Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Περί της συμπεριφοράς του Αρχιεπισκόπου Αθηνών " Από τούδε αρχίζουν τα όργανα"

 


Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο π. Γεώργιος Αντωνίου σχολίασε την πρόσφατη απόφαση του Δήμου Αθηναίων για την παραχώρηση του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου του κτήματος "Προμπονά" στην Ιερά Αρχιεπισκοπή για 50 έτη δωρεάν.

Δείτε παρακάτω την σχετική απάντηση:

Στη δημοσιογραφική μου πορεία, η οποία συνεχίζεται καί σήμερα μαζί με την ιερατική, γνώρισα δύο Οικουμενικούς Πατριάρχες (τον αείμνηστο Δημήτριο καί τον σημερινό κ.κ. Βαρθολομαίο), τρεις Αρχιεπισκόπους Αθηνών (τους μακαριστούς Σεραφείμ και Χριστόδουλο, αλλά καί τον σημερινό κ. Ιερώνυμο).

Δεν θα μιλήσω για δεκάδες αρχιερείς της "παλιάς στόφας" που διακρίνονταν για τη σοβαρότητα, το ήθος καί την αφοσίωσή τους στην Μητέρα Εκκλησία.

Πίστευα (καί διαψεύστηκα οικτρά) ότι ο σωτήρια ευεργετηθείς (καί από την ελαχιστότητά μου) Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος θα τιμούσε πραγματικά το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας καί τον Πατριάρχη του Γένους.

Δυστυχώς γι αυτόν καί την υστεροφημία του (άλλωστε τα στερνά τιμούν τα πρώτα), αποφάσισε να προσβάλλει καί να μειώσει τον Παναγιώτατο τον οποίο καλούσε στην Αθήνα για να τιμήσει τα 30χρονα στον Πατριαρχικό Θρόνο, αλλά ταυτόχρονα διαβίβαζε επιστολή στον κ. Μπακογιάννη ζητώντας του να παραχωρήσει στην Αρχιεπισκοπή Ναούς καί βοηθητικούς χώρους που δεν του ανήκουν ...

Στην ιταμότατη προσβολή καί στον άθλιο εμπαιγμό του Πατριάρχου συνέπραξε καί ο κ. Δήμαρχος, με την νυκτερινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκαλώντας -ταυτόχρονα -μείζονα κρίση και τεράστιο διπλωματικό ζήτημα.

Στο δια ταύτα: Ήλθε η ώρα να μιλήσει και να γράψει ο δημοσιογράφος-παπάς που λειτουργεί στον Άη Γιώργη του Άλσους Προμπονά.

Ήλθε η ώρα να μάθει ο Λαός τί υποφέρω εγώ και οι ευλαβείς προσκυνητές από εκδικητικές συμπεριφορές και ανομολόγητες αποφάσεις εναντίον του Πατριαρχείου καί της ελαχιστότητάς μου.

Μεθοδεύσεις, διαβολές, παρασκήνιο καμαρίλας! Καί μια σύσταση: Ο ΠαπαΓιώργης είναι κομάντο. Δεν απειλείται, δεν φιμώνεται, δεν εξαγοράζεται.

Η αφοσίωσή του στο Φανάρι και στον Πατριάρχη είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη! Γκέγκε;

Από τούδε αρχίζουν τα όργανα. Ήτοι το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, η παρουσίαση εγγράφων, πληροφοριών καί φωτογραφιών..

ΠΗΓΗ  .https://www.romfea.gr/diafora/46657-peri-tis-symperiforas-tou-arxiepiskopou-athinon