Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Πολλοί εξ ημών με τις πράξεις μας επιβραβεύουμε τον Ιούδα .


Λόγια – λόγια , παραμυθητικές επιστολές , δικαιολογίες , ένας απέραντος στίβος κατασκανδαλισμού των πιστών αυτή την Σεπτή Μεγάλη Βδομάδα του 2020.
Αφήνουμε τον ΚΥΡΙΟ ολομόναχο την ώρα του ΘΕΙΟΥ ΠΑΘΟΥΣ μέσα στην ερημία των εκκλησιών.
ΤΟΝ εγκατέλειψε ο Πέτρος και οι άλλοι Απόστολοι. Αλλά  εδώ και πολλές δεκαετίες τον αφήσαμε και εμείς , φυσικά όχι μόνο φέτος ,γιατί προτιμήσαμε τα προηγούμενα χρόνια  τα είδωλα της εκπορνευόμενης Ευρώπης και τα τριάκοντα αργύρια της.
Σε λίγο θα αγοραστεί ο αγρός του Κεραμέως και φυσικά θα συμβούν και τα υπόλοιπα.
Τα δάκρυα που χύνονται αυτή την ΜΕΓΑΛΗ  βδομάδα αξίζουν χρυσάφι , είναι πολυτιμότερα από κάθε άλλη φορά , είναι σωστικά και φωτιστικά για το υπόλοιπο της επιγείου ζωής μας.
Με τα δάκρυα αυτά καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχουν καλοί ή κακοί, πόρνες ή τελώνες ή ευσεβείς , προδότες ή αδιάφοροι ή αγνώμονες.
Με τα δάκρυα αυτά να γλείφουν το πρόσωπο μας στην θέα των κλειστών εκκλησιών μας , εισερχόμαστε στο ΜΥΣΤΗΡΙΟ των Μυστηρίων , αυτό της Άκρας και Υψοποιούς Ταπείνωσης.
Αδελφοί ,αν μπορούμε έτσι να σας καλέσουμε, αυτή είναι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.
Επειδή πλέον παγιδευτήκαμε στην χειρότερη διαστροφή, για αυτό την ΑΝΑΣΤΑΣΗ της πνευματοφόρου ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ φέτος θα την κάνει ΑΥΤΟΣ που τον αφήσαμε ολομόναχο στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής ΤΟΥ.
Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ έρχεται  μετά την Λαμπροφόρο περίοδο της ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ, όταν θα εισέλθουμε στις εκκλησίες για να συναντήσουμε τον ΑΝΑΣΤΑΝΤΑ.
ΑΥΤΟΣ  είναι και θα είναι οδηγός και συμπορευτής μας στα πολύ δύσκολα που έρχονται, αλλά κάπου καταλήγουν καθότι « Ιησούς χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνες»

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας