Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

ΤΡΟΧΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ-Οι Ρώσοι διοικητές περιγράφουν την κίνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν ως «άνευ προηγουμένου».


 Ria Novosti, καθώς ξεκίνησε η άσκηση του ΝΑΤΟ,  η ΡΩΣΙΑ ανακοίνωσε ότι  έχουν  ΒΓΕΙ όλα τα  υποβρύχια  της στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Οι Ρώσοι διοικητές περιγράφουν την κίνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν ως «άνευ προηγουμένου».

Ο Πλοίαρχος Ανατόλι Βαρόσκιν, διοικητής του υποβρύχιου στόλου, δήλωσε ότι παρόμοια αποστολή δεν είχε πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα, τονίζοντας «Αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ πριν σε άλλους στόλους της Ρωσίας».

Ο διοικητής του στόλου, Αντιναύαρχος Ιγκόρ Οσίποφ «Όλα τα υποβρύχια του στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν εγκαταλείψει τις βάσεις τους για να εκπληρώσουν συγκεκριμένο έργο. Δεν βρίσκονται στις βάσεις υποβρυχίων», είπε.

Λόγω της άσκησης και του μεγάλου αριθμού των πολεμικών πλοίων που συσσωρεύτηκαν στον Εύξεινο Πόντο μ ε 2400 μέλη των στρατών του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ο κόσμος στράφηκε προς τη Ρωσία, όπως εξάλλου αναμένονταν.

Στην άσκηση που θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Μαρτίου λαμβάνουν μέρος 18 πολεμικά  πλοία και 10 μαχητικά αεροσκάφη. Από την Τουρκία συμμετέχει η φρεγάτα Κεμάλ Ρεις και περιπολικό αεροσκάφος του ναυτικού, όπως σημειώνεται.

Με το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS Dwight D. Eisenhower επικεφαλής της Ομάδας Επίθεσης, με πολεμικά πλοία που διασχίζουν τον Βόσπορο και ανοίγονται στον Εύξεινο Πόντο, ο κόσμος φοβήθηκε από την πρωτοφανή κίνηση της Ρωσίας, γράφει η τουρκική Μιλιέτ.

Το USS Monterey  που είναι ικανό να μεταφέρει κατευθυνόμενους πυραύλους κρουζ και  το USS Thomas Hudner πλοίο εξοπλισμένο με καθοδηγούμενους πυραύλους, το Σάββατο 20 Μαρτίου, διέσχισαν το Βόσπορο κατά τη διάρκεια της ημέρας  με πορεία προς τα βόρεια.

 Στην άσκηση του ΝΑΤΟ «Θαλάσσια Ασπίδα 2021»/ «Sea Shield 21», που φιλοξενείται από τη Ρουμανία  συμμετέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αγγλία, η Ιαπωνία, οι Κάτω Χώρες, η Πολωνία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Κροατία, η Αλβανία και η Ουκρανία.

ΠΗΓΗ  https://www.echedoros-a.gr/2021/03/blog-post_353.html#more