Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

"επιστήμονες «έχουν πλήρη μεσάνυχτα» σχετικά με τον βαθμό αποτελεσματικότητας των εμβολίων που διαθέτει στη φαρέτρα της η διεθνής κοινότητα για την αντιμετώπισή της παραλλαγής ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ" .


Tο παραπάνω  γράφημα των Financial Times δείχνει χαρακτηριστικά τους ταχύτατους ρυθμούς εξάπλωσης του B.1.1.529 στη Νότια Αφρική, σε σχέση με τις μεταλλάξεις Δέλτα και Βήτα:
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει συγκαλέσει σήμερα έκτακτη συνεδρίαση, κατά την οποία αναμένεται αναμένεται να ταξινομήσει την λεγόμενη μετάλλαξη της Μποτσουάνα ως «παραλλαγή ενδιαφέροντος», σύμφωνα με πηγή που επικαλούνται οι FT.

Ο Τούλιο ντε Ολιβέιρα, διευθυντής του Κέντρου Επιδημιολογικής Αντιμετώπισης και Καινοτομίας στη Νότια Αφρική, δήλωσε ότι «ανησυχεί» για την παραλλαγή και ότι ήταν η αιτία περίπου του 90% των περίπου 1.100 κρουσμάτων ιού που καταγράφηκαν την Τετάρτη στην επαρχία Γκάουτενγκ.

«Το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι ποια ακριβώς είναι η επίδραση [της παραλλαγής] στα εμβόλια», πρόσθεσε.

 «H νέα παραλλαγή μας εξέπληξε, εξελίσσεται με ταχύτατο ρυθμό, αναπτύσσοντας περισσότερες μεταλλάξεις από ό,τι περιμέναμε, ειδικά μετά από ένα πολύ σοβαρό τρίτο πανδημικό κύμα της παραλλαγής «Δέλτα», υποστηρίζει ο Τούλιο ντε Ολιβιέρα, διευθυντής του ερευνητικού κέντρου «KwaZulu-Natal Research and Innovation Sequencing Platform».


Ο ίδιος τόνισε ότι οι επιστήμονες «έχουν πλήρη μεσάνυχτα» σχετικά με τον βαθμό αποτελεσματικότητας των εμβολίων που διαθέτει στη φαρέτρα της η διεθνής κοινότητα για την αντιμετώπισή της.

«Η παραλλαγή της Μποτσουάνα έχει ομοιότητες με τις μεταλλάξεις Λάμδα και Βήτα», τόνισε από την πλευρά του ο Αμερικανός επιστήμονας, Ρίτσαρντ Λέσελς, ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες.

ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΛΦΟΙ
ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΞΕΚΊΝΗΣΕ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΛ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ( από τους πρώτους  μάλιστα) ΟΤΙ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ 
1) ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ  ΤΗΝ ΣΤΟΧΕΥΣΗ  ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΟΥ 
(σήμερα με το μυαλό που μας δίνει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ κατανοούμε πολλά)
2) Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΙ ΜΕ ΝΕΕΣ ΜΕΤΑΛΛΆΞΕΙΣ
3) ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΟΤΙ Η ΜΆΣΚΑ ( και μάλιστα διπλή ) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ( σχήμα λόγου) 

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΉΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ. 

ΜΕ ΑΠΛΆ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΔΙΧΩΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΔΙΧΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ. 

ΜΠΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΑΠΛΩΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΜΕΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ...
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας