Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ - JOHANNESBURG (Sputnik) - Η νέα παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού οδηγεί σε ήπια ασθένεια, χωρίς εμφανή συμπτώματα, δήλωσε στο Sputnik η Angelique Coetzee, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Νότιας Αφρικής το Σάββατο.


 Δήλωσε στο Sputnik η Angelique Coetzee, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Νότιας Αφρικής το Σάββατο.

"Παρουσιάζει ήπια ασθένεια με συμπτώματα πόνο στους μύες και κούραση για μια ή δύο μέρες που δεν αισθάνονται καλά. Μέχρι στιγμής, έχουμε εντοπίσει ότι όσοι έχουν μολυνθεί δεν υφίστανται απώλεια γεύσης ή όσφρησης. Μπορεί να έχουν ελαφρύ βήχα. Δεν υπάρχουν εμφανή Από αυτούς που έχουν μολυνθεί, κάποιοι αντιμετωπίζονται επί του παρόντος στο σπίτι», είπε η Coetzee

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν επιβαρυνθεί υπερβολικά από ασθενείς Omicron και ότι το νέο στέλεχος δεν έχει ανιχνευθεί σε εμβολιασμένα άτομα. Ταυτόχρονα, η κατάσταση μπορεί να είναι διαφορετική για τα μη εμβολιασμένα άτομα.

"Θα το μάθουμε αυτό μόνο μετά από δύο εβδομάδες. Ναι, είναι μεταδοτικό, αλλά προς το παρόν, ως ιατροί, δεν ξέρουμε γιατί γίνεται τόση διαφημιστική εκστρατεία καθώς το εξετάζουμε ακόμα. Θα μάθουμε μόνο μετά από δύο έως τρεις εβδομάδες καθώς υπάρχουν ορισμένοι ασθενείς που γίνονται δεκτοί και αυτοί είναι νέοι ηλικίας 40 ετών και κάτω», πρόσθεσε η Coetzee.

ΠΗΓΗ https://sputniknews.com/20211127/south-african-medical-association-says-omicron-variant-causes-mild-disease-1091062923.html