Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

ΥΠΑΠΑΝΤΗ 2021- η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ δεν δακρύζει απλώς, αλλά κλαίει κρουνηδόν( ΒΙΝΤΕΟ)

 Ο λόγος μας είναι πτωχός για να μιλήσει για το έκτακτο αυτό ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ που διαδραματίζεται αδιάλειπτα από την 8η  Σεπτεμβρίου του 2020, ημέρα του Γεννεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου κατά το οποίο εόρταζε και η Εφέστιος Εικών της Παναγίας της Παρηγορητρίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα , όπου συμβαίνουν και τα ΘΑΥΜΑΣΤΑ αυτά.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Οι απλές ψυχούλες κυριευόμενες από την κατάνυξη της ΘΕΑΣ αυτών μονολογούν: 
" κλαίει η ΠΑΝΑΓΙΑ μας γιατί δεν κλαίμε εμείς για τα χάλια μας ως άτομα , ως κοινωνία , ως ολάκερα Έθνη" 
Στο κάθε προσκυνητή ή αναγνώστη αυτών, από την ξενιτιά που βρίσκεται στην  απομόνωση- καραντίνα  λόγω της πανδημίας , η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ δίνει το δικό της μήνυμα και ανάλογα με την ευρυχωρία της καρδιάς του καθενός, αυτός  το προσλαμβάνει και μπορεί να τον αλλοιώσει.
Όμως σήμερα η ΠΑΝΑΓΙΑ μας, ανήμερα της ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ προσερχόμενη για τον σαραντισμό του ΘΕΙΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ έλαβε το δικό της μήνυμα- προφητεία  από τον ΑΓΙΟ ΣΥΜΕΩΝ τον Θεοδόχο.     
Σύμφωνα με τον Ευαγγελιστή Λουκά, ο δίκαιος Συμεών, αφού ευλόγησε την Θεοτόκο και τον Ιωσήφ, στράφηκε προς την Θεοτόκο και της είπε δύο θαυμαστές προφητείες.

Η πρώτη αναφερόταν στο πρόσωπο του Θεανθρώπου Χριστού: «Ιδού ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών εν τω Ισραήλ και εις σημείον αντιλεγόμενον».

Η δεύτερη αναφερόταν στο πρόσωπο της Θεοτόκου «Και σου δε αυτής την ψυχήν διελεύσεται ρομφαία, όπως αν αποκαλυφθώσιν εκ πολλών καρδιών διαλογισμοί»

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ

Ειδικά στις μέρες μας, ο ΧΡΙΣΤΟΣ είναι ΣΗΜΕΙΟΝ ΑΝΤΙΛΕΓΟΜΕΝΟΝ για πολλούς και μπροστά στην άφατη φιλανθρωπία του άλλοι γκρεμίζονται, γιατί δεν μπορούν να δεχτούν τόση ανερμήνευτη αγάπη, ενώ άλλοι ανασταίνονται από τον βορβορώδη βίο της δικής μας καθημερινότητας, όπως την φτιάξαμε εμείς οι δήθεν πολιτισμένοι και εξευγενισμένοι.

Μία φορά τότε διήλθε δίστομος Ρομφαία από την Πανάσπιλη καρδιά της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και συνεχίζει ακόμη και σήμερα να διέρχεται η ΠΑΝΑΓΙΑ μας το ίδιο μαρτύριο, λόγω των σκοτεινών και διαχρονικών πράξεων του ανθρώπινου γένους που εναντιώνεται στην προοπτική της σωτηρίας του.

Σήμερα, μπροστά στα ΘΑΥΜΑΣΙΑ της ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ που συμβαίνουν ακόμα και στις ημέρες μας, αποκαλύπτονται οι πιο μύχιοι διαλογισμοί της καρδίας των ανθρώπων.

Με αυτόν τον τρόπο ξετυλίγονται τα σκοτάδια, αλλά και το ΦΩΣ της αληθινής ΑΥΤΟΖΩΗΣ που είναι ο ίδιος ο ΚΥΡΙΟΣ που σαν ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ στην Εικόνα της Παρηγορήτριας δέχεται πρώτος τα ΝΑΜΑΤΟΒΡΥΤΑ ΔΑΚΡΥΑ της Υπέραγνης Μητέρας ΤΟΥ.

Αυτά τα Χαριτόβρυτα Δάκρυα αντικρίσαμε και εμείς στην σημερινή  ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, όταν με φόβο Θεού σηκώσαμε τους Οφθαλμούς μας προς το πρόσωπο της Παρηγορήτριας και θελήσαμε να τα αποθανατίσουμε για να φύγει το μήνυμα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας, σε όλους τους αδελφούς που δεν μπορούν να την προσκυνήσουν, αλλά με την καρδιά τους ΤΗΝ  προσκυνούν και  στις τέσσερες γωνιές του πλανήτη.



ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας