Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

" κρατηθείτε από την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και το ΑΓΙΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ σας , δεν έχουν μέρες, απέναντι τους είναι ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ "


 ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ - να μην αμφιβάλλετε καθόλου, ούτε στιγμή. 

Πριν κάποια χρόνια την ημέρα που η Εκκλησία μας εόρταζε τον ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΟΝΑ (Μάρτιος  του 2017)  στον φρικτό Γολγοθά άνοιξε ο αριστερός οφθαλμός του ΚΥΡΙΟΥ μας.
Γράψαμε σχετικά λέγοντας ότι η ανθρωπότητα εισέρχεται στον Μεγάλο Κανόνα της

ΠΟΛΛΟΙ ΧΛΕΥΑΖΑΝ - ΑΡΑΓΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ;

τι γράφαμε τότε ...

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  

Τυχαίο άραγε  τώρα που βράζει πόλεμο η ΓΗ το άνοιγμα των Οφθαλμών του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ στον ΦΡΙΚΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ στον Μεγ. Κανόνα του 2017; 

«ΚΑΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΑΔΙ» 

Και πώς να δει , όταν πυρηνικοί δαίμονες περικύκλωσαν όλον τον πλανήτη έτοιμοι να ξεράσουν το θανατηφόρο φορτίο τους, βλ. Β. Κορέα, Ιράν και κανείς άλλος δεν ξέρει; 

Η ανθρωπότητα εισήλθε στον ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΟΝΑ της φέτος παραμονή του Μεγ. Κανόνα όταν  στον Πανίερο Ιερό Ναό της Αναστάσεως ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ άνοιξε τους οφθαλμούς του στον ΦΡΙΚΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ σύμφωνα με την επικαιρότητα εκείνων των ημερών . 

Λίγοι μήνες πέρασαν από την 29 Μαρτίου του 2017 και ήδη είναι στημένο το σκηνικό της Παγκόσμιας σύρραξης στον ΚΗΠΟ της ΕΔΕΜ βλ. Μεσοποταμία- Ιράκ- Συρία- Κουρδία- Ευφράτης – Τιγρης. 

Στις 29 Μαρτίου του 2017 ημέρα Τετάρτη που η Εκκλησία μας διαβάζει τον ΜΕΓΑΛΟ  ΚΑΝΟΝΑ ένα γλυκύτατο ΦΩΣ κάλυψε το πρόσωπο και τον κορμό του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ στον ΦΡΙΚΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ και σύμφωνα με τις  πηγές  στην επικαιρότητα φωτογραφήθηκε και αποτυπώθηκε ο αριστερός ανοικτός Τίμιος Οφθαλμός του ΚΥΡΙΟΥ ημών Ιησού Χριστού . 

http://anthologioxr.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html#more 

https://dimpenews.com/…/%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf% 

Το γεγονός αυτό που κυκλοφορεί από χείλη σε χείλη από πατέρες προς πατέρες στην Παλαιστίνη .Κάποιοι φυσικά  αμφέβαλλαν για την γνησιότητα του δίνοντας το έναυσμα για κακοπροαίρετα σχόλια. 

Οι δραματικές στιγμές που βιώνει σήμερα ολόκληρος ο πλανήτης επιβεβαιώνουν  ότι κάτι συγκλονιστικό ήθελε να δείξει το ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ αυτό στον  ΦΡΙΚΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ. 

Ο Ανοικτός Οφθαλμός του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ άνοιξε και είδε το θέατρο των επικείμενων πολεμικών επιχειρήσεων   και ειδικότερα  στη Μέση Ανατολή μαζί με την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Λεκάνης της Μεσογείου , όπου οι αντίπαλοι στοχεύουν  με όπλα διαστημικής τεχνολογίας για να καταστρέψουν ότι απέμεινε από την πρόφαση της ανθρώπινης ειρήνης. Για τον λόγο αυτό αρθρογραφήσαμε τότε  διότι τέτοια σημεία όποιος φυσικά το πιστεύει δείχνει  κάτι σοβαρό. 

Τότε άλλοι χλεύασαν, μίλησαν για φωτομοντάζ. 

Ο καθείς κατά την Πίστη του και την προσωπική αξιολόγηση του.  

Η ανθρωπότητα πρέπει να βάλει τον δάκτυλο της επί  των τύπον των ήλων για να νοιώσει την απέραντη τραγωδία που ανοίγεται έμπροσθεν της, 

«ΚΑΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΑΔΙ» 

Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ από τον Παγκόσμιο Γολγοθά στέλνει πολλαπλά μηνύματα στην ανθρωπότητα των ημερών μας. 

Αυτοί που βλέπουν ας δουν την ΖΩΟΠΟΙΟ Δύναμη της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ που θαυματουργεί στις ΑΓΙΕΣ και Χαριτόβρυτες  ΕΙΚΟΝΕΣ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μήπως συνέλθουμε στο παρά πέντε. 

Η ξεχαρβαλωμένη από την αμαρτία ανθρωπότητα βλέπει τους ανοικτούς και δακρυσμένους οφθαλμούς του ΚΥΡΙΟΥ και αναρωτιέται,  μάλλον τρέμει σύγκορμα για αυτό που έρχεται. 

Οι ΟΦΘΑΛΜΟΙ του ΚΥΡΙΟΥ άνοιξαν απέναντι στην παγκόσμια πολεμική κακουργία των αντίχριστων δυνάμεων που ετοιμάζονται να αιματοκυλίσουν την ανθρωπότητα και να στήσουν νέους Γολγοθάδες . 

Οι ΟΦΘΑΛΜΟΙ του ΚΥΡΙΟΥ άνοιξαν απέναντι στην διαφημιζόμενη πλάνη της αίρεσης και της παναίρεσης από  περισπούδαστους εκκλησιαστικούς ηγέτες.. είναι σαν τους λέει ..που πάτε ξυπόλητοι στα αγκάθια και εκεί οδηγείτε  τον Λαό μου. 

Οι ΟΦΘΑΛΜΟΙ του ΚΥΡΙΟΥ άνοιξαν απέναντι στην σαρκολατρεία και την διαστροφή των ημερών μας για να δώσουν το μήνυμα της υψοποιούς ταπείνωσης μέσω της μετάνοιας και της καταλλαγής μας με τον ΠΛΑΣΤΗ της υπόστασης  μας. 

Οι ΟΦΘΑΛΜΟΙ του ΚΥΡΙΟΥ άνοιξαν στο αποκορύφωμα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ του 2017 για να μας πουν  

«πονάω για εσάς παιδιά μου». 

Μετά τη σύλληψη ο Ιησούς πέρασε από έξι εξαντλητικές και κακόπιστες ανακρίσεις. Από τον Άννα, τον Καϊάφα, το Συνέδριο, τον Πιλάτο, τον Ηρώδη και ξανά από τον Πιλάτο. Στα μεσοδιαστήματα κακοποιήθηκε με τέσσερις πολύωρους και βάρβαρους βασανισμούς. Μεταξύ των ανακρίσεων και των βασανισμών σύρθηκε αλυσοδεμένος και δερόμενος έξι φορές. Η απόσταση που διήνυσε με τις αλυσίδες ήταν περίπου έξι χιλιόμετρα. Και όλα αυτά νηστικός, διψασμένος και άυπνος.
Οι στρατιώτες που μαστίγωσαν τον Χριστό, όχι μόνο ήταν σκληροί και απάνθρωποι, φυσικά, αλλά ήταν παρακινημένοι εξωτερικά από τους Ιουδαίους και εσωτερικά από τον διάβολο, ώστε, έχοντας την σκληρότητα διπλάσια και τριπλάσια, δεν έμοιαζαν με ανθρώπους αλλά με σκύλους και ταύρους και θηρία, όπως είπε γι’ αυτούς πρωτύτερα ο Δαυίδ• «Με περικύκλωσαν εχθροί πολλοί, λυσσασμένοι σαν σκύλοι… με περικύκλωσαν σαν θρεμμένοι ταύροι» (Ψαλμ. 21).
Αυτοί λοιπόν, οι στρατιώτες όντας εξήντα στον αριθμό, άλλαζαν κάθε δύο ώρες όταν κουράζονταν, μαστιγώνοντας και δέρνοντας τον Κύριο, όπως μαρτυρεί και ο Ιταλός Κορνήλιος στην ερμηνεία του 19ου κεφ. του Ιωάννου.
Αυτό το βασανιστήριο γίνεται κάθε φορά που εσύ και εγώ αμαρτάνουμε, σε πράξεις ή λογισμούς. Γιατί Αυτός ο Πατέρας συνεχίζει να πονάει πολύ, που βλέπει τα παιδιά Του να χάνονται και να μην μπορούν να ζήσουν αιώνια στην Αγάπη Του.
Γιατί τόση σκληρότητα και μίσος και πείσμα… γιατί τόσες μεγάλες βάρδιες και βραδιές ασπλαχνίας στην μικρή ζωή σου…;
Μετανόησε. Ο Πατέρας ένα δάκρυ περιμένει και θα σου δώσει πιο πολλά να ξεπλύνεις τον ιδρώτα σου, που έχυσες στην αμαρτία… 

(Διαβάζοντας τα «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΜΑΤΑ» ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, Έκδοσις Συνοδία Σπυρίδωνος Ιερομονάχου, Νέα Σκήτη Αγίου Όρους, 2008)

Η «ειρήνη της νέας εποχής» πέθανε την ΜΕΓΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ του 2017 με Θεοσημείο στον ΦΡΙΚΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ. 

Και έρχεται η ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΕΙΡΗΝΗ μέσω πολλών δεινών. 

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας