Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

6 μήνες τα δάκρυα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ διαλαλούν « η Ελλάδα θα αναστηλωθεί εις το Ορθόδοξο κάλλος της» και απαντούν στους εικονομάχους όλων των εποχών.

 


Το σήμερα ψαλλόμενο "Χαίρεδιης η χαρά εκλάμψειΧαίρεδιης η αρά εκλείψει" μας φέρνει σε λίγες ώρες την Κυριακή της Ορθοδοξίας και τα υπόλοιπα που έρχονται και βρίσκονται καθ οδόν.

ΚΥΡΙΑΚΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ με κλειστές τις  εκκλησίες, αλλά με ένα μεγάλο ΘΑΥΜΑ μπροστά μας  που ανακεφαλαιώνει εις πείσμα του σκότους ολάκερη την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και τα ΑΓΙΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΗΣ.  

« Αύτη η πίστις των Αποστόλων, Αύτη η πίστις των Πατέρων, Αύτη η πίστις των Ορθοδόξων, Αύτη η πίστις την Οικουμένην εστήριξε» αυτά τα θεόπνευστα ακούμε την Κυριακή της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 

Να τα πούμε αδελφοί όσο μπορούμε τα πράγματα απλά.

Πως από την 8 Σεπτεμβρίου του 2020 μέχρι και σήμερα έξη μήνες μετά, αυτό το « άγιο σανίδι» πάνω στο οποίο αγιογραφήθηκε – φιλοτεχνήθηκε με προσευχή και νηστεία  η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ , αυτή λοιπόν η σανίδα καταβρέχεται με τα αγιαστικά νάματα των δακρύων της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ;

Που βρήκε αυτό το "άγιο σανίδι"  τόσα υγρά, ώστε η ροή των δακρύων της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας να είναι συνεχόμενη νύχτα μέρα, όλο το 24ωρο;

Εδώ είναι που κολλάει ο κοινός νους και αναγορεύεται προφητικά ο μελωδός με τα χείλη των πιστών που ψέλνουν « άλαλα τα χείλη των ασεβών των μην προσκυνούντων την εικόνα σου την σεπτή την ιστορηθείσα …»

Αυτό το « άγιο σανίδι»  ποτίστηκε με την ΑΓΙΑΣΤΙΚΗ ΧΑΡΗ που βρίσκεται μόνο στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και την ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ και δίνει αυτές τις έκτακτες εκφάνσεις.

 Έτσι λοιπόν στο πρόσωπο της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ στον Άγιο Δημήτριο στον Βύρωνα ανακεφαλαιώνεται όλη η Οικουμενική Σύνοδος για την Αναστήλωση των ΑΓΙΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ και τα ΑΓΙΑ ΔΟΓΜΑΤΑ της Εκκλησίας μας και φυσικά είναι ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ στους πιστούς  για τις ημέρες της παγκόσμιας αποστασίας που διερχόμαστε.

Ανακεφαλαιώνονται επίσης  τα άγια μαρτύρια των ομολογητών εκείνης της περιόδου που κράτησε ίσαμε 200 χρόνια που άντεξαν την  μανία και τους  διωγμούς προς το ΘΕΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ του Κυρίου μας Ιησού Χριστού , αλλά και τα σύγχρονα μαρτύρια μας, γιατί αδελφοί η εικονομαχία συνεχίζεται μέχρι τις ημέρες  μας και αυτή είναι ο πυρήνας όλων των κακών που υποφέρει η ανθρωπότητα γιατί  ο πονηρός δια των αιρέσεων την έβαλε να μάχεται την αξία του ΠΡΟΣΩΠΟΥ.

Βλέπουμε σήμερα πως πολεμάει λυσσαλέα ο αντίδικος και τα όργανα του το ΠΡΌΣΩΠΟ που το φασκιώνουν για να μην το βλέπουν, γιατί το ανθρώπινο χαμόγελο είναι η καταισχύνη του.

Ιστορικοί μελετητές και μάλιστα ξένοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εικονομαχία ξεκίνησε στις Ανατολικές περιοχές της Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας ( βλ. σημερινή Βόρεια Συρία και Ανατολική τουρκία) περιοχές που είχαν επιδράσεις πονηρές από τις ανεικονιστικές αντιλήψεις του Ιουδαισμού και του μονοφυσιτισμού που προηγήθηκε της φοβερής αυτής αίρεσης. Για αυτό και οι μελέτες τους αυτές  καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι η εικονομαχία ήταν ένας κρυφοιουδαισμός που αργότερα μεταφράστηκε σε μωαμεθανισμό και ισλάμ.

Μπορεί με αγώνες , ομολογίες και άγια αίματα να κατέπαυσαν οι διωγμοί, αλλά η εικονομαχία σαν τον κορονοιό που κάνει μεταλλάξεις συνέχισε την πορεία της στην Δύση μέχρι και σήμερα με τις διάφορες προτεσταντικές παραφυάδες, οι οποίες έφτιαξαν δικό τους εθιμοτυπικό δίκαιο για να ισοπεδώνουν, ότι δεν συμφωνεί μαζί τους και ότι  εμποδίζει τα βάρβαρα σχέδια επικράτησης των παγκοσμίως.  

Τι να καθόμαστε τώρα και να λέμε για τα βάσανα και τα αίματα  της Ρωμιοσύνης αιώνες τώρα;

Μαύρα δάκρυα και πόνος από τους σταυροφόρους της Δύσης μέχρι και τη σήμερον.

Όμως έρχεται στις μέρες μας το μεγάλο συνεχόμενο έκτακτο ΘΑΥΜΑ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ με τα συνεχόμενα δάκρυα ΤΗΣ και είναι σαν να μας λέει:  

 

« παιδιά μου κλαίω μαζί σας , κλαίω για εσάς , κλαίω για αυτά που σας κάνουν και ετοιμάζουν να σας κάνουν, αλλά ΣΤΗΤΕ, εγώ θα τους αποτρέψω  την τελευταία στιγμή και θα ισοπεδώσω τις ανθρωποκτόνες ανομίες τους»   

 

Όταν ακούσαμε προσωπικά πριν χρόνια από τα χείλη του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού να μας λένε :

" -        Άντε παλληκάρια ρωτάτε ρωτάτε πότε θα μας δώσουν την ΠΟΛΗ και πότε θα γίνουν τα γεγονότα;

-        Δεν καταλάβατε καλά, ότι όλα τα σχέδια του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ απεργάζονται την μετάνοια μας που αποσκοπεί στην αιωνιότητα και την ΑΝΩ ΠΟΛΗ γιατί αυτός είναι ο σκοπός του ανθρώπου, η ΘΕΩΣΗ.

-        Όμως η φιλανθρωπία του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ θα μας δώσει την ΠΟΛΗ σαν μια ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ για αυτά τα φοβερά που θα προηγηθούν στην εποχή μας." 

 

« θα μας δώσει την ΠΟΛΗ σαν μια ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ» κάθε φορά που το αναθυμόμαστε το μυαλό μας πηγαίνει στην ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ στον μεγαλομάρτυρα  ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, τον αξιωματικό του στρατού του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας