Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Από τις κατακόμβες και μετά το διάταγμα των Μεδιολάνων το 313 πχ βγήκε ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ από τις κατακόμβες του 2020; Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΠΟΛΙΣ


το Κολοσσαίο άνοιξε και ανεβάζει στην σκηνή μάρτυρες και λιοντάρια.
Τέλη Δεκαετίας του 89  η επικοινωνία μας με τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ γινόταν με δύο ανθρώπους που ήταν στενά συνδεμένοι μαζί του.
Ο ένας ήταν ο αγαπητός μας  συγγενής Θείος Αθανάσιος, πνευματικό παιδί του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ από την δεκαετία του 70 καθώς και του Γέροντα Ισαάκ του Λιβανέζου.
Κα το δεύτερο πρόσωπο ήταν ο γνωστός στο Πανελλήνιο και στην Ομογένεια πολιτικός και ιστορικός της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας Νικόλαος Μάρτης.
Τότε τα βιβλία ήταν λιγοστά και δεν υπήρχε αυτός ο κατακλυσμός πληροφοριών λόγω διαδικτύου.
Ένας καλός φίλος εκείνες τις μέρες του 89 μέσα στην χαρά , μας είπε « ξέρεις ο Γέροντας από την Παναγούδα λέει ότι θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη»
Αναπήδησα
Πήγαμε να συναντήσουμε  τον ΑΓΙΟ, αλλά στην Ιερά Μονή του Κουτλουμουσίου μας συμβούλεψαν ότι ο ΑΓΙΟΣ ήταν ασθενής και καλό ήταν να μην το κουράζουμε.
Κάναμε υπακοή.
Μάθαμε όμως ότι ο συγγενής μας πήγαινε τακτικά στον άγιο γέροντα έχοντας και ο ίδιος προβλήματα υγείας, μπαινοβγαίνοντας από μικρό παιδί στα νοσοκομεία.
Του δώσαμε ένα γράμμα να το δώσει ιδιοχείρως στον ΑΓΙΟ.
Πράγματι έτσι έγινε.
Δεν πέρασε ένας μήνας και στο μετόχι της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης στην Αθήνα μετά τον Κυριακάτικο Εκκλησιασμό συναντήσαμε τον γνωστό μας σεβαστό  φίλο Νικόλαο Μάρτη.
-         Έχω ένα μήνυμα για σένα από τον γέροντα , μας είπε
Με έκπληξη τον ακούσαμε
-         Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ μου είπε « πες τον δικό σου ... εκεί  στην Αθήνα , ότι η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ θα γίνει Ελληνική, θέλουν δεν το θέλουν»
« πριν όμως, θα γίνουν πράγματα που δεν τα χωράει το μυαλό»
« όταν θα ανοίξει το θέμα της ΠΟΛΗΣ διεθνώς, εμείς θα πεινάμε , θα θυμόμαστε τους προγόνους μας και θα θέλουμε να τους μοιάσουμε»
Για πες μου , με ρώτησε ο κύριος Νίκος, γιατί μου είπε αυτά ο Γέροντας για να σου τα μεταφέρω;
-         Του έγγραψα ένα γράμμα και μεταξύ των άλλων  ρώτησα και πάνω σε αυτό, του απάντησα
« Αφού το είπε ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ Κώστα , έτσι και θα γίνει»  μας είπε ο αγαπητός φίλος μας κ. Νικόλαος Μάρτης
Σήμερα στις Εκκλησιές μας , στα Εικονοστάσια των σπιτιών αλλά και στους θαλάμους των νοσοκομείων ψάλλουμε ή απαγγέλουμε τον ΑΚΑΘΙΣΤΟ ΥΜΝΟ στην ΥΠΕΡΑΓΙΑ  ΘΕΟΤΟΚΟ .
Αυτά που βιώνουμε είναι  η αρχή αυτών  που έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ότι θα γίνουν πράγματα που δεν τα χωρά ο νους.
Φαίνεται ότι τις  ανατροπές των πάντων δήθεν  σταθερών αξιών της εποχής μας τις δρομολογεί σήμερα  ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ, για αυτό και  έχουμε πολλές, μα πάρα πολλές εκπλήξεις μπροστά μας.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΥΓ επί πολλά έτη αρθρογραφώντας συνηγορούσαμε για το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ υποφέροντας την κοσμική χλεύη αλλά τα πράγματα τώρα δείχνουν άλλα.
Το ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΟΝ φυγείν αδύνατον