Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

TI ZOYME; όλα μας τα είπαν οι άγιοι με το "ν" και με το "σ" . ( τώρα βλέπουμε και τις λεπτομέρειες)

Φώτο ( όλα όσα διαβάσετε παρακάτω στην επίκαιρη γεωπολιτική ανάλυση μας οδηγούν εκεί, έξω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και μακάρι να βρεθούμε όλοι μας και όχι το 1/4) 

ΡΩΣΙΑ – ΕΕ- ΗΠΑ  δεν θα δούνε  Επανεκκίνηση αλλά ΦΩΤΙΑ σε όλα τα μέτωπα;

Οι Ρώσοι μένουν με τους σωλήνες των αγωγών  « στο χέρι»  και ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.

Μπορεί να λένε ότι η τρίτη δόση του εμβολίου διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα της ανοσίας απέναντι στον κορονοιό, αλλά οι σημερινές εξελίξεις στην γεωπολιτική σκακιέρα δεν διασφαλίζουν το ειρηνικό του βίου στην Ευρώπη και γενικότερα στον πλανήτη.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Κάπου στις 20 Οκτωβρίου του 2021 διαβάσαμε ότι η συμπρόεδρος των πρασίνων στην Γερμανία Αναλένα Μπέρμποκ, ζήτησε να μην τεθεί σε λειτουργία ο αγωγός αερίου Nord Stream 2 εφόσον τον διαχειρίζεται η Gazprom ( βλ. https://www.kathimerini.gr/world/561549520/ochi-apo-mpermpok-sti-leitoyrgia-toy-nord-stream-2/)

Δηλ. είπε ΟΧΙ στην Ρωσία και την ενεργειακή εξάρτηση της  Γερμανίας από αυτήν, ουσιαστικά ευθυγραμμιζόμενη με τις κυρώσεις των ΗΠΑ πάνω σε αυτό το μείζον θέμα.

Σήμερα 24 Νοεμβρίου 2021 η Αναλένα Μπέρμποκ χρίστηκε υπουργός εξωτερικών στην νέα γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού με ότι συνεπάγεται αυτό στις σχέσεις της Γερμανίας με την Ρωσία του Πούτιν που από ότι φαίνεται η  Γερμανία στην μεταμέρκελ εποχή απογαλακτίζεται από τις στενές ρωσογερμανικές σχέσεις των προηγούμενων ετών.

Εδώ πρέπει να πούμε ότι οι πράσινοι σε αντίθεση με τη Μέρκελ– δεν επιθυμούν τη συνέχιση της στενής συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Δεν εμπιστεύονται την Άγκυρα και τον Ερντογάν, τον οποίο έχουν κατηγορήσει ότι εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό. «Παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα και χάνονται ζωές».

Με λίγα λόγια η τοποθέτηση της  Αναλένας Μπέρμποκ  στο γερμανικό ΥΠΕΞ πρέπει να προβλημάτισε ή να πίκρανε πάρα πολύ τους Ρώσους.

Και πώς να μην τους παραπίκρανε, όταν βλέπουν το φαραωνικό και πολυέξοδο έργο του υποθαλάσσιου αγωγού Nord Stream 2 που παρακάμπτει μέσω Βαλτικής την Ουκρανία και τα εσωτερικά  προβλήματα της σήμερα να  βρίσκεται στον αέρα και με μια άσχημη συγκυρία να έχει ήδη ολοκληρωθεί το έργο αυτό και να κόστισε πολλά.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η Γερμανία αλλάζει την κουλτούρα της ενεργειακής της πολιτικής και ψάχνει αλλού, σε αντίθεση με την Μέρκελ που είχε καλή χημεία με τον Πούτιν και ζέσταινε τους Γερμανικούς χειμώνες με ρωσικό φυσικό αέριο.

Ας αφήσουμε τους Γερμανούς και ας πάμε στους πικραμένους Ρώσους που αλλιώς υπολόγιζαν και αλλιώς τους ήρθαν τα πράγματα.

Κάπως έτσι ενεργεί ο πνευματικός νόμος και εξηγούμαστε … γιατί εδώ τα λέμε όλα, καθότι τα παρακολουθούμε από χρόνια και  τι παιχνίδια παίχτηκαν εις βάρος της Ελλάδος.

Όταν το 2016 ο Πούτιν άνοιξε τις αγκάλες του στον Ερντογάν και ξεκίνησαν τις μπίζνες με σκοπό η τουρκία να γίνει διαμετακομιστικό κέντρο του ρωσικού φυσικού αερίου κυρίως στην Νότια και Κεντρική Ευρώπη με την κατασκευή του Turkish stream μέσω της Μαύρης θάλασσας ( είδαμε τα εγκαίνια του αγωγού αυτού και τις δηλώσεις των παραπάνω όταν έφτασε αυτός στην Κωνσταντινούπολη) και παράλληλα είδαμε τον τούρκο να αγοράζει από τους Ρώσους και να ενεργοποιεί τους S- 400 ( φυσικά εναντίον της Ελλάδος) , τότε είπαμε τι γίνεται τώρα;

Και από τότε έγιναν διάφορα , όπως ότι ο Turkish stream έφτασε μέχρι την ΠΟΛΗ και πάγωσε εκεί, καθότι δεν επεκτάθηκε προς την Ευρώπη γιατί οι ΗΠΑ έβαζαν κυρώσεις.

Έτσι έχανε ο τούρκος τέλη διέλευσης και φυσικά ο Ρώσος τα περισσότερα.

Όμως η κατραπακιά ήρθε σήμερα με τον Nord Stream 2  που πάνω σε αυτόν επένδυσαν πάρα πολλά οι Ρώσοι και σήμερα βρίσκεται στον αέρα αν και ολοκληρώθηκε ως έργο.

Ρωσικά ΜΜΕ έχουν γράψει κατά επανάληψη ότι  με τον  Nord Stream 2  και τον   Turkish stream αντίστοιχο αγωγό μεταφοράς ενέργειας προς την Ευρώπη οι Ρώσοι διασφάλιζαν τα κοινωνικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα τους.

Όλα δείχνουν ότι εν μέσω πανδημίας γίνεται παράλληλα ένα πολύ σκληρό παιχνίδι ΗΠΑ – ΕΕ- ΡΩΣΙΑΣ που σήμερα κορυφώνεται και φτάνει σε αδιέξοδα.

Πότε η πλεονεξία και η αδικία δεν έφερε κέρδη.

Όταν την Ελλάδα μας με τα πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα την έβαλαν στα μνημόνια , με τον τρόπο που την έβαλαν, οι μεγάλοι σφύριζαν αδιάφορα ( μεταξύ αυτών και οι ομόδοξοι ρώσοι που έκαναν μπίζνες με την Μέρκελ και τον Ερντογάν).

Πόσες φορές αναθυμούμαστε τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ που έλεγε ότι μπορεί οι άνθρωποι να έχουν σχέδια αλλά τελικά γίνεται το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

Αυτό γίνεται τώρα…

« μια φορά με την πένα και 99 φορές με τον Πόλεμο» ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός – αυτά κάνει η πλεονεξία , η αδικία και η σκληροκαρδία.

Η Ελλάδα σε όλα αυτά που θα συμβούν έχει ένα πνευματικό πλεονέκτημα , είναι πολυαδικημένη και την έχει ο ΧΡΙΣΤΟΣ από κοντά γιατί ήταν ο πρώτος που αδικήθηκε και σταυρώθηκε για να σώσει τους πονεμένους και αδικημένους.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας