Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

ΤΟΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!! όλα τα νατοϊκά πλοία βρίσκονται βόρεια της ΚΡΗΤΗΣ και φυσικά μακριά από την κατάπτυση ζώνη του τουρκολιβυκού συμφώνου.

 


" Το Nautical Geo στα 6 μίλια από την Κρήτη οι Τούρκοι παρόντες με φρεγάτα αλλά και 4 νατοϊκά πλοία από κοντά.

Το ερευνητικό πλοίο NAUTICAL GEO το οποίο εκτελεί εργασίες μέτρησης για την κοινοπραξία του αγωγού Eastmed αφού ολοκλήρωσε τις εργασίες του στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τις πρωϊνές ώρες της Πέμπτης βρίσκεται αγκυροβολημένο  στα 6 ναυτικά μίλια Ανατολικά της Κρήτης σε αναμονή για έκδοση NAVTEX από τις ελληνικές αρχές για να συνεχίσει τις εργασίες του.
Μαζί όμως με το NAUTICAL GEO ήρθε και η συνήθης συνοδεία από πολεμικό πλοίο (Φρεγάτα) του τουρκικού ΠΝ.
Επαναλαμβάνεται δηλαδή το σκηνικό του Σεπτεμβρίου όταν τουρκικά πολεμικά επιτηρούσαν από απόσταση το πλοίο και δεν δίστασαν να το καλέσουν μέσω ασυρμάτου να δηλώσει τα στοιχεία του διότι “βρίσκεται σε περιοχή τουρκικής δικαιοδοσίας”.
Όπως φαίνεται στην εικόνα στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται 4 πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ, τα οποία, σε αντίθεση με το τουρκικό πλοίο, έχουν ανοικτούς τους πομπούς AIS και δηλώνουν τη θέση τους.
Είναι λοιπόν μια ΑΚΟΜΑ καλή ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά την πειρατική συμπεριφορά της Τουρκίας. Δεν περιμένουμε κάτι περισσότερο βέβαια…."