Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

-βρε σου λέω είναι επίκαιρο αυτό που σου είπε ο ασκητής τον Ιούλιο του 2016 «ο εμφανισθείς-αφανισθείς, ενώ ο αφανής διασωθείς»

 
Αυτά μας επισήμανε χθες το βράδυ φίλος blogger και μας θύμισε αρθρογραφία παλαιότερη 14 Ιουλίου 2016...http://koukfamily.blogspot.com/2016/09/blog-post_388.html 
http://orthodoxathemata.blogspot.com/2016/10/blog-post.html

Γέροντας Ασκητής: «ο εμφανισθείς-αφανισθείς, ενώ ο αφανής διασωθείς»

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ζεστά τα τελευταία μεσημεριανά του Σεπτεμβρίου. Ένα από αυτά με βρήκε καταϊδρωμένο στην πλατεία της Μητροπόλεως μπροστά στον ανακαινισμένο Καθεδρικό Ναό των Αθηνών. Δεν έχασα την ευκαιρία να δροσιστώ πνευματικά από το σκήνωμα της κυράς των Αθηναίων ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ και του Αγίου Πατριάρχη του Έθνους μας Γρηγορίου του Ε΄.
Μέσα στον περικαλλή Ναό, σμήνη των τουριστών από όλες τις άκρες της γης θαύμαζαν και φωτογράφιζαν αυτόν τον άγνωστο για αυτούς χώρο της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Με κόπο έφτασα μπροστά στην λάρνακα της Αγίας Φιλοθέης.
Μπροστά μου ένας ηλικιωμένος λευίτης έκανε στρωτές μετάνοιες και προσκύνησε την ΑΓΙΑ. Μόλις όμως γύρισε το πρόσωπο του προς τα εμένα, η χαρά και η έκπληξη από την αγαθή συγκυρία να συναντήσω έναν γνωστό μου ιερομόναχο-ασκητή, ήταν το καλύτερο δώρο αυτού του μεσημεριού. Ο παππούλης αυτός με το ξεθωριασμένο ράσο πέρα από την ευχή δεν αναλίσκεται σε λόγους.
Πάνω στην παλαίστρα του στα βουνά της Αττικής βιώνει την προσευχή και την σιωπή. Αν του πάρεις λόγο, είσαι τυχερός. Διότι συνηθίζει πάντα σαν απαντήσεις στα ερωτήματα των πιστών να ανοίγει το αγιορείτικο ταγάρι του και να δίνει χαρτάκια με χειρόγραφους λόγους του σαν ευλογία. Γνωρίζοντας ότι φέρνει μέσα του τους καημούς της Ρωμιάς Αγιοτόκου Γης της Ελληνικής Μικρασίας με καταγωγή ο ίδιος από τα μέρη της Σμύρνης, μετά την ευχή, τον προκάλεσα, μήπως μου πει κάτι.
- Παππούλη, τι θα γίνει ο Ερντογάν, ξεσάλωσε και ζητάει τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ; Ο Γέροντας μειδίασε και μετά σοβάρεψε, έβαλε το χέρι του μέσα στο ταγάρι και μου έδωσε το χαρτάκι-ευλογία. Ένα τσαλακωμένο χαρτί που ούτε μπορούσες να το διπλώσεις.
Του έβαλα μετάνοια και αποχαιρετισθήκαμε. Το χαρτάκι από ευλάβεια το έβαλα μέσα στην τσέπη του πουκαμίσου μου και έγινε ένα με τον μεσημεριανό ιδρώτα. Στην βραδινή ανάπαυλα το άνοιξα με προσοχή και προσπάθησα να δω τι ¨ευλογία¨μου έδωσε ο σεβαστός Γέροντας.
«Προς Δόξα ΘΕΟΥ- Διότι ο εμφανισθείς-αφανισθείς ενώ ο αφανής διασωθείς
( ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ )
«Όλα θα γίνουν όπως τα είπαν οι ΑΓΙΟΙ, δεν γίνεται ο ΘΕΟΣ να βγάλει ψεύτες του ΑΓΙΟΥΣ του, γιατί δεν μιλούσαν εκείνοι, μιλούσε ο ίδιος ο ΘΕΟΣ δια του στόματος των. Όλα θα γενούν»
"την ΠΟΛΗ θα την πάρουμε στην ΠΟΛΗ θα βρεθούμε και στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα λειτουργηθούμε"
"τον Βόσπορο θα βλέπουμε και τούρκο στα ΣΤΕΝΑ δεν θα ξαναδούμε"
"ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ Δέσποινα και Αρχόντισσα μου Σένα βάζω για μπροστάρη και στην ΠΟΛΗ Αρχοντάρη" "ΠΟΛΗ αγαπημένη ΠΟΛΗ ήρθε ο καιρός¨
"ΠΟΛΗ αγαπημένη ΠΟΛΗ για να δεις το ΦΩΣ"
"Όλοι μας θα ανταμωθούμε μεσ στην Εκκλησιά, την ΠΟΛΗ και θα κλείσουμε το γόνυ στον ΣΤΑΥΡΟ και της ΠΑΝΑΓΙΑΣ το Θρόνι¨
ΑΜΗΝ ΓΕΝΟΙΤΟ 14 Ιουλίου 2016