Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

ΑΜΑΡΤΙΑ – ΤΙΜΩΡΙΑ- ΣΩΤΗΡΙΑ


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – οι μεγάλες αμαρτίες φέρνουν μεγάλα γεγονότα και ανατροπές εκπλήξεις στις ζωές μας.

Ξεφύγαμε και ρίξαμε τους πνευματικούς  φράκτες σηκώνοντας δαιμονικό ανάστημα στον ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ του Παντός.

Ήρθε η ώρα το κάθε αρνάκι να κρεμαστεί από το τσιγκέλι του , όπως λέει ο θυμόσοφος λαός

Και κάθε κατεργάρης να καθίσει στον πάγκο του, όπως έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.

Ουδείς επιθυμεί να κάνει τον δάσκαλο στον άλλο γιατί μέχρι τελευταίας αναπνοής είμαστε μαθητές και μαθαίνουμε συνέχεια.

Πέρα από τις συνομωσίες που σχετίζονται με την φονική πανδημία και που αποσκοπεί φυσικά αυτή , κάτι που μέρα με την μέρα διαφαίνεται,  να σκεφτούμε για ποιο λόγο το επέτρεψε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ αυτό που βιώνουμε δηλ. την ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ.

Όταν ψηφιζόταν οι αντίχριστοι νόμοι της νομοθετημένης διαστροφής από αυτούς που η ψήφος μας  τους εξουσιοδοτούσε και εμείς αλλάζαμε πλευρό στον καθημερινό ύπνο μας , ήρθε η ώρα τώρα όλοι μας, σαν πλήρωμα Χριστού αλλά ακόμα και σαν αδιάφοροι ή άπιστοι ή δυσκολεμένοι από τα σκαμπίλια της ζωής  να υποστούμε ο καθείς κατά το ποσοστό της ευθύνης του, επιμεριζόμενο  από τον Δικαιοκρίτη τα οψώνια της παρακοής μας και πρώτος εγώ με τις αμαρτίες μου.

Αδελφοί εκείνες τις ημέρες αρθρογραφούσαμε, όπως και άλλοι αδελφοί   και αισθανόμασταν ολομόναχοι . Ίσως κάποια άλλη φορά να σας μεταφέρουμε τι γράφαμε γιατί θα σας σηκωθεί η τρίχα.

Ουδείς επιθυμεί  σήμερα να κάνει τον δάσκαλο στον άλλο γιατί μέχρι τελευταίας αναπνοής είμαστε μαθητές και μαθαίνουμε συνέχεια. Άλλωστε ο πόνος είναι κοινός.

Τα μηνύματα από αγίους πατέρες είναι ότι από εδώ και πέρα δεν θα προλαβαίνουμε όχι μόνο τις άθλιες εκπλήξεις που μας ετοίμασαν τα αντίχριστα θηρία αλλά και τις παιδαγωγικές  ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ του ΟΥΡΑΝΟΥ που ζητάει μια σταλιά δάκρυ από όλους μας.

Αυτοί που τα έβαλαν με το ΤΙΜΙΟ ΣΩΜΑ και το ΑΓΙΟ ΑΙΜΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ δηλ. την ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν θα έχουν καλά ξεμπερδέματα.
  
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και η ΖΩΗ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ




Όμως πάντα υπάρχει το ΘΕΙΟ ΕΛΕΟΣ της ανέκφραστης- άφατης ΑΓΑΠΗΣ του ΣΤΑΥΡΩΘΕΝΤΟΣ – ΠΑΘΕΝΤΟΣ και ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ Κυρίου μας.

Ένα μικρό παιδάκι όταν είδε τα ΘΕΙΑ ΑΙΜΑΤΑ στον Εσταυρωμένο και στο Πανακήρατο Σώμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στο Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ στο Γηροκομείο των Αθηνών άρχισε να κλαίει και να λέει « ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ μου τι σε έκαναν οι κακοί».https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/04/blog-post_50.html

Μετά όταν παρακολουθούσε με τους γονείς του μέσα από τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τελετή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ στον Πανάγιο Τάφο , όταν βγήκε το ΑΓΙΟ ΦΩΣ και άναψαν οι λαμπάδες είπε στους γονείς του « ο ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ με αγαπάει περισσότερο από εσάς»

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας