Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

«Σκέψου, έλεγε, ολόκληρος Θεός να βρίσκεται σε δύσκολη θέση! Να αφήσει τον βάρβαρο (τους Τούρκους) να χτυπήσει την Ελλάδα;» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ


 ''Οι Έλληνες πήραμε τον «γλυκύ κατήφορο» της αμαρτίας....'' Από το βιβλίο: ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ΄΄ 
« Εκείνο όμως που περισσότερο από όλα τον ανησυχούσε ήταν ότι οι Έλληνες είχαν πάρει τον «γλυκύ κατήφορο» της αμαρτίας, και γι’ αυτό δεν δικαιούντο την Θεία βοήθεια.

Σκέψου, έλεγε, ολόκληρος Θεός να βρίσκεται σε δύσκολη θέση!

Να αφήσει τον βάρβαρο (τους Τούρκους) να χτυπήσει την Ελλάδα; Θα σκοτώσει τα παιδιά.

Να μην τον αφήσει; Πάλι τα σκοτώνουν τα παιδιά οι ίδιοι οι γονείς τους». Εννοούσε το έγκλημα των εκτρώσεων, το οποίο νομιμοποιήθηκε από την Ελληνική Πολιτεία το 1984.

Και για τον νόμο που δεν θεωρούσε πλέον έγκλημα τις εκτρώσεις, έλεγε: «Όταν ένας άνθρωπος παραβαίνει μια εντολή του Ευαγγελίου, ευθύνεται μόνον αυτός.

Όταν όμως κάτι που αντίκειται στις εντολές του Ευαγγελίου γίνεται νόμος από το ίδιο το κράτος, τότε έρχεται η οργή του Θεού σε όλο το έθνος, για να παιδαγωγηθεί».

Από το βιβλίο: ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ΄΄ Του Ιερού Ησυχαστηρίου «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος» Βασιλικά – Θεσσαλονίκης (Σουρωτή) Σελίδες: 420, 421, 422 & 423 Κεφάλαιο 12ο «ΣΤΟ ΚΕΛΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΔΑΣ»
Επεξεργασία οπτικοακουστικού υλικού: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ • Υπέρ πίστεως & πατρίδος
https://youtu.be/CyW0w4opLMI
 
ΑΡΑΓΕ σήμερα σε ποιο σημείο  βρισκόμαστε ;
Οι πράξεις , οι εμπάθειες , η πολεμική κατά της εκκλησίας ξεπερνούν τις περιγραφές και τα λόγια που δεν μπορούν να περιγράψουν την μυστική τραγωδία των ημερών.
Η έμπρακτη μετάνοια του Έθνους  είναι το ΚΛΕΙΔΙ για να περάσουμε με λιγότερες αμυχές αυτό που έρχεται.
Αυτοί που νομίζουν τους εαυτούς τους αγίους και καλούς χριστιανούς ξεγελάστηκαν γιατί δεν είδαμε τίποτε ακόμα.
Ένας αγιορείτης ηγούμενος φίλος του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ πριν λίγους χρόνους μας έλεγε:
« ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ μας ετοιμάζει τρία καμίνια, στον πρώτο θα καθαρίσει ο χρυσός από το μπακίρι , στο δεύτερο ο χρυσός θα γίνει 18 καρατιών και στο τρίτο καμίνι ο χρυσός θα πρέπει να γίνει 24 καρατιών»
Τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας