Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

" από εδώ και πέρα μόνο εκπλήξεις"

 

Η φωτο δεν είναι τυχαία , είναι τα ενεργειακά πεδία μεταξύ Θάσου και ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ. Αν δούμε τον τούρκο να αξιώνει πάνω σε αυτά να μην μας φανεί παράδοξο με την θρασύτητα που έφτιαξε τόσα χρόνια και φυσικά δεν φταίει μόνο αυτός.

Γράφει  ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αν και η ίδια η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και απρόοπτα φαίνεται και η πολιτική καθημερινότητα μας να θέλει να  ακολουθήσει αυτό το μοτίβο.

Είπαμε να σας μεταφέρουμε λόγους κάποιας συζήτησης που μπορούν να αξιολογηθούν εν όψει ραγδαίων παγκόσμιων και όχι μόνο γεωπολιτικών εξελίξεων και  στην κλίμακα που αφορά εμάς.

1) οι εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ πρώην ΠΑΣΟΚ γίνεται σε μια καθοριστική στιγμή , όπως θα εξηγηθούμε.

2) η ραγδαία επιδείνωση στην διαχείριση της πανδημικής κρίσης εθνικά και παγκόσμια συν την δύσκολη καθημερινότητα του πολίτη λόγω της αιφνιδιαστικής αύξησης όλων των προιόντων και υπηρεσιών επιβίωσης πιθανώς να αναγκάσει  πολλές χώρες να οδηγηθούν σε εκλογές ή σε σχηματισμό κυβερνήσεων ευρυτέρων  συνεργασιών ( εδώ τις λέμε οικουμενικές και ήδη ζήσαμε τέτοιες) .

3) στην δική μας την περίπτωση τα πράγματα είναι πλέον βεβαρυμμένα γιατί έχουμε ήδη μεγάλες και απροκάλυπτες προκλήσεις της τουρκίας που εκτός των παραβιάσεων χρησιμοποιεί και τύπο υβριδικών επιχειρήσεων με το μεταναστατευτικό.

4) τα χρονικά περιθώρια της διακυβέρνησης του Ερντογάν στενεύουν δραματικά.

5) όλα αυτά εξ ανάγκης οδηγούν σε εθνικές πολιτικές κυοφορίες σεναρίων , όπως κυοφορία εκλογών και ανάλογα με την ταχύτητα των τετελεσμένων εξελίξεων ακόμα και  σε σχηματισμό οικουμενικής.

6) μετά την εκλογή της ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ

(πρώην ΠΑΣΟΚ) αυτό θα έχει λόγο στα πράγματα και στις εξελίξεις και σε τυχόν σχηματισμό  οικουμενικής μπορεί να παίξει τον ρόλο της πλάστιγγας ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

7)  οι πρόσφατες  τοποθετήσεις των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ κυρίως στα θέματα της πανδημίας δείχνει τι έρχεται ... την στιγμή που το θέμα αυτό γίνεται κορυφαίο μαζί με την κλιματική  αλλαγή και τους φόρους αυτής.

8) η ιστορία κάνει κύκλους και εντυπωσιάζει με εκπλήξεις. Ο κύκλος της μεταπολίτευσης της  μνημονιακής περιόδου  άραγε θα   κορυφωθεί πάλι με ΠΑΣΟΚ; 

Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ

ΠΡΙΝ λίγες ώρες επισημάναμε: 

" Έχουν το πλάνο Α, το plan B , το plan C , αλλά δεν έχουν το plan God." 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/10/plan-b-plan-c-plan-god.html

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας