Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Καναδάς: Οι εμπειρογνώμονες προτείνουν "πάγωμα" χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca στους κάτω των 55

 


Καναδάς: Οι εμπειρογνώμονες προτείνουν "πάγωμα" χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca στους κάτω των 55

ΛΕΝΕ ΕΔΩ -  ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΥΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ 

ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ- ΔΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ 

Η καναδική ραδιοτηλεοπτική εταιρεία ανέφερε ότι η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Ανοσοποίησης (NACI), του Καναδά, συστήνει να μην δοθεί το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα κάτω των 55 ετών προς το παρόν λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα, ο δρ. Shelley Deeks, αντιπρόεδρος της NACI, δήλωσε ότι με "ουσιαστική αβεβαιότητα" γύρω από περιπτώσεις θρομβώσεων που προκαλούνται από εμβόλιο σε άτομα με χαμηλά αιμοπετάλια, η επιτροπή συνιστά την αναστολή όλων των εμβολιασμών σε άτομα κάτω των 55 ετών ως "προληπτικό μέτρο".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.capital.gr/diethni/3535353/kanadas-oi-empeirognomones-proteinoun-pagoma-xrisis-tou-emboliou-tis-astrazeneca-stous-kato-ton-55

στις 19 Μαρτίου σημειώναμε ¨ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΚΡΗ " βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/03/astrazeneca_19.html 

"Μία νορβηγική ομάδα εμπειρογνωμόνων ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε τον τρόπο με τον όποιο δρα το εμβόλιο της AstraZeneca και έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση θρομβώσεων στο αίμα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το εμβόλιο προκαλεί μια ισχυρή ανοσολογική αντίδραση που οδηγεί σε έναν σπάνιο συνδυασμό  θρομβώσεων και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων (θρομβοκυττάρων).


«Η αιτία για αυτή την κατάσταση των ασθενών μας έχει τώρα βρεθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Verdens Gang ο επικεφαλής γιατρός και καθηγητής στο Rikshospitalet Νοσοκομείο, Παλ Άντρε Χολμ.

Τρεις Νορβηγοί υγειονομικοί εισήχθησαν στο νοσοκομείο Rikshospitalet μετά από σοβαρή επιπλοκή λόγω θρομβώσεων στο αίμα κατά τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα της AstraZeneca. Πληροφορίες θέλουν τους τρεις νοσηλευόμενους να εμφάνισαν θρόμβους σε ασυνήθιστα σημεία του σώματός τους, ενώ ο ένας από αυτούς υπέκυψε τη Δευτέρα, λίγο μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο για περίθαλψη.


ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 

AstraZeneca: Δεν θα ξεκινήσουν εκ νέου τους εμβολιασμούς Νορβηγία, Σουηδία και Δανία