Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Υπάρχει η σκληρή εκδοχή των προφητειών, τι σημαίνει αυτό που είπες χθες, μας ρώτησαν.

 


Την απάντηση την δίνουμε με όσα σχετικά ακούσαμε από άγιους πατέρες, πράγμα που  σημαίνει ότι τίποτε δεν πάει όπως το λογαριάζουμε εμείς, αλλά όπως το κατευθύνει η ΘΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και έχει σχέση με την μετάνοια ενός Λαού, 'Εθνους και ακόμη ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Για αυτό και αρκετές φορές χαρακτηριστικά οι άγιοι χρησιμοποίησαν την διττή προφητεία για το ίδιο πράγμα ακριβώς.

Λέει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός "αν ο πόλεμος πιαστεί  από πάνω πολλά θα πάθετε ( θα καταστραφείτε ), αν πιαστεί από κάτω θα πάθετε λίγα" 

και σήμερα αυτό το βλέπουμε ιδίοις όμμασι να παίζει πάνω - κάτω.

Τι μας είπε επίσης η Αγία Σοφία της Κλεισούρας "αν είστε εν μετανοία και ζείτε προσεγμένα, την Πόλη θα σας την δώσουν (θα την πάρετε ) με χαρά, αν όχι θα την πάρετε με κλάματα" 

Σήμερα στις ημέρες μας που διαφημίζουν την μεγάλη επανεκκίνηση έχουμε ξεχάσει τα λεγόμενα των συγχρόνων αγίων γερόντων μας που σαν τον ΤΙΜΙΟ ΠΡΟΔΡΟΜΟ μιλούσαν για μετάνοια γιατί αυτή προκαλεί το ΘΕΙΟ ΕΛΕΟΣ και όχι την ΘΕΙΑ ΟΡΓΗ .

Σήμερα ο άμβωνας μιλάει περισσότερο για επιδημιολογία και λιγότερο για πραγματική μετάνοια.

Οι προφητείες ήδη πραγματοποιούνται  γιατί είναι σχέδια ανθρώπων που τα  επιτρέπει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ να γίνουν και εμείς να τα υπομένουμε. Το ζητούμενο είναι σε τι κατάσταση θα μας βρουν αυτές οι δύσκολες στιγμές.

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας