Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Stiglitz: « Οι ΗΠΑ κατέληξαν μία τριτοκοσμική χώρα. καθ' οδόν προς μία νέα Μεγάλη Ύφεση» Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης « Η Αμερική θα πάψει να είναι Υπερδύναμη»- Άγιος Αριστοκλής: « Η Αμερική θα ταΐσει όλο τον κόσμο αλλά στο τέλος θα καταρρεύσει- πεινάσει »


Φώτο « πλωτό νοσοκομείο στην Νέα Υόρκη» https://www.iefimerida.gr/
Βιώνουμε στιγμές που ειδήσεις ταυτίζονται με τις προφητείες και όλα αναπτύσσουν μια πρωτόγνωρη ταχύτητα;
Είναι αυτό μια επέμβαση του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ μέσα στην ανθρώπινη ιστορία , όπως έλεγε ο Άγιος Παίσιος ( άσχετα αν το μεθόδευσαν ανθρώπινες νόες για να πετύχουν αντίχριστους στόχους τους, ουσιαστικά εξυπηρετώντας  το  ΘΕΙΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ) ;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πως έχει η επικαιρότητα και πως αυτή ταυτίζεται στην κυριολεξία  με προλεχθέντα από αγίους των ημερών μας;
Stiglitz: Οι ΗΠΑ κατέληξαν μία τριτοκοσμική χώρα
« Δριμεία επίθεση πυρά στον πρόεδρο Donald Trump για τον χειρισμό της κρίσης του κορωνοϊού εξαπέλυσε ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz.
Μιλώντας στον Guardian, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι λόγω του χειρισμού της πανδημίας οι ΗΠΑ κατέληξαν να φαίνονται σαν μία τριτοκοσμική χώρα, καθ' οδόν προς μία νέα Μεγάλη Ύφεση.
«Ο κόσμος που στρέφεται στις τράπεζες τροφίμων είναι τεράστιος και φυσικά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν.
Είναι σαν τριτοκοσμική χώρα.
Το δίχτυ δημόσιας κοινωνικής ασφάλειας δεν λειτουργεί» δήλωσε ο κ. Stiglitz.
Ο ίδιος προέβλεψε ότι οι κοινωνικές υποδομές δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες καθώς οι ανεργία θα μπορούσε να αγγίξει το 30% στους επόμενους μήνες.
«Έχουμε ένα ανεπαρκές δίχτυ ασφαλείας.
Οι ανισότητες στις ΗΠΑ είναι τόσο μεγάλες.
Η πανδημία πλήττει εκείνους με τη χειρότερη υγεία.
Στον αναπτυγμένο κόσμο, οι ΗΠΑ είναι μια από τις χώρες με τη χειρότερη υγεία του πληθυσμού και τις μεγαλύτερες ανισότητες στην υγεία».
Επεσήμανε την άρνηση των Ρεπουμπλικάνων να δώσουν πράσινο φως στις προτάσεις για άδειας ασθενείας 10 ημερών σε όσους επηρεάζονται από τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να πηγαίνουν στη δουλειά τους ακόμα και όντας ασθενείς.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος εκτίμησε επίσης ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να οδεύουν σε μία νέα Μεγάλη Ύφεση.
«Αν το αφήσουμε στον Donald Trump και τον Mitch McConnell (τον ηγέτη των ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία) θα έχουμε μία μεγάλη ύφεση.
Αν εφαρμόσουμε τη σωστή πολιτική, μπορούμε εύκολα να το αποφύγουμε» τόνισε. Τετάρτη 22/04/2020 - 18:43


Πως έχουν οι προφητείες των αγίων πατέρων που ταυτίζονται με αυτά που ακούμε και βιώνουμε;

Άγιος Αριστοκλής: ¨Η Αμερική θα ταΐσει όλο τον κόσμο αλλά στο τέλος θα καταρρεύσει
« Είπε και άλλα θαυμαστά ο Άγιος Αριστοκλής όπως: ¨Η Γαλλία δεν θα είναι τίποτα. Η Ιταλία θα υποφέρει από φυσικές καταστροφές. Η Βρετανία θα χάσει την Αυτοκρατορία της και όλες τις αποικίες της, και θα φθάσει σχεδόν μέχρι την ολική καταστροφή, αλλά θα σωθεί από τις προσευχές ενθρονισμένων γυναικών. Η Αμερική θα ταΐσει όλο τον κόσμο αλλά στο τέλος θα καταρρεύσει…

