Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Περιμένουν " παρέλαση" σεισμών στην ηπειρωτική χώρα;

 

ΦΩΤΟ  ( στην περιοχή της Ελασσόνας ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ κράτησε το θηρίο και δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα - όμως ο ίδιος ο Ναός του πληγώθηκε) 

Πόσες φορές οι ΑΓΙΟΙ μας βοήθησαν και εμείς ούτε καν τους υπολογίσαμε στις τιμητικές εκδηλώσεις ( παρελάσεις και δείπνα ) για τα 200χρόνια της ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ του 21.

Τόσα σημεία μπροστά μας και εμείς κοιμόμαστε  με τα τσαρούχια, όπως έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ γιατί γίναμε μοντέρνοι. Να ευχόμαστε να τελειώσει ανώδυνα η πρόσφατη "παρέλαση"  των σεισμών από την πατρίδα μας . 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

" Ο διακεκριμένος σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNESCO Γεράσιμος Παπαδόπουλος βασιζόμενος σε επιστημονικές ανακοινώσεις και σε στοιχεία από τη στατιστική και τη σεισμοτεκτονική, εκτίμησε ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα πρέπει να περιμένουμε στην ηπειρωτική Ελλάδα σεισμό με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της Θεσσαλίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Socialnet» στο Action24 που παρουσιάζει ο Φώτης Καρύδας χθες τη νύχτα, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε:

«Η εκτίμησή μου είναι ότι τα χαρακτηριστικά που έχουν οι σεισμοί στη Θεσσαλία, πολύ πιθανόν να οδηγήσουν στη διέγερση και άλλων σεισμών με παρόμοια χαρακτηριστικά στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Ποτέ δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι, όμως θεωρώ ότι αυτό το ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανόν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/politiki-prostasia/973837_gerasimos-papadopoylos-na-perimenoyme-kai-allo-seismo-se