Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

" η σύγκρουση δεν είναι πλέον κάτι το αφηρημένο, αλλά γεγονός χειροπιαστό"

 


Οι Άγιοι Πατέρες τα προείπαν με τον Πνευματοκίνητο λόγο τους, φυσικά τότε δεν μπορούσαμε να κατανοήσουμε τον χρόνο και την έκταση αυτών των συγκρούσεων. Σήμερα όμως όταν διαβάζουμε τα λεγόμενα τους, λες και αναγιγνώσκουμε τις ειδήσεις της καθημερινότητας. 

" Φυσικό αέριο: Σε υψηλό τριών εβδομάδων οι τιμές - Καθυστερεί η έγκριση του Nord Stream 2 .Η αρμόδια γερμανική ρυθμιστική Αρχή ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε τη διαδικασία έγκρισης του αγωγού λόγω αλλαγής της νομικής μορφής της διαχειρίστριας εταιρείας του."  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.imerisia.gr/oikonomia/27576_fysiko-aerio-se-ypsilo-trion-ebdomadon-oi-times-kathysterei-i-egkrisi-toy-nord

 Ενώ η Ρωσία πριν λίγο έδινε τις υποσχέσεις, ότι θα αυξήσει την ροή του φυσικού αερίου προς την Δύση και μάλιστα ότι θα μεσολαβούσε για να διευθετήσει το πιεστικό πρόβλημα του μεταναστευτικού μεταξύ  Λευκορωσίας και Πολωνίας , ερχόμενη μάλιστα και σε αντίθεση με την πρώτη που είναι σύμμαχος της , παρόλα αυτά οι υπαναχωρήσεις της γερμανικής κυβέρνησης την έχουν φέρει σε δύσκολη θέση.

Από την μια πλευρά πρέπει η Ρωσία να πουλήσει φυσικό αέριο στην Δύση για να χρηματοδοτήσει τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα της , ενώ από την άλλη πλευρά οι ΗΠΑ πιέζουν για να επιβάλλουν κυρώσεις σε όσες χώρες παραλαμβάνουν το ρωσικό αέριο και εξαρτώνται ενεργειακά από την Μόσχα.

Οι συνέπειες είναι άμεσες -10% άλμα στις τιμές με το καλημέρα. Τα νοικοκυριά, η παραγωγή και η μετακίνηση κρατούν τις αναπνοές τους. 

Όλη αυτή η εξίσωση βαίνει άλυτη και σε αυτές τις περιπτώσεις που υπάρχουν υποσχέσεις και  μετά υπαναχωρήσεις , αυτό που την λύνει είναι η σύγκρουση . Αυτή την φορά η σύγκρουση σκιαγραφεί και τα μέτωπα - πεδία που θα διαδραματιστεί. Για αυτό και ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ μονολογούσε και έλεγε " ΟΥΑΙ στα 'Εθνη του Βορρά" 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας