Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

" αν τα Ελληνικά νησιά εξοπλιστούν με τέτοια πυραυλικά συστήματα, σε τέτοιο σενάριο η τουρκία θα μπορούσε να εξαπολύσει αιφνιδιαστική επίθεση στα νησιά" λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

 

« Η Ελλάδα, η οποία προξενεί καθημερινά ένα νέο συμβάν στην Ανατολική Μεσόγειο επέκτεινε τις προσπάθειές της ένα βήμα παραπέρα, άρχισε να προετοιμάζεται για πόλεμο», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

«Στις ειδήσεις στα ελληνικά ΜΜΕ αποτυπώθηκε ότι η Αθήνα που επέκτεινε το πρωτόκολλο αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ είχε άλλα σχέδια».

Συνεχίζει το τούρκικο κείμενο:

Το δημοσίευμα ​​που ξεκίνησε με τις λέξεις «Οι ελληνικές δυνάμεις στοχοποιούν τις τουρκικές δυνάμεις και υποδομές στις γειτονικές ακτές ενάντια στο ενδεχόμενο σύγκρουσης», αναφέρει ότι πολλά όπλα είναι έτοιμα να χτυπήσουν την Τουρκία.

Ο Τύπος στην Ελλάδα που έχει αρχίσει να μετατρέπεται στην πίσω αυλή των ΗΠΑ με τον φόβο της Τουρκίας, κατέγραψε συγκεκριμένα νέα βήματα που αφορούν πυραυλικά συστήματα.  Όπως δημοσιεύθηκε στην Μιλιέτ αναφερόμενη στον ελληνικό Τύπο, το δημοσίευμα αρχίζει με τις λέξεις: «οι ελληνικές δυνάμεις στοχοποιούν τις τουρκικές δυνάμεις και υποδομές στις γειτονικές ακτές σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης» και συνεχίζει ως εξής:

 «Πρώτον, τον Ιούλιο του 2021, οι Γάλλοι πρότειναν στον ελληνικό στρατό την προμήθεια μιας σειράς παράκτιων πυραυλικών συστημάτων εξοπλισμένων με τέσσερις εκτοξευτές πυραύλων Exocet.

Το γαλλικό κινητό σύστημα παράκτιας άμυνας Exocet, τοποθετημένο σε ειδικό όχημα, έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την πρόσβαση σε θαλάσσια περιοχή, εξουδετερώνουν τις παράκτιες απειλές και με ταχυκίνητους πυραύλους επιφανείας δίνει τη δυνατότητα εξουδετέρωσης μονάδων.

Το σύστημα βασίζεται στην τελευταία έκδοση του πυραύλου EXOCET MM40 BLOCK 3 και λειτουργεί παγκοσμίως. Ο πύραυλος ζυγίζει 780 κιλά, το μήκος του είναι μικρότερο από 6 μέτρα και η διάμετρός του είναι 350 χιλιοστά. Το εύρος λειτουργίας του είναι 200 ​​χλμ. 

Δεύτερον, οι υπερσύγχρονοι πύραυλοι Block IVA των ΗΠΑ, που έχουν αποτελεσματικό βεληνεκές άνω των 150 χλμ, ζητείται να αγοραστούν από τα συστήματα ATACMS στην Αθήνα. Η απόκτηση πυραυλικών συστημάτων με βεληνεκές άνω των 150 χλμ έχει πλέον γίνει εθνική απαίτηση, και πρόκειται να παραδοθούν το συντομότερο δυνατό..........

 

Η διαθεσιμότητα μιας νέας και πιο προηγμένης επίγειας έκδοσης όλων αυτών των οπλικών συστημάτων θα στοχεύει τουρκικές μονάδες επιφανείας σε περίπτωση πιθανού πολέμου.

Στην προκειμένη περίπτωση η Άγκυρα δεν θα ξεκινήσει επιχείρηση απόβασης σε οποιοδήποτε από τα νησιά αλλά σε ένα τέτοιο σενάριο με πυραυλικά και εξοπλισμένα συστήματα, θα μπορούσε να εξαπολύσει αιφνιδιαστική επίθεση στα νησιά.

sondakika.com

ΠΗΓΗ και περισσότερα στο https://www.echedoros-a.gr/2021/11/blog-post_56.html