Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΤΟΥΡΚΙΑ :Το βρεφικό γάλα έχει τοποθετηθεί σε ντουλάπια που κλειδώνουν στα σουπερ μάρκετ, μετά από χιλιάδες απεγνωσμένες μητέρες που επιχείρησαν να το κλέψουν.


" ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΙΔΙΟΙΣ ΝΑ ΤΑ ΖΗΣΟΥΜΕ 

ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΠΛΑΣΤΗ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΣΑΚ- ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ 11ΕΤΗ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ" 

H φράση - πρόρρηση του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που την είπε σε παρά πολλούς ότι " μετά την προσβολή της τουρκίας η Ελλάδα θα πεινάσει δηλ. θα πει το ψωμί - ψωμάκι" είναι προ των πυλών και αν τα δικά μας ΜΜΕ προσπαθούν να δείξουν τα χάλια της τουρκικής κοινωνίας δεν μπορούν όμως να εξωραίσουν την δική μας απογύμνωση μέσω των μνημονίων και των lockdown- Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Η πανδημία, όπως και οι χειρισμοί Ερντογάν επιδείνωσαν την κατάσταση, οδηγώντας χιλιάδες πολίτες σε αδιέξοδο. Η κατήφεια είναι εμφανής ακόμα και στους δρόμους. Οι άστεγοι έχουν πολλαπλασιαστεί, το ίδιο και όσοι δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό. Ψάχνουν τα σκουπίδια και ζητιανεύουν στους δρόμους ή έξω από τα εστιατόρια για ένα ξεροκόματο. Η αύξηση των τιμών έχουν εξωθήσει εκείνους που ήδη βρίσκονταν στα όρια του γκρεμού να πέσουν.


Κάθε ημέρα σχεδόν οι τιμές των βασικών αγαθών αυξάνονται. Το βρεφικό γάλα έχει τοποθετηθεί σε ντουλάπια που κλειδώνουν στα σουπερ μάρκετ, μετά από χιλιάδες απεγνωσμένες μητέρες που επιχείρησαν να το κλέψουν. Συνταξιούχοι επισκέπτονται τις λαϊκές αγορές μία και δύο φορές μέσα σε μία ημέρα, ώστε να καταφέρουν να πάρουν κάτι που περίσσεψε. Το ελαιόλαδο είναι πλέον είδος πολυτελείας.

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Διεθνείς οικονομικοί οίκοι προβλέπουν ακόμα υψηλότερη ανεργία, απότομη ύφεση, μείωση εισοδημάτων, φτωχοποίηση και κοινωνικές αναταραχές, ενώ τα ελεγχόμενα από το καθεστώς Ερντογάν Μίντια αποσιωπούν τις ανησυχίες αυτές και εξωραΐζουν προκλητικά την κατάσταση."