Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

ο δράκοντας της φωτιάς ( βλ. φώτο) πήγε να καταπιεί την Ιερά Μόνη του ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ στην Εύβοια (1η Νοεμβρίου εορτάζει ) αλλά ο ΑΓΙΟΣ τον ανέτρεψε

 ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - διαβάζουμε: 
Από θαύμα σώθηκε η ανδρώα Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια, όπως και πολλές μονές, εκκλησίες και ξωκκλήσια, τα οποία πλησίασε σε απόσταση αναπνοής η πύρινη λαίλαπα και τα οποία, μάλιστα, εγκαταλείφθηκαν από τον κρατικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ope.gr, η φωτιά «έγλειψε» το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ Ευβοίας. Σε προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε το Πρακτορείο Ορθοδοξία (ope.gr) με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ, Γέροντα Γαβριήλ, ο ίδιος έκανε λόγο για τρανταχτό και κατάφανερο θαύμα τις κρίσιμες ώρες της επίθεσης της πύρινης λαίλαπας στο μοναστήρι, κατά το απόγευμα της Τετάρτης, 4 Αυγούστου.

«Περιμέναμε ότι θα βρούμε στάχτη το μοναστήρι, είπε, άλλα είχαμε τελεία εμπιστοσύνη στον Θεό και στους Αγίους. Συζητώντας μαζί του, έγινε λόγος για φωτιά που έκαιγε, αλλά ουσιαστικά δεν έκαιγε, καθώς γύρω από το μοναστήρι συντηρήθηκε ζωντανή και καταπράσινη βλάστηση, αν και η λαίλαπα «έγλειφε» τις μάνδρες του ιερού χώρου».Στο μεταξύ, όλα τα παρεκκλήσια της Ιεράς Μονής είναι παντελώς άθικτα, αν κι εκείνα έδειχναν ότι είναι τυλιγμένα στις φλόγες και όλοι υπέθεταν ότι δε θα σωθούν, αλλά σώθηκαν με τη βοήθεια του Θεού, είπε ο Γέροντας στο Πρακτορείο μας. Οι ζημιές είναι λίγες και ήδη σήμερα η αδελφότητα λειτούργησε και λιτάνευσε τα ιερά σεβάσματα.

Σύμφωνα με τον Γέροντα, καίνε ακόμη διάσπαρτες εστίες φωτιάς στην περιοχή, αλλά δεν είναι κοντά στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Στην αυλή συναντάει κανείς ορισμένα αποκαϊδια, αλλά η μαρτυρία για το συγκλονιστικό θαύμα της διάσωσης της Μονής γεμίζει με ελπίδα την αδελφότητα για το μέλλον.

Ο Γέροντας Γαβριήλ, κατά την τηλεφωνική συνομιλία μας, επέμεινε ότι συνέβη μεγάλο και εκκωφαντικό θαύμα. Οι φλόγες ήταν 30 και 40 μέτρα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Οι εθελοντές όντως βοήθησαν και είχαν μεγάλο ρόλο, τόνισε ο Καθηγούμενος, αλλά κανείς εκτός από τον Θεό δεν μπορούσε να σώσει το μοναστήρι.https://www.orthodoxianewsagency.gr/ieres-mones/apo-thayma-sothike-i-moni-tou-osiou-dayid/