Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Μπορεί η καμπάνα να κτυπάει για την Ουκρανία αλλά την ακούνε μέχρι το ΑΙΓΑΙΟ και τον Βόσπορο- ΣΤΩΜΕΝ καλώς – ΕΓΓΥΣ

 


Θέλοντας να καθυστερήσουν την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία απεργάζονται μετάθεση του μετώπου νοτιότερα με εμπλοκή Ελλάδος – Τουρκίας και κλείσιμο των ΣΤΕΝΩΝ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Κατά αρχάς δεν μιλάμε για ανθρώπους αλλά για ανθρωποκτόνους με σκοπό μοναδικό να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους.

Ένας στάρετς πριν χρόνους μας έλεγε ότι όταν συνεδριάζουν οι ισχυροί , χάνω κάθε υπόληψη στο ανθρώπινο είδος που εκπροσωπούν. Και σήμερα με όσα βιώνουμε δικαιολογούμε αυτόν τον γέροντα.

Η κατάληψη της Κριμαίας από τους Ρώσους σήμερα στοιχειώνει και βγάζει έξω όλα τα φαντάσματα.

ΚΑΙ όταν λέμε φαντάσματα εννοούμε όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις ΝΑΤΟ και Ρωσίας που συγκεντρώνονται στα σύνορα για να αντιπαρατεθούν.

Από  την μια βλέπουμε Δυτικές στρατιωτικές δυνάμεις με πολεμικά πλοία  να γεμίζουν την Μαύρη Θάλασσα και να προκαλούν  τις ρωσικές  αεροναυτικές δυνάμεις της Κριμαίας.

Από πού διέρχονται αυτές, φυσικά από τα ΣΤΕΝΑ με την ευλογία των τούρκων. Παράλληλα βλέπουμε να αποβιβάζονται στην Αλεξανδρούπολη  και να φαίνεται να  μετακινούνται προς Βουλγαρία – Ρουμανία ώστε να είναι όσο το δυνατόν κοντά  στα εν δυνάμει πεδία που θα αντιπαρατεθούν.

Ο Ρώσος τα βλέπει αυτά ή μάλλον νοιώθει την καυτή ανάσα των Δυτικών κοντά του και εδώ και καιρό γέμισε τα σύνορα του προς την Ουκρανία- Λευκορωσία και Βαλτική θάλασσα με ασυνήθιστες για τα δεδομένα  πολεμικές δυνάμεις μετά πυραυλικών συστοιχιών παντοίας καταστροφής.

Τούτες τις ώρες ο πόλεμος εκεί πάνω ξεκίνησε με δηλώσεις βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/11/blog-post_26.html

Ένας γέροντας πριν μέρες είδε (μόνο ο ΘΕΟΣ γνωρίζει, πως το είδε ) τον Πούτιν πολύ εξαγριωμένο και το έλεγε στους συμμοναστές του.

Δηλ. τον είδε αποφασισμένο για όλα.

Αυτό το γνωρίζουν οι Δυτικοί, άλλωστε αυτοί το προκαλούν και μπορεί να θέλουν να κερδίσουν και άλλο χρόνο για να μεταφέρουν τώρα μέσω Ευρώπης και άλλες στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα της Ευρώπης προς την Ουκρανία. Και εδώ φαίνεται να αρχίζουν τα δικά μας βάσανα.

Μια εμπλοκή Ελλάδος – τουρκίας σε ένα υπόβαθρο πολυχρονισμένο τουρκικών διεκδικήσεων στο ΑΙΓΑΙΟ είναι ίσως μια καλή ευκαιρία το παγκόσμιο επίκεντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων να μετατεθεί νοτιότερα.

Ταυτόχρονα μια τέτοια εμπλοκή  φαίνεται να δίνει και το νομικό έρεισμα μέσω της συνθήκης του Μοντραί να κλείσει η ναυσιπλοΐα από τα Δαρδανέλια και τον Βόσπορο.

Φυσικά εξ υπονοείται ότι για αυτό πρέπει να προηγηθεί ένα  δυνατό παζάρι με τον  τούρκο και τι φιλοδώρημα – αντιπαροχή θα του δώσουν.

Για εμάς θα είναι μια πονεμένη στιγμή για να καταλάβουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι.

Αλλά και ο Ρώσος που τώρα ζει την παρουσία των δυτικών δυνάμεων του « κοντά στην Μόσχα» βλ. Ναπολέων , Χίτλερ ( λες και η ιστορία ανακυκλώνεται πάντα) θα έχει να αντιμετωπίσει το φρακάρισμα των ΣΤΕΝΩΝ και δεν θα μπορεί να έχει θαλάσσια πρόσβαση ούτε στην Συρία , Μέση Ανατολή , Μεσόγειο και μέσω του Σουέζ στα Στενά του Άντεν και του Ορμούζ.

Έτσι δεν θα μπορεί να προσεγγίζει γρήγορα τον Περσικό κόλπο, τον Ινδικό Ωκεανό και τις μεγάλες θάλασσες.

Τότε γνωρίζουμε από τους αγίους πατέρες « πως θα πάρει στο κρανίο» και θα επιτεθεί με λύσσα στον πρώην σύμμαχο του  τούρκο που του έφταιξε ( πρόδωσε) σε όλα.

Αν νομίζουμε ότι διαβάζουμε σενάριο προσομοίωσης παγκοσμίου πολέμου θεωρούμε ότι πλέον περάσαμε από αυτό το επίπεδο και τα πάντα προβάλουν ενώπιον μας.

Μέσα σε όλα αυτά αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν μια φράση μιας άγιας ψυχής γερόντισσας που είπε πριν χρόνους « όταν ο κόσμος ακούσει ότι ξεκίνησε ο πόλεμος οι άνθρωποι αντί να λυπηθούν, αντίθετα θα χαρούν»

Τι κάνει αδελφοί η αμαρτία και η διαστροφή;  αντί να ζούμε το υπέρλογο της αγάπης , ζούμε το παράλογο ( την φυγάδευση της λογικής από την ζωή μας) 

     https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας