Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

"Να δοκιμάσουμε αδελφοί και το εμβόλιο της μετάνοιας για να δούμε την αποτελεσματικότητα του"

 


( ανανέωση ) Το μάθαμε χθες το μεσημέρι, ότι παρουσιάστηκε στην Θεσσαλονίκη κρούσμα της Νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης και φυσικά βγήκαν οι ντουντούκες να διαλαλήσουν, ότι επρόκειτο για ένα άτομο από τον εκκλησιαστικό χώρο της συμπρωτεύουσας.

Αλλά δεν επέμειναν όμως στο γεγονός ότι ο συνάνθρωπος μας αυτός πριν δύο μήνες βρέθηκε θετικός στο αρχικό στέλεχος και φυσικά το ξεπέρασε.

" όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, ο ιερέας είχε νοσήσει και πριν από δύο μήνες, από το βασικό στέλεχος του ιού. Τώρα, βρέθηκε θετικός στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη και βρίσκεται σε απομόνωση, ενώ η κατάσταση της υγείας του είναι καλή." 

Πηγή:  https://www.iefimerida.gr/ellada/thessaloniki-diakonos-kroysma-metallaxi

ΚΑΙ ρωτάμε γιατί η επίκτητη ανοσία που απέκτησε λόγω της προσβολής του από το αρχικό στέλεχος δεν τον προστάτεψε από την νέα μετάλλαξη;

ΚΑΙ ρωτάμε αν δεν ήταν θετικός στο αρχικό στέλεχος του Covid -19 και έκανε το εμβόλιο όπως το κάνουν τώρα πολλοί συνάνθρωποι μας η ανοσία που θα αποκτούσε με τον εμβολιασμό θα τον κάλυπτε έναντι της νοτιοφρικανικής μετάλλαξης;

 " Tο μεταλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική από τοπικούς ερευνητές, σε δείγματα ήδη από τον Οκτώβριο. Την ύπαρξή της δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας της χώρας στις 18 Δεκεμβρίου. Πλέον, το στέλεχος εντοπίζεται στην πλειοψηφία των κρουσμάτων.

Έχοντας λάβει την ονομασία 501.V2, το μεταλλαγμένο νοτιοαφρικανικό στέλεχος παρουσιάζει πολλές μεταλλάξεις στην ακίδα πρωτεΐνης. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν η «N501Y», που υπάρχει ήδη στην αγγλική παραλλαγή, αλλά και η «K417N», και ειδικά η «E484K», η οποία ανησυχεί ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα.


Πιο ανθεκτική στα εμβόλια και τις θεραπείες

Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη θεωρείται ακόμη πιο μεταδοτική από τη βρετανική, ενώ επιδεικνύει έντονη ανθεκτικότητα σε εμβόλια και θεραπείες αντισωμάτων, προκαλώντας προβληματισμό στους επιστήμονες.

Ήδη, οι εταιρείες που έχουν κυκλοφορήσει εμβόλια, πραγματοποιούν έρευνες για να διαπιστώσουν τις επιπτώσεις του στελέχους στην αποτελεσματικότητά τους." https://www.protothema.gr/koronoios-live/article/1090357/notioafrikaniki-metallaxi-poso-apotelesmatika-einai-ta-emvolia/
Γώγος: Υπάρχει πρόβλημα με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη -Φόβος ότι δεν την «πιάνουν» τα εμβόλια
 https://www.iefimerida.gr/ellada/gogos-yparhei-problima-notioafrikaniki-metallaxi

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ
Οι μεταλλάξεις μπορεί να εντοπίστηκαν το Φθινόπωρο του 2020, αλλά φαίνεται να κυκλοφορούσαν και πολύ  πριν
όταν εδώ διαφήμιζαν "ελάτε στην Ελλάδα , είμαστε μια ασφαλής χώρα για να κάνετε τουρισμό";

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ της λεγόμενης πάλαι ποτέ   πολιτικής των ανοικτών συνόρων.  

Σήμερα τι γίνεται με τις ορδές των αλλοδαπών που έρχονται δια μέσου του Έβρου και της Εγνατίας οδού και βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη; 
Και φυσικά την μετακίνηση όλων αυτών φαίνεται να έχουν αναλάβει κυρίως ξένοι διακινητές μπορεί και Βαλκάνιοι ;

 Δεν χρειάζεται να πούμε πόσες φορές μιλήσαμε για τον κίνδυνο να παρεκτραπούν τα πράγματα λόγω των μεταλλάξεων, όταν κάποιοι εφησυχάζουν και λένε να κάνουμε  μόνο αυτό το εμβόλιο  όλοι  και ξαναγυρίζουμε στην ανάπτυξη και στα παλαιά πάθη.
Τώρα πια δειλά- δειλά δηλώνουν, ότι πρέπει να βρεθούν νέα τροποποιημένα εμβόλια για να αντιμετωπιστούν οι νέες μεταλλάξεις.
Δηλ. μόλις θα τελειώνουμε με το ένα εμβόλιο, θα μας κάνουν το νέο, το τροποποιημένο και ούτως καθ εξής, ένας φαύλος κύκλος που δεν θα τελειώνει ποτέ.
Η ανθρωπότητα οδεύει στην καρδιά του σκότους.
Η πανδημία οδηγεί στην οικονομική απελπισία των Εθνών. ΚΑΙ οι λόγοι του αγίου γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη επιβεβαιώνονται "αυτό που ζείτε δεν είναι ένας απλώς εφιάλτης αλλά μια καθημερινότητα που θα επιδεινώνεται"   
"Να δοκιμάσουμε αδελφοί και το εμβόλιο της μετάνοιας για να δούμε την αποτελεσματικότητα του"  

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας