Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ήδη μαυρίζει με ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ εξελίξεις που ρίχνουν την σκιά τους στο ΑΙΓΑΙΟ.

 


Μόνο οι άγιοι πατέρες ( βλ. Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός)  μίλησαν τα προηγούμενα χρόνια για  αερομαχίες επάνω από την Μαύρη Θάλασσα. Το γεγονός  τα ρωσικά μαχητικά να αντιμετωπίζουν παραβιάσεις στον εναέριο χώρο της Μαύρης Θάλασσας από αντίστοιχα του ΝΑΤΟ έγινε πλέον καθημερινότητα.

Ήδη το ΝΑΤΟ με αφορμή την πρόσφατη άσκηση που διενεργεί αυτές τις μέρες στην Ρουμανία έχει συγκεντρώσει εκεί μεγάλες δυνάμεις κάτω  στο υπογάστριο της Ρωσίας με το βλέμμα του να είναι η απεξάρτηση της Κριμαίας από αυτήν .


Οι πληροφορίες έρχονται η μία μετά την άλλη.
Όλα αυτά έχουν άμεση σχέση , ουσιαστικά επηρεάζουν τα δρώμενα στην Αν. Μεσόγειο, το ΑΙΓΑΙΟ και τα Βαλκάνια

- Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Διαβάζουμε: 

" Η Ρωσία μεταφέρει στρατεύματα στο Ντονμπάς

Η Ρωσική Ομοσπονδία μεταφέρει τακτικό στρατό στα κατεχόμενα εδάφη στις περιοχές Ντονέσκ και Λουχάνσκ. Η στρατιωτική κίνηση γίνεται με το πρόσχημα των δραστηριοτήτων εκπαίδευσης μάχης για τους μαχητές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας,  οι διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσε σχετικά με τη διεξαγωγή στρατιωτικής άσκησης με κύριο ζήτημα τη μετακίνηση στρατευμάτων, ιδίως, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

 Η Ρωσική Ομοσπονδία συνεχίζει να αυξάνει τις δυνατότητες μάχης της στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη και κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας." ΠΗΓΗ https://www.echedoros-a.gr/2021/03/blog-post_922.html#more

Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ της τουρκίας

«Η Τουρκία είναι βασικός υποκινητής πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της έκδοσης "InfoBRICS", είναι η τουρκική πλευρά που βρίσκεται πίσω από την επιδείνωση της κατάστασης στο Ντονμπάς και στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, παρακινώντας το Κίεβο να λάβει αποφασιστική δράση και ακόμη και να χρησιμοποιήσει τα όπλα του για αυτήν. ΠΗΓΗ 

Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πραγματοποίησαν ασκήσεις πάνω από τον Εύξεινο Πόντο χρησιμοποιώντας τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) Bayraktar TB2.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο στην υπηρεσία πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ‘Armyainform’, οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν πάνω από το νησί Tendrovskaya Spit, όπου τα UAV πέταξαν και πραγματοποίησαν ελιγμούς. ΠΗΓΗ https://www.echedoros-a.gr/2021/03/uav.html#more

ΕΊΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΠΛΌ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΏΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. 

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΟΛΑ.

ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΕΛΑΒΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ.

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΞΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ - Η ΟΠΟΙΑ ΤΥΡΒΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ - ΚΑΙΡΌΣ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ - ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ 200ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 21 ΦΑΝΗΚΕ ΝΑ ΔΕΙΞΑΜΕ ΠΟΣΟ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΑΜΕ.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας