Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

« Κι είμαστε ακόμη χριστιανοί. Θα μας αντέξει η σκηνή. Και θα φανεί στου Χριστού το χειροκρότημα»


ΦΩΤΟ από τον ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ στην Αίγινα.

Το παραπάνω είναι ένα σχόλιο από την Ρένια 26 Απριλίου 2020 - 12:42 μ.μ.

Αυτές τις ώρες συμβαίνουν πολλά, αλλά μαθαίνουμε λίγα.

Οι πραγματικές ειδήσεις δίνονται από τον Ουρανό και όχι από το πλέγμα του μυαλού της σκοπιμότητας κάποιων.

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ μας έδωσε ζώσα ψυχή και λογική. Με την ΕΥΧΗ να ενεργοποιήσουμε τα ΘΕΙΑ αυτά ΔΩΡΑ μαζί με τον τίμιο και καθαρό βίο της ζωής.

Κάθε φορά που πιάνουμε το πληκτρολόγιο έχουμε έμπροσθεν μας την προσωπική επιστολή του αγίου γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη   με ημερομηνία 9 Ιούνιου του 2009 που μας λέει παρακλητικά « ψυχούλα την ΕΥΧΗ και εγώ θα εύχομαι για εσάς»

Ζούμε πολλά, θα ζήσουμε άλλα τόσα παλαβά και θλιβερά , όμως μην αποκάμουμε .Το φωνάζουν άγιοι πατέρες στην γη και τον Ουρανό.

Όσο περισσότερο θα αισθανόμαστε εγκαταλειμμένοι τόσο ο ίδιος ο         ΑΝΑΣΤΑΣ ΚΥΡΙΟΣ θα βρίσκεται δίπλα μας και ειδικά αυτήν την περίοδο.
Οι Ορθόδοξοι πρέπει να μείνουν πνευματικά ζωντανοί για να βοηθήσουν κατά το δυνατόν τους αδελφούς που δυσκολεύονται και θα δυσκολεύονται.

Μια αγαθή ψυχούλα ασκητικά αγωνιζόμενη ταπεινά και σιωπηλά μας είπε σήμερα το πρωί:
« ειδικά η Ελλάδα ¨εμβολιάστηκε¨ από το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ με τα αντισώματα του Τιμίου Σώματος και του Αγίου Αίματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού για να βοηθήσει τους υπόλοιπους»

 Ξεκινήσαμε και οδεύομε στον δρόμο του ΘΕΟΥ  , το περιμέναμε και αυτό έγινε για να φτάσουμε στο τέλος των δεινών και στην μετέπειτα καρποφορία της καθημερινότητας μας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΥΓ παρόλες τις δηλώσεις για παγκόσμια συνεργασία των χωρών στα φλέγοντα θέματα , όπως της πανδημίας και της οικονομίας, όλοι τους στο ένα χέρι κρατούν όπλο και στο άλλο μαχαίρι έτοιμοι να αλληλοσπαραχτούν.
Όταν φυγαδεύεται ο ΧΡΙΣΤΟΣ τέτοια γίνονται.
Ας δούμε και πέρα της πανδημίας τι γίνεται, γιατί το μένουμε στα σπίτια δεν σημαίνει και ότι δεν καταλαβαίνουμε. Φυσικά όλα αυτά θα πάρουν τέλος.