Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Επικαιροποιούν με ταχύτητα τις Προφητείες- έρχεται Κουρδικό με την νέα ηγεσία των ΗΠΑ; Μεταφέρονται δυνάμεις.

 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Όταν τον ρώτησα πότε θα γίνουν τα γεγονότα αυτά, ο Άγιος (Παΐσιος) απάντησε: «όταν οι Η.Π.Α. ανακηρύξουν την ίδρυση ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους».

Φαίνεται τώρα  να μεταφέρονται δυνάμεις εκεί. ΚΑΙ όλα όσα γνωρίζαμε επί Τραμπ να ανατρέπονται.

Το εν δυνάμει Κουρδιστάν έχει άμεση σχέση με τα δρώμενα στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο ακόμα και με το Κοσσυφοπέδιο στα δυτικά Βαλκάνια , όπως θα δούμε παρακάτω. 

από το https://www.echedoros-a.gr/2021/01/blog-post_280.html διαβάζουμε 

 Οι συνεχείς απειλές κατά της «Πράσινης Ζώνης» που βρίσκεται στην καρδιά της ιρακινής πρωτεύουσας, Βαγδάτη, και όπου βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία, ώθησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να μελετήσουν επιλογές για τη μετακίνηση  των περισσότερων δυνάμεων στην Περιφέρεια του Κουρδιστάν και επέκταση των στρατιωτικών της βάσεων στην περιοχή.

 «Το νέο αμερικανικό προξενείο στο Ερμπίλ μπορεί να φιλοξενήσει ορισμένους Αμερικανούς στρατιώτες», ανέφεραν αμερικανικές πηγές.

Το μεγαλύτερο αμερικανικό προξενείο στον κόσμο

Τόνισαν ότι το αμερικανικό προξενικό συγκρότημα στο Ερμπίλ, το οποίο κοστίζει 600 εκατομμύρια δολάρια, και χτίζεται, από το 2018, θα είναι το μεγαλύτερο προξενείο των ΗΠΑ στον κόσμο, ξεπερνώντας ακόμη και την τεράστια πρεσβεία στην Ιορδανία, και έχει προγραμματιστεί να ανοίξει 2022, με την οικιστική πτέρυγα και πολλές άλλες δομές, μεταξύ των οποίων και μιας μεγάλης έκτασης για να στεγάσει στρατιωτική μονάδα.

Όπως αποκαλύφθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποκλείουν την ανανέωση ή την επέκταση άλλων στρατιωτικών βάσεων στο Κουρδιστάν, και οι εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στη βάση «Harir», 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ερμπίλ, την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν το 2003, και μπορεί να χρησιμεύσουν ως μια εκπαιδευτική βάση.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Περιφέρειας του Κουρδιστάν, Νετσιρβάν Μπαρζανί, ήταν πρόθυμος να προσελκύσει την αμερικανική παρουσία, της οποίας η συνεργασία με την Peshmerga (περιφερειακές κουρδικές δυνάμεις) οδήγησε σε εισροή στρατιωτικής βοήθειας περίπου 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων φέτος ήδη.

Επιπρόσθετα τον περασμένο μήνα, η αμερικανική ιστοσελίδα «Axios» αποκάλυψε την πρόθεση της Ουάσινγκτον να κλείσει την πρεσβεία της στη Βαγδάτη και να την μεταφέρει στο Ερμπίλ, μετά από πολλές επιθέσεις που έχουν στόχο την Πράσινη Ζώνη της πρωτεύουσας, στην οποία βρίσκεται η πρεσβεία. 

The New Khalij

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

 https://www.echedoros-a.gr


ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ
Συγκλονιστικά είναι και τα λεγόμενα ενός ψάλτη, στη Ζώδια το 1973, του Δημήτρη του Πρωτόπαπα για την επίθεση των Τούρκων στην Κύπρο τότε & για το πότε θα ελευθερωθεί η Κύπρος, γεγονός που συνδέεται & αυτό χρονικά με την δημιουργία Κουρδικού κράτους. Είχε πει χαρακτηριστικά για τους Κύπριους: «πολλοί θα πεθάνουν στην προσφυγιά, αλλά όταν ακούσετε ότι ιδρύθηκε μια νέα χώρα που θα λέγεται Κουρδία τότε θα επιστρέψετε πίσω χωρίς πόλεμο»

Απόσπασμα από την συνέντευξη Μητροπολίτη Μόρφου στο SIGMALIVE Πηγή: http://yiorgosthalassis.blogspot.com/

Αποσπάσματα από το βιβλίο: «Σκεύος εκλογής» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου
«Οι Ευρωπαίοι τώρα κάνουν χάρη στους Τούρκους και ανεξαρτητοποιούν τα κρατίδια όπου ζουν οι μουσουλμάνοι (Βοσνία – Ερζεγοβίνη). Βλέπω όμως να διαλύουν την Τουρκία με ευγενικό τρόπο: Θα ξεσηκωθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι και θα ζητήσουν οι Ευρωπαίοι να ανεξαρτητοποιηθούν και τα έθνη αυτά. Θα πουν τότε στην Τουρκία : «Εμείς σου κάναμε το χατίρι εκεί, πρέπει τώρα, κατά τον ίδιο τρόπο να ανεξαρτητοποιηθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι. Έτσι «ευγενικά» θα κομματιάσουν την Τουρκία.
Αποσπάσματα από το βιβλίο: «Σκεύος εκλογής» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου


«Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι. Στη Βοσνία θα γίνει μουσουλμανικό κράτος (εκείνη την εποχή δεν υπήρχε τέτοιο κράτος), αλλά το γεγονός αυτό θα στραφεί εναντίον τους, διότι κατά αντιστοιχίαν αυτού θα δημιουργηθεί αργότερα και κουρδικό κράτος μέσα στην καρδιά της».

Απόσπασμα από το άρθρο του κ. Α.Δ.

– Όταν τον ρώτησα πότε θα γίνουν τα γεγονότα αυτά, ο Άγιος (Παΐσιος) απάντησε: «όταν οι Η.Π.Α. ανακηρύξουν την ίδρυση ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους».

" Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί." Απόσπασμα από το βιβλίο: «Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994» ΤΟΜΟΣ Α΄ 6η ΕΚΔΟΣΗ του Νικόλαου Α. Ζουρνατζόγλου, Επισμηναγός Ε.Α.

Η δημιουργία Κουρδιστάν αλλά και το Κοσσυφοπέδιο για τις ΗΠΑ συνιστούν άμεση γεωπολιτική προτεραιότητα καθότι μέσω των δυο αυτών γεωστρατηγικών κρίσιμων σημείων μπορούν εύκολα να χαράξουν και να υλοποιήσουν τους μακροχρόνιους σχεδιασμούς τους στην Μέση Ανατολή και τα Δυτικά Βαλκάνια .
και αν ρωτήσετε που κολλάει το ΑΙΓΑΙΟ ;
η απάντηση φαίνεται εύκολη
" στα παζάρια με τον σουλτάνο κάτι του δίνεις και κάτι του παίρνεις"
ΤΕΛΙΚΑ μπροστά στα μάτια μας γίνεται το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας