Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Την ώρα που τους βλέπουμε μέσα στα μάτια πότε θα μας βγάλουν από το κλείσιμο, ξεκίνησε η μεγάλη τουρκική άσκηση στο ΑΙΓΑΙΟ.

 


Ένας μοναχός από την Μυροβόλο Χίο μας είπε το πρωί:" βλέπω  το πέλαγος να ταράσσεται σαν να θέλει να ξεράσει τα τουρκικά πλοία και την ενδοτικότητα των δικών μας "- " το ΑΙΓΑΙΟ έχει ψυχή και πολλούς Αγγέλους" 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

 
" Σε φάση πλήρους εξέλιξης εισέρχεται η πολυδιαφημισμένη από τον Χουλουσί Ακάρ τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Στο Αιγαίο, στο μεταξύ, και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο, αρχίζει, όπως έχει ανακοινωθεί, η πολυδιαφημιζόμενη από τον κ. Ακάρ τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» («Mavi Vatan 2021») με τη συμμετοχή 87 πολεμικών πλοίων, 27 μαχητικών αεροσκαφών, 20 ελικοπτέρων και drones. Με τις κινήσεις της η Άγκυρα μοιάζει να επιδιώκει να τορπιλίσει τις διερευνητικές.όπως άλλωστε ανέφερε από τις 22 Φεβρουαρίου το OnAlert.

Η τουρκική άσκηση θα παρακολουθείται διακριτικά από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και πως αναφέρει σήμερα η στήλη «Βηματοδότης» στην ιστοσελίδα tovima.gr «ένας αριθμός πολεμικών σκαφών έχει λάβει διαταγή απόπλου από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας για επιτήρηση των τουρκικών κινήσεων».

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί το ενδεχόμενο κάποιας τουρκικής προβοκάτσιας, όπως επιχειρήθηκε να γίνει με το «Τσεσμέ» και την υποτιθέμενη «παρενόχλησή» του από ελληνικά μαχητικά F-16. Κάτι που αν και διαψεύστηκε από την Ελλάδα, έδωσε την αφορμή στον Ακάρ να υποστηρίξει πως «δόθηκε η πρέπουσα απάντηση στην Ελλάδα» ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr/ellinotourkika/se-exelixi-i-askisi-galazia-patrida-se-aigaio-kai-anatoliki-mesogeio/410461/.