Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Τι μηνύματα μπορεί να δίνει η βόμβα στην Μονή Πετράκη και η εμφάνιση του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ στον νοσοκομείο του Ευαγγελισμού που προειδοποίησε για αυτήν;


Φώτο « η ΠΑΝΑΓΙΑ του Νοσοκομείου του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ των Αθηνών»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η χειρότερη στιγμή της Εκκλησίας της Ελλάδος θα καταγραφεί στην εκκλησιαστική ιστορία και θα έχει ημερομηνία  1 Απριλίου  του 2020.

Σταμάτησε η λειτουργική ζωή της Εκκλησίας εν μέσω της Αγίας κορύφωσης του τελετουργικού  των Θείων Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος με ότι αυτό σημαίνει.

Ο πόνος του χριστεπώνυμου πληρώματος αβάστακτος μετατρέπεται σε ΙΕΡΗ ΟΡΓΗ και σε αγανάκτηση, κάτι που δεν  είναι πνευματικό συμβατό με τον πυρήνα της Πίστης μας.

 Όλο αυτό το διάστημα οι πιστοί βρέθηκαν  ενώπιον ενός μεγάλου ΠΕΙΡΑΣΜΟΥ  που μόνο ασκητές υψηλού επιπέδου θα μπορούσαν να τον αντιμετωπίσουν.

Την ώρα που κορυφωνόταν αυτή η ιερή αγανάκτηση, « να και μια βόμβα μεγάλης ισχύος»  , έτοιμη να σκάσει στην κεντρική είσοδο των γραφείων της Ιεράς Συνόδου που βρίσκεται εντός της Ιεράς Μονής Πετράκης που το Καθολικό της χρησιμοποιείται λειτουργικά από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η βόμβα ευτυχώς δεν έσκασε, όμως « έσκασαν» μηνύματα που μπορεί να μετέφερε.
1.    Αν έσκαζε η βόμβα  μπορεί να στοχοποιούσε ως τυχόν υπεύθυνους τους αγανακτισμένους  πιστούς  ζηλωτές, ακραίους και όλη την φρασεολογία που χρησιμοποιεί μερίδα των ΜΜΕ για να απαξιώσει τους χριστιανούς.
Μέσα στην όμορφη περίοδο της Λαμπρής οι πιστοί θα γινόταν βούτυρο στο ψωμί αυτών που μασάνε τα ιερά και τα όσια μας.

2.    Επίσης αν έσκαζε η βόμβα και έκανε μεγάλες καταστροφές στην κτιριοδομή των Γραφείων της Ιεράς Συνόδου λόγω της ισχύος  που φαίνεται να είχε ( δεν μιλάμε για γκαζάκι, αλλά για μεγάλη φιάλη υγραερίου που θα έδινε το πυροδοτικό έναυσμα), τότε το πλήγμα αυτό θα προκαλούσε συνειρμούς, ότι ο χώρος αυτός θα ήταν ακατάλληλος και επικίνδυνος  για να συνέλθει εκεί η Ιερά Σύνοδος των Μητροπολιτών από  όλη την Ελλαδική Εκκλησία εν όψει συγκλονιστικών αποφάσεων που έπρεπε να λάβει για να θεραπεύσει πνευματικά  κενά που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.
3.    Είναι απολύτως αναγκαίο να συνέλθει η Ιερά Σύνοδος μετά την άρση των  μέτρων  της  καραντίνας και να δώσει εξηγήσεις πεντακάθαρες στο χριστεπώνυμο πλήρωμα και να λύσει πνευματικά προβλήματα που ενέσκηψαν με την απόφαση της Διαρκούς την 1η Απριλίου του 2020.
4.    Και αν μας πουν ότι δεν ενέσκηψαν, ας  προσέλθουμε όλοι μας  προς  προσκύνηση  του  ματωμένου με ΘΕΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ της Μεγάλης Παρασκευής στον Ιστορικό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα στο Γηροκομείο των Αθηνών, όπως διαδόθηκε τούτο το θαυμαστό γεγονός στο Διαδίκτυο και όχι μόνο από το παρακάτω blog https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/04/blog-post_50.html

5.    Μήπως αυτή η βόμβα ήθελε να καθυστερήσει την λήψη ώριμων αποφάσεων από την Ιερά Σύνοδο μέχρι την ανεύρεση του εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορωνοιού που διαφημίζεται για τον Σεπτέμβριο;

Το σχέδιο της βόμβας απέτυχε για την Ελλαδική Εκκλησία γιατί « πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής» .

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ από νοσοκόμα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
« Πως έσωσε ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ανήμερα της εορτής του  την Μονή Πετράκη από τρομοκρατικό κτύπημα» όπως την καταθέσαμε δια της αρθρογραφίας μας , και μας μεταφέρθηκε πριν λίγα 24ωρα.
Συγκινηθήκαμε, όπως και πολλοί από εσάς, αλλά το όλο γεγονός της αποσόβησης αυτού του πρωτόγνωρου για τα δεδομένα τρομοκρατικού χτυπήματος στην Διοίκηση της Εκκλησίας από τον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ αναδεικνύει, ότι κάτι σοβαρό τρέχει , μα πάρα πολύ σοβαρό.
Στην πατρίδα μας οργιάζουν οι μυστικές υπηρεσίες αλλοτρίων που επιθυμούν να αποσταθεροποιήσουν την κοινωνική συνοχή εν όψει επιθετικών ενεργειών και άλλα πολλά , που μόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορεί να απαντήσουν.
Πιστεύομε ότι θα έχουν και την βοήθεια του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ για να διαλευκάνουν την υπόθεση αυτή.
Οι άνθρωποι που μας μετέφεραν το ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ της εμφάνισης του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ μέσα στον Νοσοκομείο του Ευαγγελισμού μας παρακάλεσαν να είμαστε διακριτικοί και να μην  δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόσωπο της νοσηλεύτριας του καθιδρύματος αυτού για τους εξής λόγους:
1.    Πρόκειται για μια ταπεινή προσωπικότητα που κάνει τον δικό της πνευματικό αγώνα.
2.    Έχει δημόσια θέση και αυτό την καθιστά ευάλωτη στις δυσκολίες της σημερινής κοινωνίας μας.
3.    Όπως μας μετέφεραν το προσωπικό μήνυμα της « αν μπορούσατε εσείς να το δημοσιεύσετε προς Δόξα του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ, γιατί αυτό που βίωσα δεν είναι για μένα, αλλά για όλους μας»
Αποφασίσαμε να το καταγράψουμε και να το δώσουμε, ώστε να ανακουφιστούμε όλοι μας, ότι ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ και δεν μας εγκαταλείπει .
Για τους αδελφούς μας που επιζητούν επωνυμία , βίντεο , εικόνες και συζητήσεις πιστεύομε ότι ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ θα οικονομήσει στο μέλλον  να έχουν τέτοια παρόμοια , ώστε να ενισχυθεί η ΠΙΣΤΗΣ , να χαρούμε και να δοξάσουμε τον ΑΝΑΣΤΑΝΤΑ ΚΥΡΙΟ.
Στο Νοσοκομείο του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ κυκλοφορούν κάθε μέρα οι ΑΓΙΟΙ, κυρίως η ΠΑΝΑΓΙΑ μας η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ. Μπορούμε να πούμε ότι αυτό είναι η καθημερινότητα του Νοσοκομείου , των ιατρών και των νοσηλευτών.
Δεκάδες είναι τα περιστατικά. Θα αναφερθώ σε κάποιο γεγονός που πριν πολλά χρόνια μας συγκλόνισε.
Σε ένα δωμάτιο μιας κλινικής του Ευαγγελισμού νοσηλευόταν μια ευκατάστατη κυρία στο τελευταίο στάδιο μεταστατικής κακοήθειας.
Είχε χάσει πρόσφατα το μονάκριβο παιδί της και τον άνδρα της . Ήταν όμως γνωστή για το μεγάλο φιλανθρωπικό της έργο στην Αθήνα.
Ένας νεαρός γιατρός που έκανε την ειδικότητα του  την συμπαθούσε ιδιαιτέρως και στο ρεπό του της έκανε παρέα.
Όμως ο γιατρός αυτός δεν πίστευε και την ρωτούσε:
-         Γιατί καλή μου κυρία με τόσα που σε βρήκαν, κάθε μέρα, σε κάθε στιγμή και σε κάθε φράση που λες δοξάζεις το όνομα του ΘΕΟΥ;
-         Αν υπήρχε δεν θα σου έπαιρνε το παιδί σου  , τον άνδρα σου και εσείς  δεν θα αρρωσταίνατε παρ όλες τις αγαθοεργίες, που μου είπαν ότι κάνατε;
Και η ασθενής με μειλίχιο βλέμμα του απαντούσε:  
-         Παιδί μου ο ΘΕΟΣ και η Μητέρα ΤΟΥ η ΠΑΝΑΓΙΑ μας  είναι ζωντανοί και δεν μας αφήνουν απαρηγόρητους.
Ο γιατρός δεν μπορούσε να τα πιστέψει αυτά και γινόταν πνεύμα αντιλογίας.
Ένα μεσημέρι εφημερίας αργίας αναπαυόταν στο δωμάτιο του. Δεν κοιμόταν, απλώς ησύχαζε.
Ξαφνικά η κλειδωμένη πόρτα του δωματίου άνοιξε και μπήκε μια μεγαλοπρεπής ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ.
Τρόμαξε ο γιατρός όχι γιατί εισήλθε η Μεγαλοπρεπής  ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ έτσι , αλλά γιατί του είπε και αντίκρυσε  τα παρακάτω:
-         Παιδί μου είμαι η ΠΑΝΑΓΙΑ και εκεί είναι το σπίτι μου ( δείχνοντας τον όμορφο Ιερό Ναό του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ που βρίσκεται στο προαύλειο χώρο του νοσοκομείου)
-         Παιδί μου ήρθα για να παραλάβω αυτή την ΔΙΚΑΙΑ ΨΥΧΗ της ασθενούς που την συντροφεύεις, γιατί είναι μόνη.
-         Να πας και να της ζητήσεις συγγνώμη για την απιστία σου.
Λέγοντας αυτά η ΠΑΝΑΓΙΑ άνοιξε η μπαλκονόπορτα του ορόφου  μόνη της και έφυγε η ΠΑΝΑΓΙΑ προς τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού.
Ο γιατρός έτρεξε να προλάβει την καλή ασθενή του , έπεσε στα πόδια της και της έλεγε « πιστεύω, ότι όσα μου είπατε είναι αλήθεια»
Αδελφοί μου τώρα που θα δυσκολεύουν οι ημέρες μας, οι ΑΓΙΟΙ θα γίνουν καθημερινότητα μας , παρηγοριά μας και ΣΩΤΗΡΙΑ μας. Άλλωστε αυτοί μας έμειναν για τα κακά και τα καλά που έρχονται.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας