Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑ θα σφραγίσει όλες τις πόρτες της Ελλάδος από το Κακό. Και θα ανοίξει τις ΠΟΡΤΕΣ των Εκκλησιών.


Φώτο από http://ikivotos.gr/

Σύμφωνα με την Αγιορείτικη παράδοση, εορτάζεται πανηγυρικά  την Τρίτη ημέρα της Διακαινησίμου, η κατά θαυμαστό τρόπον εύρεση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης στην Ιερά Μονήν των Ιβήρων - Αγίου Όρους. Για αυτό τον λόγο γίνεται και η από αιώνων Λιτάνευση της ΕΦΕΣΤΕΙΑΣ αυτής ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ.
Ξεκινήσαμε να γράφουμε για αυτό το γεγονός , όταν μια πληροφορία εμφανίστηκε στην οθόνη μας.
Πετρέλαιο: Καταρρέει το αμερικανικό αργό, κάτω και από τα $5 με βουτιά 70%
και σας ρωτάμε
Τι να κάνει το πετρελαϊκό κεφάλαιο στην Ελλάδα, ενθυμούμενοι την φράση του Σεβαστού Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού « θα τραβήξει πίσω το κεφάλαιο, το παγκόσμιο κεφάλαιο, το διεθνές το πετρελαϊκό
Ίσως αδελφοί αυτή η πρωτάκουστη στα οικονομικά δεδομένα πτώση της τιμής του πετρελαίου να φέρει ραγδαίες εξελίξεις.


  Τα μάτια μας βλέπουν αυτό που γίνεται με δόλιο τρόπο αλλά και η ΠΑΝΑΓΙΑ βλέπει και ετοιμάζεται για σκούπισμα.
Η ίδια η ΠΑΝΑΓΙΑ θα πιάσει την σκούπα και δη η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑ, όπως έκανε παλαιότερα.

Η ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑ δεν φυλάει απλώς τις πόρτες από τους βαρβάρους τούρκους αλλά θέλει και τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού της –ΕΛΛΑΔΑ  παστρικά καθαρό.
Τίποτε δεν είναι ΤΥΧΑΙΟ σε όλα υπάρχει η σημειολογία του ΟΥΡΑΝΟΥ.

Είναι γνωστό το περιστατικό και μπορεί να  επαναληφθεί μέσα από τις επερχόμενες γεωπολιτικές, κοινωνικές , τεκτονικές και ενδημικές( λοιμικές)  συγκυρίες στην ευρύτερη περιοχή μας.
« Δεν θα πάει πολύ αυτή ή κατάσταση. Θα πάρει σκούπα ό Θεός! Κατά το 1830, επειδή υπήρχε στο Άγιον Όρος πολύς τουρκικός στρατός, για ένα διάστημα δεν είχε μείνει στην Μονή Ιβή­ρων κανένας μοναχός. Είχαν φύγει οι Πατέρες, άλλοι με τα άγια Λείψανα, άλλοι για να βοηθήσουν στην Επανά­σταση. Ερχόταν στο μοναστήρι μόνον ένας μοναχός από μακριά πού άναβε τα κανδήλια και σκούπιζε.



Μέσα και έξω από το μοναστήρι ήταν τουρκικός στρατός, και αυτός ό καημένος σκούπιζε και έλεγε: «Παναγία μου, τι θα γίνει μ’ αυτήν την κατάσταση;». Μία φορά πού προσευχόταν με πόνο στην Παναγία, βλέπει να τον πλησιάζει μία γυ­ναίκα – ήταν ή Παναγία – πού έλαμπε και το πρόσωπο της ακτινοβολούσε.



Τού παίρνει την σκούπα από το χέρι και τού λέει: «Εσύ δεν ξέρεις να σκουπίζεις καλά· εγώ θα σκουπίσω». Και άρχισε να σκουπίζει. Υστέρα εξαφανί­σθηκε μέσα στο Ιερό. Σε τρεις μέρες έφυγαν όλοι οι Τούρκοι! Τους έδιωξε ή Παναγία.»
Πηγή: Γέροντος Παισίου Αγιορείτου – Λόγοι Β΄- Πνευματικη Αφύπνιση
Όταν παρευρισκόμαστε ενώπιον της ΕΦΕΣΤΙΑΣ αυτής ΕΙΚΟΝΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ παρακαλούμε τον Προσμονάριο να ψάλλουμε το «  Τῇ ὑπερμάχῷ στρατηγῷ τὰ νικητήρια…» γιατί τότε το αυστηρό πρόσωπο της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ χαμογελάει βλέποντας προς την καθ ημάς Ανατολή.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας