Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Σήμερα 19/11/2021 η πανδημία " νεκρώνει τους ρυθμούς " στην Ευρώπη και οι τζιχαντιστές νεκρώνουν την Αφρική . ΠΑΝΤΟΥ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

 


Σήμερα 19/11/2021 όλα είναι κλειστά στη Μπούνια. Η πόλη είναι νεκρή. Αντάρτες που συνεργάζονται με ισλαμιστές έκαναν εισβολή 12 μόλις χιλιόμετρα από την Μπούνια, όπου λεηλάτησαν και σκότωσαν άμαχο πληθυσμό, στοχεύοντας μάλιστα μια συγκεκριμένη φυλή. Για να δούμε αν την Δευτέρα ανοίξουν! Ο πληθυσμός ζει μέσα στην ανασφάλεια, με τον φόβο στην καρδιά. Μέσα σε αυτό το κλίμα δρα η Ορθόδοξη Εκκλησία μας και δίνει την Μαρτυρία Της στο Ανατολικό Κονγκό.
( πληροφορίες από το Facebook  με το όνομα του Ιεραπόστολου κληρικού αρχιμανδρίτη  Timotheos Ntumba

28 Οκτωβρίου του 2021 γράφαμε : 
βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/10/blog-post_727.html


" ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και μια παράκληση από την Αφρική "μην μας ξεχάσεις Ελλάδα - προσευχόμαστε να μην ζήσεις αυτά που ζούμε εμείς"



Αυτά τα παιδιά είναι κυρίως εγκαταλελειμμένα και απελευθερωμένα. Ζουν και κοιμούνται στους δρόμους, εκτεθειμένοι στον ήλιο, στη βροχή, σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Οι περισσότεροι δεν πήγαν ποτέ σχολείο, ούτε καν προσχολική ηλικία, κάποιοι σταμάτησαν την τάξη λόγω έλλειψης μέσων για να πληρώσουν τα δίδακτρα, άλλοι για να εκτοπιστούν λόγω ανασφάλειας στο μητρικό τους περιβάλλον, αλλά αγαπούν την πατρίδα τους, τραγουδούν όλοι μαζί Patriot ο ισμός είναι ο Εθνικός τους Ύμνος.
Πάνω Κονγκολέζοι,
Ενωμένοι από τη μοίρα,
Ενωμένοι στην προσπάθεια για ανεξαρτησία.
Ας ντύσουμε τα μέτωπά μας, μακριά καμπυλωτά
Και για το καλό ας πάρουμε το πιο όμορφο ελάφι,
Στην ειρήνη.
Ω άνθρωποι που καίγονται
Από τους κόπους
Θα χτίσουμε μια πιο όμορφη χώρα από πριν... ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


"Αδελφοί τι επικεφαλίδα να βάλω σε όσα διαβάσετε παρακάτω; ζητιανιά κάνω για την Ιεραποστολή πριν μας κτυπήσει η πείνα και την δική μας πόρτα" βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/10/blog-post_66.html
( Αυτά που γράφονται είναι η ωμή καθημερινότητα από αυτά που συμβαίνουν μακριά αλλά πολύ κοντά μας. ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΡΆΣΟΥΜΕ ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΨΩΜΊ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΆ ΜΕΓΑΛΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ)

«Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με», «Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς». Προσευχή σημαίνει ζητώ συνεχώς βοήθεια από τον Χριστό, από την Παναγία, από τους Αγίους, για τον εαυτόν μου και για τους άλλους. Αν δεν ζητήσω βοήθεια, δεν θα μου δώσουν. (Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης)

ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ

 

Μπορείτε να μας στείλετε την βοήθεια σας μέσω του λογαριασμού μας Τραπέζης του Κονγκό ή να σας  δώσουμε κάποιο λογαριασμό σε Ελληνική Τράπεζα.

Ο Λογαριασμός μας  στο  Κονγκό είναι:

Όνομα: TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αριθμός τραπεζικού μας λογαριασμού: 520000138271793. Το IBAN: 00011150520000138271793. Επωνυμία της τράπεζας: BCDC (EQUITY BANK). Swift (BIC) : BCDCCDKI.

Η  Διεύθυνση της Εκκλησίας: BOULEVARD DE LIBERATION 095/0/. BUNIA (οδός, αριθμός και Πόλη).

 

E-μαιλ: Timotheosntumba@gmail.com

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήστε μαζί μας, να παρακολουθείτε και να βλέπετε την προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας στο Facebook με το όνομα Timotheos Ntumba.