Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

ΕΡΕΥΝΑ - το να βοηθάς με ειλικρίνεια τον συνάνθρωπο σου ρίχνει τους δείκτες της φλεγμονής του ιδικού σου σώματος..




 ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ και τα Άγια Μυστήρια ΤΟΥ  που βρίσκονται μέσα στην Δημιουργία .

Όταν τιμάμε το χοικό σώμα μας ως Ναό του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ αυτό μόνο πάντα καλό μας κάνει.

Αλλά και όταν σεβόμαστε και θυσιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο μας πέρα των άλλων ευεργετεί και το ίδιο το σώμα μας.

Σε αυτά κατέληξαν ερευνητές με χειροπιαστά παραδείγματα.

Έναν φυσικό και ανέξοδο τρόπο για τη διατήρηση της καλής υγείας και τη μείωση της εσωτερικής φλεγμονής στο σώμα αναδεικνύει αμερικανική μελέτη

Με τον πλέον εύκολο και ανέξοδο τρόπο μπορούμε να θωρακίσουμε την υγεία μας, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Brain, Behavior, and Immunity

Ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο θέλησαν να διερευνήσουν κατά πόσο η παροχή βοήθειας/υποστήριξης σε μέλη της οικογένειας μας ή φίλους έχει ευεργετική επίδραση όχι μόνο στους άλλους αλλά και σε εμάς τους ίδιους.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Tao Jiang, αξιολόγησαν στοιχεία που αφορούσαν σε 1.054 άτομα  (34-84 ετών)που είχαν λάβει μέρος στην Εθνική Δημοσκόπηση για την Εξέλιξη των Μεσηλίκων Ατόμων.

Οι συμμετέχοντες είχαν απαντήσει σε ερωτηματολόγιο που αξιολογούσε την «κοινωνική ενσωμάτωση», μέσω ερωτήσεων αν ήταν έγγαμοι ή άγαμοι, πόσο συχνά επικοινωνούσαν με μέλη της οικογένειας και φίλους και πόσο συχνά λάμβαναν μέρος σε ομαδικές δράσεις ή κοινωνικές δραστηριότητες. Επίσης, δήλωσαν πόσο πίστευαν ότι μπορούσαν να βασιστούν στην οικογένεια, τους φίλους ή τον/την σύντροφο αν χρειάζονται βοήθεια.

Έπειτα από δύο χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι κλήθηκαν να δώσουν δείγμα αίματος προς ανάλυση, ώστε να αξιολογηθεί και το επίπεδο της ιντερλευκίνης 6 (IL-6) η οποία είναι δείκτης συστημικής φλεγμονής στο σώμα.

«Τα υψηλά επίπεδα της IL-6 σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πολλών παθήσεων, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα», εξηγεί ο Baldwin Way, επίκουρος καθηγητής στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο και μέλος της επιστημονικής ομάδας.

Από την αξιολόγησαν των στοιχείων προέκυψε ότι, η χρόνια φλεγμονή κυμαίνονταν σε χαμηλά επίπεδα στα άτομα που είχαν θετικές κοινωνικές σχέσεις. Συγκεκριμένα, τα άτομα που είχαν αναφέρει ότι ήταν διαθέσιμα να υποστηρίξουν φίλους και συγγενείς είχαν χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό τους.

«Οι θετικές σχέσεις μπορεί να σχετίζονται με λιγότερη εσωτερική φλεγμονή ειδικά σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να προσφέρουν περισσότερη υποστήριξη στους συγγενικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς τους», εξηγεί ο Tao Jiang, υποψήφιος διδάκτορας Ψυχολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η σημασία του να είναι κανείς διαθέσιμος να προσφέρει βοήθεια/υποστήριξη στους άλλους και να απολαμβάνει έτσι καλύτερης υγείας ίσχυε ανεξαρτήτως ηλικίας, εισοδήματος, μορφωτικού επιπέδου, χρήσης φαρμάκων και διαγνωσμένων παθήσεων." ΠΗΓΗ https://ygeiamou.gr/fitness-wellbeing/%cf%88%cf%85%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1/243439/o-fisikos-ke-anexodos-tropos-pou-mioni-ti-flegmoni-ke-veltioni-tin-igia/

ΚΑΙ όταν όλα αυτά ως συμπεριφορές μας γίνονται κατά Χριστώ τότε εγγίζουμε ένα υψηλότερο επίπεδο , αυτό της πνευματικής ζωής ...

"...τί ποιήσας ζωήν αἰώνιον κληρονομήσω;" για να πάρουμε την απάντηση από τον ίδιο τον Χριστό, και πολλά χρόνια αργότερα από τον Ιερό Χρυσόστομο, που ανέλυσε λέξη προς λέξη τα λόγια του Μεγάλου Διδασκάλου. Όπως αγαπάς εμένα έτσι να αγαπήσεις και τον διπλανό σου, και αν καταφέρεις να αγαπήσεις τον πλησίον σου, τότε θα είναι σαν να αγαπάς τον εαυτό σου. Αυτό κάνε για να ζήσεις πραγματικά "...τοῦτο ποίει καί ζήσῃ."

     https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας