Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Το καταλαβαίνετε αδελφοί μου ότι η ΘΡΑΚΙΚΗ ΓΗ έγινε και πάλι μήτρα παγκόσμιων γεωπολιτικών εξελίξεων;

 

Φώτο από το https://www.echedoros-a.gr

Και τονίζουμε " πάλι"  γιατί όλοι οι ιστορικοί του Βυζαντίου συνηγορούν με το αυτό ότι δηλ. "όποιος κατέχει την ΘΡΑΚΗ κατέχει και την ΠΟΛΗ " 

Σήμερα η ιστορία του Βυζαντίου η επί το ορθόν της Ανατολικής Ρωμαίικης Παρακαταθήκης μας επαναλαμβάνεται με άλλους ρόλους κατακτητών και χωροφυλάκων.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΣΦΟΔΡΑ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ 

ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ;

 ¨Τα τουρκικά  κοινωνικά δίκτυα σχολιάζουν την άφιξη του γιγαντιαίου αμερικανικού μεταγωγικού πλοίου «Endurance» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Αναφέρουν ότι λόγω της αμερικανικής άσκησης και του ΝΑΤΟ, «Defender Europe 21» έχουν μεταφερθεί 1800 θωρακισμένα οχήματα και τουλάχιστον 20 χιλιάδες στρατιώτες στην Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα, σχολιαστές διορθώνουν ότι δεν πρόκειται για άσκηση του ΝΑΤΟ.¨

πηγή https://www.echedoros-a.gr

https://www.echedoros-a.gr/2021/02/blog-post_257.html#more

Εδώ και   μεγάλο διάστημα η επικαιρότητα μιλούσε για το κορυφαίο ενδιαφέρον του αμερικανικού παράγοντα για την περιοχή της Δυτ. Θράκης και ειδικά για την κρίσιμη γεωπολιτικά Αλεξανδρούπολη  με επισκέψεις επισήμων και με πρωτοβουλίες για την κατασκευή βάσεως επιδιόρθωσης στρατιωτικών ελικοπτέρων και ενδιαφέρον για την πλωτή εξέδρα αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου ανοικτά της πόλης.

Με την νέα ηγεσία των ΗΠΑ το ενδιαφέρον αυτό αναβαθμίστηκε σε ελάχιστο διάστημα γεγονός που δείχνει  που πάει το πράγμα.

Η Αλεξανδρούπολη δίπλα στα στρατηγικά ΣΤΕΝΑ στην είσοδο των ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΩΝ συνιστά  κόμβο γεωπολιτικής αναβάθμισης της Ελλάδος, αλλά δίχως κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα , μόνο μπελάδες δημιουργεί  προς το παρόν με τους τούρκους που δεν παραλείπουν να δείχνουν τα δόντια τους και την θρασύτητα τους. Έτσι σήμερα βγήκε ένας τούρκους ναύαρχος και μας κατηγόρησε πάνω - κάτω  ότι γίναμε κράτος υποκατάστατο των ΗΠΑ .

Το 1990 ένας φίλος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ δάσκαλος από τα Ιωάννινα  διέσωσε την γνωστή μαρτυρία σε όλους μας " ότι η εμπλοκή με τους τούρκους  θα ξεκινήσει από ένα διπλωματικό επεισόδιο στην Θράκη που δεν θα λύνεται και επισήμανε πέραν των άλλων αυτό που σήμερα είναι άκρως επίκαιρο, ότι οι Δυτικοί θα μας βοηθήσουν γιατί το μυαλό τους είναι στην Ευρωπαικό τμήμα της τουρκίας ( βλ. Αν. Θράκη) και στα ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ " 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Αυτό που  συμβαίνει και  που πρόκειται να συμβεί στο ΑΙΓΑΙΟ ( τώρα επικεντρώνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, σε λίγες ώρες οι τούρκοι θα βγάλουν 80 πολεμικά σκάφη στην  περιοχή απέναντι σχετικά  με τα Δαρδανέλια ) φαίνεται να έχει  άμεση σχέση με αυτά που ετοιμάζονται στην Μαύρη Θάλασσα και στην Γεωργία και σχετίζεται άμεσα με την αναγκαστική επικείμενη μεγαλοπρεπή  κολοτούμπα του σουλτάνου προς τον Αμερικανικό παράγοντα, αφού θελήσει να πάρει την " αντιπαροχή"  του Αιγαίου λόγω κουρδικού και μετά θα κλείσει τα ΣΤΕΝΑ, κάνοντας έξαλλους τους Ρώσους.

Μόλις εχθές αρθρογραφούσαμε:

 "όλα τα γεγονότα ξεκινούν από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και συγκλίνουν πάλι στην ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑ" βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/02/blog-post_424.html

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας