Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

« είμαστε ακόμα ΖΩΝΤΑΝΟΙ γιατί είμαστε Χριστιανοί» Αυτό και αν δεν είναι βόμβα; « Φέτος δεν θα ακούσουμε το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ στις εκκλησίες, ούτε και στην Απόδοση του Πάσχα;»


Τελικά η βόμβα έσκασε ( φυσικά όχι αυτή της Μονής Πετράκη)
Στον αέρα και ο εορτασμός της Απόδοσης του Πάσχα στις 26 Μαΐου από το  https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/36752-ston-aera-kai-o-eortasmos-tis-apodosis-tou-pasxa-stis-26-ma%CE%90ou?fbclid=IwAR1y1ew-Q_FeM_sX1HiKl_lbs3JfqbcJKYs0RnxV-JLXv2xcb-r
 «Ευχόμαστε και προσευχόμαστε, ο κίνδυνος να περάσει σύντομα, ώστε όλοι μαζί (Κλήρος και λαός) να αξιωθούμε να εορτάσουμε την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας με πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα, κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα, δηλαδή κατά το μεσονύκτιο μεταξύ Τρίτης 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου 2020» - ανέφερε την 1η Απριλίου σε ανακοίνωση της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Όπως όλα δείχνουν κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί, αφού η Κυβέρνηση δεν δείχνει τόσο θετική για άνοιγμα των Εκκλησιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν για τους πιστούς και για την τέλεση μυστηρίων, κατά την τρίτη φάση των σχεδίων της Κυβέρνησης.
Να αναφερθεί ότι η τρίτη φάση της απελευθέρωσης είναι στα μέσα Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς θα συνοδεύεται από συγκεκριμένα μέτρα προφύλαξης.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της 23ης Απριλίου 2020 ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σ. Τσιόδρας δεν άφησε κανένα περιθώριο για το άνοιγμα των Εκκλησιών και των χώρων λατρείας, καθώς τόνισε ότι είναι νωρίς να συζητηθεί αυτό το θέμα.
«Θα τοποθετηθεί η Επιτροπή με σαφήνεια στην εισήγησή της για χώρους λατρείας, οι οποίοι θα αφορούν βέβαια όχι μόνο τους Ορθόδοξους Ναούς, αλλά και όλους τους χώρους λατρείας στη χώρα. Και θα γίνεται με τους συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας, τόσο για ατομική προσευχή, όσο και για την Θεία Λειτουργία» - δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.» αυτά από την επικαιρότητα.
Σήμερα πέρασε από κεντρικό δρόμο συνοικίας  των Αθηνών η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και τραγουδούσε στην ανοικτή  καρότσα ενός ημιφορτηγού με την όμορφη μπάντα της.
Από εκεί μας έφερε και εμάς ο δρόμος και  ακούσαμε από τα ηχεία το χαρακτηριστικό  τραγούδι της:
«είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα»
Και από κάτω ο κόσμος αλλά και πάνω  στα μπαλκόνια που βγήκε ανταπαντούσε:
« είμαστε ακόμα ΖΩΝΤΑΝΟΙ γιατί είμαστε Χριστιανοί»
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί « τις εκκλησίες θα τις ανοίξει το ΑΓΙΟ ΘΕΛΗΜΑ του ΘΕΟΥ και όχι ανθρώπινες αποφάσεις , γνωρίζει ΑΥΤΟΣ» αυτό μας είπε Γέροντας και το αναφέραμε τις προάλλες , τι εννοούσε άραγε, τι φαίνεται από τις εξελίξεις ;
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας