεκρών”, όχι τα άλλα παραμύθια που γράφονται εκεί και κάτι στιχάκια που δεν έχουν μέσα νόημα πίστεως και νόημα Αναστάσεως.

Το παν γίνεται γι’ αυτήν την Αναστάση.

Η Ανάσταση είναι που μας παρηγορεί.

Είναι τόση η θλίψη στον κόσμο αυτόν, τόσο τα δάκρυα και τόσο η κακία, που αν δεν υπήρχε η Ανάσταση, δεν υπήρχε ο λόγος, ούτε ένα δευτερόλεπτο να ζήσει ο άνθρωπος εδώ.
Πηγή http://agiosioannisprodromos.blogspot.com/

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 

Αυτή η ψυχούλα του αείμνηστου είχε δωρεάν Χάριτος την αμεσότητα του ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ να τον μεταλαμπαδεύει στις άλλες καρδιές και να τις αλλοιώνει πνευματικά.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 

Ο Ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος (1916 – 1982) ήταν αυτός που εξέδωσε συγγράμματα του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ σε χρόνια που όλοι αμφισβητούσαν όλους.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ήταν αυτός που συγκέντρωσε και κατέγραψε το σύνολο των προφητειών - προρρήσεων από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου σε σχέση με το μέλλον της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ και της πορείας της Ρωμιοσύνης ( προφητείες που από τότε μιλούσαν για την πτώση της ΠΟΛΗΣ στα χέρια των αγαρηνών και μετά την άλωση της από το γένος των Ρως και μετέπειτα την παράδοση της στους Έλληνες και όλα αυτά κατεγράφηκαν από τον ίδιο σε χρόνους που εδώ στην Ελλάδα ζούσαμε τα ζοφερά χρόνια της εικονικής ευμάρειας της μεταπολίτευσης που απαξίωνε οτιδήποτε το πνευματικό).

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας