Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 19 Απριλίου 2020

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ « Το 2006 ο ίδιος ο ΚΥΡΙΟΣ ζήτησε να αγιογραφηθεί η ΕΙΚΟΝΑ της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ και να μεταφερθεί απέναντι από τα Μικρασιατικά Παράλια στην Λέσβο για να προστατεύσει τα νησιά μας» .


« εκεί θέλω να πάω για να προστατεύσω τα πιστά παιδιά μου» είπε ο ΑΝΑΣΤΑΣ ΚΥΡΙΟΣ 


2006 : Αυτά που βιώναμε τότε μαζί με άλλους αδελφούς δεν μπορούσαμε να τα εξηγήσουμε.


2020: Σήμερα όμως όλα αυτά ξεδιπλώνονται κάτω από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ της ΠΡΟΝΟΙΑΣ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Τα γεγονότα σήμερα κορυφώνονται στα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ  και θεωρήσαμε φρόνιμο να φέρουμε εις γνώση σας ένα γεγονός σε γενικές γραμμές που θα μας εμψυχώσει, ότι δηλ. δεν είμαστε έρμαια στις προθέσεις των εχθρών μας, καθότι ο Ουρανός γνώριζε από πριν  αυτά που συμβαίνουν  σήμερα και θα συμβούν αύριο , για αυτό φρόντιζε και φροντίζει για εμάς.


Ο ΑΝΑΣΤΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ήταν κατηγορηματικός « θέλω να πάω εκεί για να τους προστατεύσω»

Όλα αυτά δεν είναι παραμύθια, αλλά μια καθημερινότητα που έτσι όπως την κατάντησαν έγινε εφιάλτης που επιδεινώνεται και κανείς δεν μπορεί να μας σώσει ει μη μόνο ο ΚΥΡΙΟΣ

Όταν περάσει η μπόρα αυτή και όσοι επιβιώσουμε, ας τιμήσουμε μετά την ΕΙΚΟΝΑ του ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ με ύμνους και ωδές πνευματικές. 


Ας προχωρήσουμε όμως  πως είχαν τα γεγονότα που σας προαναφέραμε.


Την άνοιξη του 2006 ο ίδιος ο ΚΥΡΙΟΣ παρουσιάστηκε σε σεβάσμια γερόντισσα και παρήγγειλε συγκεκριμένη ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ στον αγιογραφικό τύπο της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ .


Μάλιστα της προσδιόρισε στο νησί του ΑΙΓΑΙΟΥ που ήθελε να πάει και στον Ιερό Ναό που επιθυμούσε να τοποθετηθεί . Της υπέδειξε μάλιστα ακριβώς και το μέρος μέσα στην εκκλησία που έπρεπε να αναρτηθεί .


Την αγιογράφηση της εικόνας αυτής την ανέλαβε ένας διακεκριμένος και σεβάσμιος αγιογράφος που χρησιμοποίησε σανίδα που του παραχώρησε η Σκήτη της Αγίας Άννης στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, ώστε να  προχωρήσει στην αγιογράφηση .


Η εικόνα ολοκληρώθηκε αρχές Νοεμβρίου  του 2006.


Πριν μεταφερθεί στο νησί φιλοξενήθηκε σε ΙΣΤΟΡΙΚΌ  Ναό της Μακεδονίας.


Ήταν τόσο όμορφη και εκφραστική  η αγιογραφημένη εικόνα του ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ  ΚΥΡΙΟΥ μας       που οι ιερείς του ναού ζήτησαν να την κρατήσουν εκεί  και να γίνει παρόμοιο  αντίγραφο της , ώστε  να πάει αυτό  τελικά στο νησί.


Τρεις φορές παρουσιάστηκε ο ίδιος ο ΑΝΑΣΤΑΣ  ΚΥΡΙΟΣ μας και απαίτησε η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ αυτή  να μεταφερθεί αμέσως στο συγκεκριμένο νησί, λέγοντας :


« εκεί θέλω να πάω για να προστατεύσω τα πιστά παιδιά μου»  


Μάλιστα ζήτησε να κατέβει η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ από την Μακεδονία και να περάσει από διάφορα μέρη  της ηπειρωτικής Ελλάδος πριν μεταφερθεί μέσω του λιμένος του Πειραιώς στο νησί του ΑΙΓΑΙΟΥ.


Παραμονή των ΕΙΣΟΔΙΩΝ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ την παραλάβαμε έξω από τον Καθεδρικό Ναό του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ στην Πάτρα  για να την μεταφέρουμε στο λιμάνι του Πειραιώς  και από εκεί στο νησί του ΑΙΓΑΙΟΥ.

Σε όλη την διαδρομή προς το λιμάνι του Πειραιώς ζήσαμε παράδοξα πράγματα ,τα οποία συνεχίστηκαν και στην διάρκεια του ταξιδιού.


Μέσα στο επιβατικό πλοίο ΘΕΟΦΙΛΟΣ  απρόσμενα και δίχως να το γνωρίζουμε στην διπλανή καμπίνα της διαμονής ημών και της ΕΙΚΟΝΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ ΚΥΡΙΟΥ , εφιλοξενείτο  συνοδεία μοναχών που συνόδευαν   την Τίμια Κάρα του ΝΕΟΦΑΝΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ που επέστρεφε   από την Κρήτη , όπου πήγε για την ευλογία των πιστών εκεί .


Έτσι εν πλω  διαβάστηκε η παράκληση των ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΑΓΙΩΝ της Λέσβου ενώπιον της ΕΙΚΟΝΑΣ του ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ  ΚΥΡΙΟΥ μας.


Με το που φτάσαμε στο νησί μεταφέραμε την ΕΙΚΟΝΑ στο Ιερό Ναό ανήμερα της εορτής των ΕΙΣΟΔΙΩΝ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.


Ο ΑΝΑΣΤΑΣ ΚΥΡΙΟΣ μας , όπως είπαμε προηγουμένως  ζήτησε να τοποθετηθεί η εικόνα ΤΟΥ  σε συγκεκριμένη θέση μέσα στον Ναό.


Είχαμε  επιφορτιστεί να το πούμε στον Ιερέα επιφυλασσόμενοι μήπως θα έφερνε αντιρρήσεις, καθότι αυτός ήταν ο υπεύθυνος για την διαρρύθμιση του χώρου.


Δεν χρειάστηκε να πούμε όμως τίποτε, γιατί μόλις ο ιερέας παρέλαβε την  ΕΙΚΟΝΑ της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ  την τοποθέτησε εκεί όπως υπεδείχθη από τον ίδιο  ΚΥΡΙΟ , όπως το είπε στην γερόντισσα.


Δεν επιστρέψαμε αμέσως πίσω, αλλά παραμείναμε  για να συνεορτάσουμε ευφρόσυνα τα ΕΙΣΟΔΙΑ της Υπεραγίας Θεοτόκου .


Το πρωί λοιπόν εκείνης της ημέρας ( ΕΙΣΟΔΙΩΝ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ του 2006 )  ουδείς πρόσμενε να ζήσει τέτοια μεγαλεία στην διάρκεια αυτής της ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.


Ούτε και ο ιερέας του ναού περίμενε τέτοιες επισκέψεις.


Έτσι στην διάρκεια του ΟΡΘΡΟΥ απρόσμενα και δίχως προειδοποίηση, συνοδεία κληρικών και μοναχών έφεραν προς συνεορτασμό  την ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ και απότμημα της ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.( Οικουμενικό Πατριαρχείο)


Έτσι λοιπόν ο πρώτος εκκλησιασμός της ΕΙΚΟΝΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ ΚΥΡΙΟΥ μας  στο ακριτικό  νησί αυτό του ΑΙΓΑΙΟΥ  έγινε ενώπιον τοιούτων  αγίων σεβασμάτων.


Δεν προλαβαίναμε εκείνες τις όμορφες στιγμές  να τις  αποτυπώνουμε σε φωτογραφίες- βίντεο  και να χαιρόμεθα  με τα ΘΑΥΜΑΣΙΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.


Ήταν ένα πανηγύρι που δεν ξεχνιέται εύκολα.


Σήμερα όμως οι εχθροί και οι δήθεν φίλοι μας ετοιμάζουν « μεγάλα πανηγύρια» στο ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ


Όμως αδελφοί και εμείς σήμερα μπορούμε να κατανοήσουμε  με σαφήνεια γιατί ο ίδιος ο ΑΝΑΣΤΑΣ  ΚΥΡΙΟΣ ζήτησε να αγιογραφηθεί τότε, δηλ. το 2006 ( πριν ξεκινήσουν αυτά τα ¨πανηγύρια¨ που ζούμε  σήμερα και πρόκειται να ζήσουμε στο ΑΙΓΑΙΟ)  αλλά και να μεταφερθεί στο συγκεκριμένο νησί και στο συγκεκριμένο Ιερό Ναό και στην   θέση που δεσπόζει , μάλιστα λέγοντας ο ΙΔΙΟΣ  χαρακτηριστικά:  


« εκεί θέλω να πάω για να προστατεύσω τα πιστά παιδιά μου»


Όταν το 2009 τελειώναμε ένα εκκλησιαστικό ιστορικό πόνημα και ψάχναμε να βρούμε το εξώφυλλο, μας συμβούλεψε ο  άγιος Γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης να βάλουμε αυτή την εικόνα του ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ ΚΥΡΙΟΥ μας.
Όταν το 2016 και λίγο πριν επισκεφτεί ο Ποντίφηκας της Ρώμης την Λέσβο κάποιες εργασίες στον Ιερό Ναό έβαλαν την ΕΙΚΟΝΑ  αυτή μέσα στο Ιερό .
Τότε παρουσιάστηκε σε κάποια ψυχή ο ΚΥΡΙΟΣ  και της διαμήνυσε  « ΕΓΩ έφυγα από την θέση μου αυτή και απέστρεψα το ΠΡΟΣΩΠΟ μου, μέχρι να φύγει η δυσωδία  από το νησί»
Όλα αυτά τα παραπάνω δόθηκαν προς ΔΟΞΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ως ένα μήνυμα,  ότι ο ΑΝΑΣΤΑΣ ΚΥΡΙΟΣ  δεν μας εγκατέλειψε, άσχετα αν εμείς ΤΟΝ πικραίνουμε καθημερινά  .


Ελπίζουμε μετά το τέλος των ωδινών να τιμήσουμε την ΠΑΡΟΥΣΙΑ αυτής της ΕΙΚΟΝΑΣ της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ    και το συναξάρι της που μόλις τώρα ξεκινάει.

Δρ.    Κωνσταντίνος Βαρδάκας