Η Ρωσία θα είναι ελεύθερη και από τους πιστούς της θα προχωρήσει μπροστά και θα στρέψει πολλά από τα έθνη προς τον Θεό.»
Ο Άγιος Αριστοκλής, κατά κόσμον Αλέξιος του Αλεξίου Αμβρόσιφ γεννήθηκε το 1846 στο Ορενμπούργκ των Ουραλίων. Μετά τον θάνατο της συζύγου του, το 1876, αναχώρησε για το Άγιον Όρος του Άθω, και εισήλθε στη μονή του Αγίου Παντελεήμονος.
Στις 12 Μαρτίου 1880 εκάρη μοναχός κι έλαβε τ’ όνομα Αριστοκλής. Το 1884 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος και το 1886 εκάρη μεγαλόσχημος μοναχός. Το 1887 απεστάλη στο μετόχι της μονής του στη Μόσχα, όπου εφάνη νέος κτήτορας και υπήρξε πνευματικός πατέρας πολλών ψυχών. Η παραμονή του στο μετόχι από το 1891-1894 δημιούργησε γύρω του ένα σπουδαίο πνευματικό έργο. Από το 1895-1909 επέστρεψε στη μονή του. Από το 1909-1918 μετέβη και παρέμεινε πάλι στο μετόχι της Μόσχας.
Τον κοσμούσαν τα χαρίσματα της προοράσεως και της θαυματουργίας, με τα οποία βοήθησε πολλές ψυχές. Η θυσιαστική του αγάπη και η ελεήμων καρδία μαλάκωνε και τις πιο πέτρινες καρδιές. Πλήθος αναγκεμένου κόσμου βρήκε πλησίον του τη σωτηρία του. Δίκαια ονομάσθηκε ο Γέροντας της Μόσχας.
Η μακαρία κοίμησή του συνέβη στις 24 Αυγούστου 1918 στο κελλί του, του μετοχίου του Αγίου Παντελεήμονος. Έκανε τρεις φορές τον σταυρό του, βλέποντας την εικόνα της Γοργοϋπηκόου, την οποία ιδιαίτερα είχε σε ευλάβεια και στην οποία είχε κτίσει ναό, και παρέδωσε ήσυχα το πνεύμα του στον Πλάστη του. Το σώμα του ετάφη κάτω από τον ναό της Γοργοϋπηκόου. Το 1923, για να μη βεβηλωθεί από τους άθεους, μεταφέρθηκε στη μονή του Οσίου Δανιήλ, όπως το είχε προείπει ο όσιος Αριστοκλής. Το 2001 το Πατριαρχείο Μόσχας τον κατέταξε στο Ρωσικό Αγιολόγιο. Το 2004 έγινε η ανακομιδή των τιμίων λειψάνων του και μεταφέρθηκαν στο ναό του μετοχίου, όπου συνεχίζουν να θαυματουργούν και να ευωδιάζουν. Η μνήμη του τιμάται στις 24 Αυγούστου.¨
Μοναχού Μωϋσέως Αγιορείτου, Οι Άγιοι του Αγίου Όρους, εκδόσεις Μυγδονία, Θεσσαλονίκη, 2007 – Σόνια Μαυρίδου
Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης (Παπά – Γιάννης), (1925 – 2009): Η Αμερική θα πάψει να είναι Υπερδύναμη.

Πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την Αμερική. Θα πάψει να είναι υπερδύναμη. Υπερδύναμη θα είναι η Ρωσία και μετά θα συμβούν τα γεγονότα. Θα προηγηθεί μεγάλο κακό στην Αμερική.

Στην πρώτη μαρτυρία του κ. Απ. Σίμογλου, Αλεξανδρούπολη, αναφέρεται :
Σε μια επίσκεψή μας στον Παππούλη και χωρίς να τον ρωτήσουμε ξαφνικά μας είπε : «Έφθασε ο καιρός να πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη, θα γίνει πάλι ελληνική!» Όταν τον ρώτησα πότε θα γίνει αυτό, μου απάντησε : «Σύντομα. Πολύ σύντομα στις μέρες μας». Τον ξαναρώτησα : «Δηλαδή πότε; Πες μας κάποια ημερομηνία». Τότε η απάντησή του ήταν:   
«Α! Όλα και όλα ημερομηνίες όχι, όχι. Το σχέδιο του Θεού αυτό είναι, ημερομηνίες όμως όχι.».
Μας είπε, επίσης, ότι πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την Αμερική. Θα πάψει να είναι υπερδύναμη. Υπερδύναμη θα είναι η Ρωσία και μετά θα συμβούν τα γεγονότα. Επίσης, μας είπε : «Όλοι εσείς που είστε εδώ (ήμασταν εννέα άτομα διαφόρων ηλικιών) θα πάτε στην Πόλη και θα είναι Ελληνική. Εγώ όμως δε θα προλάβω. Θα έχω φύγει για τον ουρανό!!!»
Πηγή: Βιβλίο +Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης (Παπά – Γιάννης), (1925 – 2009), Σελ.141 -142) ]

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας